Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Formula 1 2025 Sezonu

Daha önce gördüğüm direksiyon açıklama videolarında sol üst köşede bir drs düğmesi oluyordu ve aktifken o yeşil yanıyordu ama sürücülerin farklı direksiyonları olabildiği için emin olamadım. Bu arkadaşın açıklaması yanlış olsa da birçok F1 analiz sayfası drsnin açık olduğunu yazmış.
Aksini söyleyen de gördüm ben. Viraja gelmeden önce eliyle bir hamle yapıyor mesela, o an DRS'yi kapıyor gibi gözüküyor diye yorumlayabilirim ama belki de başka tuşa basıyordur. Ben de Çin'deki Piastri'nin pole turuna baktım, orada DRS açılan uzun düzlükte yeşil ışık yok mesela. Verstappen'in geçe seneki Japonya turuna da baktım, yine yeşil ışıkla ilgili bir şey göremedim.

"Fifteen indicators are also located above the screen. The first five turn green when the engine speed is stable, the next fifteen turn yellow when the speed increases, and the last five turn red when the speed approaches the redline. This provides the driver with an indication to change gears."

Açıklamasına baktığımda da DRS ile alakalı bir şey göremedim.

Aksini söyleyen de gördüm ben. Viraja gelmeden önce eliyle bir hamle yapıyor mesela, o an DRS'yi kapıyor gibi gözüküyor diye yorumlayabilirim ama belki de başka tuşa basıyordur. Ben de Çin'deki Piastri'nin pole turuna baktım, orada DRS açılan uzun düzlükte yeşil ışık yok mesela. Verstappen'in geçe seneki Japonya turuna da baktım, yine yeşil ışıkla ilgili bir şey göremedim.

"Fifteen indicators are also located above the screen. The first five turn green when the engine speed is stable, the next fifteen turn yellow when the speed increases, and the last five turn red when the speed approaches the redline. This provides the driver with an indication to change gears."

Açıklamasına baktığımda da DRS ile alakalı bir şey göremedim.
Franz Tost'u geçtim, yaşlı olduğundan bilmiyordur diyelim de videodaki yorumu yapan kişi yanılmıyorsam Jolyon Palmer. Eski F1 pilotu, F2 şampiyonu falan. Soldaki 5 ışığın drsnin açık olduğunu gösterdiğini söylüyor.

Franz Tost'u geçtim, yaşlı olduğundan bilmiyordur diyelim de videodaki yorumu yapan kişi yanılmıyorsam Jolyon Palmer. Eski F1 pilotu, F2 şampiyonu falan. Soldaki 5 ışığın drsnin açık olduğunu gösterdiğini söylüyor.
Fren yapınca otomatikman DRS kapanıyor, muhtemelen frene basmıyor da gaz kesiyor kendisi bu da DRS'yi kapatmasına engel oluyor muhtemelen. Hatası büyük ihtimalle bu...

Fren yapınca otomatikman DRS kapanıyor, muhtemelen frene basmıyor da gaz kesiyor kendisi bu da DRS'yi kapatmasına engel oluyor muhtemelen. Hatası büyük ihtimalle bu...
Bu viraja drs açık girenler de var diyorlar. Drs açık bile olsa aracın böyle kopmaması gerektiği söyleniyor. Belki diğer araçların daha yüksek yere basma kuvveti üretmesindendir, bilmiyorum. İyice karıştı olay, alpine açıklasa da rahatlasak.

DRS ile başlangıç çizgisi aynı yerde. Çizgiden geçmeden önce de yanıyor beş yeşil ışık. Nasıl iş bu? Yine bir kavram karmaşasının içinde kaldık. :oleyo2:

Diğer yandan telemetri verisinde frene basmasına rağmen kapanmadığını söylemiş bu kişi de:

Işık muhabbetini kazanın sebebinden daha çok merak eder oldum şimdi.

@kaizokuou

On Doohan’s crash, Alpine team principal Oliver Oakes confirms: “It was a misjudgement of not closing the DRS into Turn 1. “It is something to learn from and I know Jack and the team will be ready for tomorrow.”

Kapatmamış galiba direkt. Bu durumda ışık meselesi kafamı hepten karıştırdı. Benim attığım bilgi Hamilton'ın direksiyonundandı, o da 2023 bilgisi sanırım. Önceki pole pozisyonları videolarında da yeşil ile DRS bağlantısını göremedim dediğim gibi. Yarın da bakayım bir.

Bu viraja drs açık girenler de var diyorlar. Drs açık bile olsa aracın böyle kopmaması gerektiği söyleniyor. Belki diğer araçların daha yüksek yere basma kuvveti üretmesindendir, bilmiyorum. İyice karıştı olay, alpine açıklasa da rahatlasak.
O viraja o hızla girilmez ya DRS zaten maksimum hız demek o aracın, yüksek hızla girmek farklı DRS açık girmek farklı. DRS açık girdiğinde yol tutuşun da azalıyor çünkü. Peşine bir viraj daha var orada hatırladığım kadarıyla oraya gelmeden de baya vites düşürüyor pilotlar yani iki virajı frensiz dönen yoktur. Yani düzlükte DRS'yi açıp yaklaşırken kapıyorsun, ya da frene basınca kapanıyor. Burada DRS hiç kapanmamış.

Yani şöyle söyleyeyim 2024 de Verstappen pole almışken viraja yakın mesafede hizi 320 km civarı, fakat virajı dönerken hızı düşüyor ve döndüğü an araç daha düz konuma gelmeden hızı 220 km civarında gösteriliyor ve diğer viraja gelmeden daha da düşüyor.

DRS ile başlangıç çizgisi aynı yerde. Çizgiden geçmeden önce de yanıyor beş yeşil ışık. Nasıl iş bu? Yine bir kavram karmaşasının içinde kaldık. :oleyo2:
https://x.com/TeamAlpineArg/status/1908040363799109816?t=q9U46WpsC7IRgWmEqtrwXA&s=19
Sanırım drs aktive etme noktası başlangıç çizgisinden biraz daha geride ya. Şu videoda 7. saniyede görülüyor drs çizgisi, Russell da tam orada basıyor tuşa.
Bu arada bu drs çizgisini ararken bulduğum üç yıl önce paylaşılmış iRacing videosuna bak sdlkkslslk. Birebir aynı kaza.
Diğer yandan telemetri verisinde frene basmasına rağmen kapanmadığını söylemiş bu kişi de:
https://x.com/F1BigData/status/1908080845828583882?t=iol4A_-GoLqY6nltjTWK1Q&s=19
Drsnin kapanması için frene dokunmak yetiyorsa adamın araçta problem olabilir ama bunu da bilmiyorum, belki tam basmak gerekiyordur.
On Doohan’s crash, Alpine team principal Oliver Oakes confirms: “It was a misjudgement of not closing the DRS into Turn 1. “It is something to learn from and I know Jack and the team will be ready for tomorrow.”

Kapatmamış galiba direkt. Bu durumda ışık meselesi kafamı hepten karıştırdı. Benim attığım bilgi Hamilton'ın direksiyonundandı, o da 2023 bilgisi sanırım. Önceki pole pozisyonları videolarında da yeşil ile DRS bağlantısını göremedim dediğim gibi. Yarın da bakayım bir.
Dediğim gibi direksiyondan direksiyona farklılık gösteriyor olabilir ya. Russellın direksiyonda drs düğmesine basmasına rağmen ışık görünmüyor mesela yukarıdaki videoda.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 2, Ziyaretçi: 7)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık