Jon harbi gerizekalı. Ne güzel Stannis Stark ilan edecekti, kardeşinin intikamını alacaktı.Yok yemin, yok nöbet..
Kitapta zorlanıyor en azından karar verirken. Dizide direk reddediyor.
E madem yeminine bu kadar bağlısın, niye nöbeti bırakıyorsun? + zaten onun öncesinde yeminini bozmadın mı Ygritte'ye kayıp.
Jon Targaryen falan çıkmasın ya. Ben istemiyorum. Ama çıkacak gibi.
Melisandrrye hala bişey olmadı. Diriltmenin bedeli olarak hayatının feda olmasını beklerdim. Acaba 1. Bolümdeki yaşlanma sahnesi mi diriltmenin kefareti?
Dizide de zorlandı, Stannis ilk söylediğinde tereddüte düşüp bekledi bir an.
Bırakmamasının sebebi yeminine sadık olması ve daha önce aldığı öğütler, gördüğü şeyler. Gece Nöbeti daha önemliydi onun için. Esas savaş oradaydı ve daha önce onun gibi her şeyden vazgeçip orada kalanlardan öğütler almıştı.
Şimdi bırakmasının sebebi ise ölmüş ve dolayısıyla nöbetinin bitmiş olması. Herhangi bir yemin bozduğu yok hiçbir yasaya göre, vicdanı rahat ve duvardaki esas savaş için kuzeyin adam olması gerektiğinin farkında. Arkasında onu tehdit eden bir düşman varken duvarda ak gezenlerle savaşırsa doğrudan kaybeder. Kuzeyi birleştirip ortak bir orduyla karşı gelecek onlara. Azor Ahai olacak işte.
Ygritt ile birlikte olması pek ihanet değil, sadece yeminin bir parçasını askıya almak. O da gençliğinden ve hislerine tam karşı koyamamasından işte. :/
Büyük ihtimalle Targaryen çıkacak.