Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Formula 1 2025 Sezonu

En iyi aracı olsun 50 yaşında şampiyonluk alır o yaşlı pilot. Olur da şans yüzüne bir kere gülüp Newey ve Honda iyi bir araç yaparsa 2026 da görürüz zaten.

Gençlik başka yetenek başka...
Çok zor ya ama en iyi araçla 2026'da belki kazanır da yeteneğine laf etmedim zaten. Bir yılı kaldı adamın. Yeteneği geçtim takım planlaması açısından da mantıklı olan Max.

Çok zor ya ama en iyi araçla 2026'da belki kazanır da yeteneğine laf etmedim zaten. Bir yılı kaldı adamın. Yeteneği geçtim takım planlaması açısından da mantıklı olan Max.
2026 da mesela Aston en iyi aracı yapsın, Alonso da şampiyon olsun. Sence 1 yılı mı kalır Alonso'nun? Kendi bırakırsa ayrı konu ama ben hiç sanmam. :)

Max daha garanti yere gider tahminim. Bu sene değil de gelecek sene sonunu beklerse Redbull da ve Aston yükselişte olup yarış kazanır seviyede olursa gelebilir tabi. Ne kadar Newey gelse de Aston şuan tamamen sürpriz, Honda ve Newey'in yapacağı şeye bağlı olarak ön tarafa çıkacak çıkarsa.

Diğer tarafta soylentilerle birlikte daha garanti olan takımlar var onun için ne kadar şimdi koltuklar dolu görünse de. Misal Mercedes şuan Aston Martin 'den daha garanti görülüyor. Russell ve Antonelli olsa da olası bir Verstappen transferi muhtemelen orada bir koltuk açar.

2026 da mesela Aston en iyi aracı yapsın, Alonso da şampiyon olsun. Sence 1 yılı mı kalır Alonso'nun? Kendi bırakırsa ayrı konu ama ben hiç sanmam. :)

Max daha garanti yere gider tahminim. Bu sene değil de gelecek sene sonunu beklerse Redbull da ve Aston yükselişte olup yarış kazanır seviyede olursa gelebilir tabi. Ne kadar Newey gelse de Aston şuan tamamen sürpriz, Honda ve Newey'in yapacağı şeye bağlı olarak ön tarafa çıkacak çıkarsa.

Diğer tarafta soylentilerle birlikte daha garanti olan takımlar var onun için ne kadar şimdi koltuklar dolu görünse de. Misal Mercedes şuan Aston Martin 'den daha garanti görülüyor. Russell ve Antonelli olsa da olası bir Verstappen transferi muhtemelen orada bir koltuk açar.
Yeni düzenlemeler sonrası bir takımın kopup gitme ihtimali daha yüksek olabilir. Araçları daha iyi anlamalarıyla beraber diğer takımlar aradaki farkı kapatıyor. Gelecek yıl aston'un ikinciden 0.3 saniye hızlı bir araç yaptığını düşünelim, tamam Alonso o zaman şampiyon olur muhtemelen ama 2027'de Max'ın takımı farkı 0.1'e düşürürse 46 yaşındaki Alonso şampiyon olabilir mi gerçekten? Aston iyi araç yapsa da yapamasa da mantıklı seçenek Max bence. Gerçi araç kötü olunca takımı bozuyor adam sömssödö.

Diğer yazdıklarına katılıyorum. Max'ın gelecek yıl araçlarını gördükten sonra karar vereceğini düşünüyordum ben de ama Rbdeki çalkantılar sonrası bu yıl da gidebilir gibi hissetmeye başladım.

Yeni düzenlemeler sonrası bir takımın kopup gitme ihtimali daha yüksek olabilir. Araçları daha iyi anlamalarıyla beraber diğer takımlar aradaki farkı kapatıyor. Gelecek yıl aston'un ikinciden 0.3 saniye hızlı bir araç yaptığını düşünelim, tamam Alonso o zaman şampiyon olur muhtemelen ama 2027'de Max'ın takımı farkı 0.1'e düşürürse 46 yaşındaki Alonso şampiyon olabilir mi gerçekten? Aston iyi araç yapsa da yapamasa da mantıklı seçenek Max bence. Gerçi araç kötü olunca takımı bozuyor adam sömssödö.

Diğer yazdıklarına katılıyorum. Max'ın gelecek yıl araçlarını gördükten sonra karar vereceğini düşünüyordum ben de ama Rbdeki çalkantılar sonrası bu yıl da gidebilir gibi hissetmeye başladım.
Motor farkı ortaya çıkarsa büyük takımlardan biri kopup gidebilir zaten. Çünkü Redbull'un düşüş yaşayacağı kesin gibi görünüyor. Fakat sonrası sezonlarda takımlar birbirlerine yaklaşacak bence.

Alonso konusuna gelirsek ne kadar geriye gideceği önemli. Şuan ki araçla Alonso'yu değerlendirmek yanlış, en kötü araç belki şuan Aston o yüzden hiç kendini yorduğunu sanmıyorum. Bence son kurşun olarak tüm enerjisini gelecek sezona saklıyor. 2023 izlediysen bu adamın biraz iyi araçla bile Redbull'dan yavaşken yaptıkları ortada. Monaco da Verstappen ile pole savaşı, Perez'i çok daha yavaş araçla geçmesi, çoğu yarışta yaptığı agresif geçişler önemli şeyler. Yani yaşı dışında performans olarak sıkıntılı bir durumu var demek yanlış olur. S

Yani Alonso'ya yarış temposu iyi olan bir araç verdiğinde bu adam hala coşar bence. Bak bu adama sıralama temposu düşük ama yarış temposu yüksek araç ver yine performans olarak çok farklı şeyler izletir. Önemli olan şey aracın zirveye oynayıp oynamayacağı. Yoksa Verstappen zaten yaş olarak da performans olarak da şuan en iyisi görünüyor fakat araç biraz kötü olduğunda 6-7'lerde dolandığını da görüyoruz.

Bu da ona benzer. 0.1 sn sorusuna şöyle cevap vereyim Alonso tüm sezon "Daha hızlı" olduğu kesin olan araca sahip olsun, bu hız oranı 0.1 sn bile olsa şampiyonluk için Verstappen'den daha önde olur bana göre istatistik olarak. Çünkü Alonso geçmişten buyana araç hızı ile değil kendi hızı ile öne çıkmış bir pilot, yani aracı öne taşıyor denilen biri. Fakat yaş faktörü gelecek sene daha çok öne çıkar ve Alonso da gözle görülür düşüş başlarsa iş değişir. Fakat 2023 performansına göre konuşacak olursam en iyi araçla Alonso favori olue. Verstappen de aracı öne taşıyan bir pilot ama senin dediğin noktada yetişmek için öne çıkması gerekecek kişi Verstappen olacak. Görünen o ki Verstappen de Redbull da kalırsa muhtemelen gelecek sene yarış kazanması bile zor Redbull'un şuan ki durumuna bakarsak.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 9)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık