Ölmeye geldiğini biliyoruz zaten. Beraberinde ailesini niye götürüyor. Buradan tek başına gelsin herkesi dizsin kurtarsın anlamı çıkmasın. Savaşa en baştan katılsa belki seyri biraz daha değiştirebilirdi. Luffy gelmese hatta bütün ailesi Marineford mezarlığına gömülcekti.
@Alfamert
Benim demek istediğim de Duygusal önderliğin yanında ona eşit bir güç figürü Wb. İnsanların oraya kadar takip etmesinin nedeni %50 duygusal bağ %50 Wb'nin gücüdür. Prensibinin arkasını dolduracak bir gücü olduğu için Wb büyük bir figürdür. Ben Marco'nun ailesini ölüme sürükleyeceğine inanmıyorum. BB'nin peşinden gitmediyse bunda Wb'nin emrinin payı vardır ama en büyük pay daha diş geçirebileceklerini düşünmediği içindir.
Valla hacı şöyle diyeyim , zaten bir lideri oluşturan %50 güç %50 Duygusal bağ değilmidir ? Tarihteki güçlü orduların , kişiliklerin liderlerine bakarsan hep güçlü , iradeli insanlardır.Lider kelimesi Duygu , güç , irade , bağlılık her şeyi sembol eder.Yani inkar etmiyorum o konuyu , zaten tayfada körü körüne bağlanan bir tayfa değil.En basitinden , Hasır şapka tayfası buna örnek verilebilir.
Fakat Marco olayına katılmıyorum.WB'nin emri olduktan sonra her türlü götürür'ki böyle bir emir olmadan kendi insafiyetine de kalsa ben götüreceğini düşünüyorum.Tayfanın da seve seve gideceğine.Uzatmanın daha manası yok , fikirlerimiz değişmeyecek gibi.Bu yüzden en azından benimle olan tartışmayı burada bitirelim.