Başarılı olduğu kadar Ballı da.
Sezonu namağlup bitirmelerine 4 maç var.Başarılı olduğu kadar Ballı da.
Lig kupasında Fatih hocam eledi kendisini @Glorfindel, günün maçlarını izlemedim ama çift ayaklı maçta Aston Villa’ı elemek büyük iş. Muhtemelen kendi liginin en başarılı ve bütçeli takımıyla şampiyonluk verdiği için çok üzerine düşmüyorlar.Mendilibar tam bir kupa hocası. TR'den 3 büyüklere gelse güzel bir kadroyla konferans, yeterli kadroyla Avrupa Ligi alması ihtimal bir hoca. Gerçi bu sene Avrupa Ligi'nde korkunç takımlar vardı. Atalanta, Leverkusen, Liverpool, Roma derken makas iyice açıldı orayla. Olympiacos gibi mütevazi kadrosu olan bir takımla bile finalde hem de mucize maç olan Tel Aviv maçı da var final yolunda. Geçmişi yok ama Sevilla ile aldığı geçen seneki kupa ve geçen sene Jose'yi bu sene Emery'i elemesi büyük başarılar ki bu hocalar da kupa canavarı Avrupa'da. Medyada da övgü aldığını görmedim. Tek sıkıntısı galiba lig, Avrupa bir arada götüremiyor geçen sene Sevilla düşme hattının oralardaydı bu sene de Oly havlu attı şampiyonluğa. Marinakis güzel hoca seçmiş. Tr başkanları İsmail Kartal, Okan Buruk'tan devam. Böylelikle en büyük 10 Avrupa Ligi'nde ülke olarak Avrupada en başarısız ülke olmamız içten bile değil zaten. Aslında teknik direktör Avrupa başarısı açısından devede kulak kalıyor bu TFF ve kulüplerin yönetim biçimlerinin yanında ama teknik direktöre değinmek istedim.
Ben sonuca bakıyorum başkan. Sonucta o takımın iskeletini Barca olusturuyordu. Demek ki keramet sadece Messi degil takim olarak mukemmel is cikarmislar.Malum İspanya milli takımı Real ve Barça oyuncularından oluşuyordu. Sadece Barça değil.
Messi rolünde David Silva vardı. Messi'nin yarısı etmez ama dişliyi tamamlıyordu bir şekilde.
Dünya Kupasını kazanan takımla full kadro maç yaptılar. Arjantin 4-1 kazandı. Çünkü karşılarında aynı oyun anlayışına sahip ve oyunu daha iyi icra eden Messi vardı. : ))
Messi o takımda olsa hem dünya kupasını son dakika golüyle değil çok daha rahat kazanırlardı. Hem de başarının devamı da gelirdi.
Barçanın diğer oyuncuları çok iyiydi. Messi ve Ronaldo'nun olduğu tüm takımlarda bir çok oyunculara haksızlık yapılıyor kesinlikle katılıyorum. Ama Messi olmadan kazandıklarının yarısını bile kazanamazlardı.
Bu arada hakkı yenen deyince aklıma ilk gelen isim Di Maria oluyor.
Barçayı mükemmel yapan tabiki sadece Messi değildi. Ki bunu kendisi söylüyor. Her zaman söyledi.Ben sonuca bakıyorum başkan. Sonucta o takımın iskeletini Barca olusturuyordu. Demek ki keramet sadece Messi degil takim olarak mukemmel is cikarmislar.
Bana göre Arjantin milli takımıyla yaptigi is Barça'da yaptigi 1 sezonluk katkidan daha büyük. Zaten en iyi oldugunu bu şekilde resmileştirmedi mi ?