Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Formula 1 2024 Sezonu

Şu pist değişimi bile adamlara yarayan şekilde yapılmış resmen, hani kasıtlı demiyorum ama yarayan şekilde olmuş. O iki yavaş virajın hızlı viraja çevrilmesi belki de şampiyon yapacak Hamilton'ı şuan. Onu geç gerçekten ağır dominasyon var, ben önce ki seneleri izlememiştim baya bir zaman bıraktım. Fakat biraz bakayım dedim eski yarışlara izlemediğim dönemlere araçlar arası fark çok fazlaydı çoğu sezon. Bu sene de bir yere kadar ''gizlediler'' sonra ise durum ortada. Mercedes düzlüklü olan piste bile Vertappen'e yarış verdi şimdiye bak bir de...

Dediğin gibi ''Kırık kanat'' ile adam fark açtı yine, benzer bir durumu hatırlarsan hangi yarıştı tam isim olarak bilmiyorum ama Verstappen yaşamıştı bu sezon. O araç ile geçiş yapamamıştı arkalarda kalmıştı...

Şu durumda Vers'in kazanma ihtimali yok resmen. Verstappen her zaman çok zorlardı bu antremanlarda her şekilde geçerdi ama adam zorluyor o halde bile yetişemedi, geçemedi antreman turlarında. Bakıyorum ikisi de tur içinde az çok zorluyor hata yapıyorlar falan ama Mercedes'in araç Bottas'a bakınca bile seviye olarak daha iyi olduğu görülüyor net olarak. Sıralama turlarında daha iyi belli olur durum, fakat orada Vers önde bitirse de yarış içinde Mercedes yine uçuyor son yarışlarda görüyoruz. Eğer Hamilton'ın araçta lastik, motor, kaza gibi yarış içi durumlar olmazsa bu araç ile kazanmama ihtimali yok resmen.

Şampiyona geçen yarış bitti zaten, çok heyecanla izlemeye gerek yok. Mercedes pistte dnf olmaya en uzak araba, bayağı tank. Pist desen uzun düzlükle dolu pist. Hamilton desen pistteki en makine gibi süren pilot. En hızlı olup olmadığı hakkında belki yorum yapılabilir ama en stabil süren o. Bu yarışlık drs kapatılsa belki bir ihtimal bir şeyler olur, öbür türlü sıralamada 2. bile olsa yarışta her türlü geçer Hamilton.

Düzlüklerde Verstappen 0.11 saniye Hamilton'dan öndeydi bu antrenmanda.

Geçen yarışta kanadın kırılan uç kısmının işlevi lastiğe giden sürtünme kuvvetiyle alakalı bir şeydi diye okumuştum da unuttum şimdi.

Bir de Helmut mu Horner mi ne Hamilton'ın araba pistten çıkınca motoru sonuna kadar açtılar herhâlde diye yorum yapmıştı.

Mercedes mühendislerine göreyse tek turda daha iyi olsalar da Red Bull yarışta daha iyiymiş. Biraz fasa fiso gibi. Özellikle lastik sertleştikçe Mercedes'in ortaya koyduğu şeyler artıyor zaten. İki taraf da çok bol keseden atıyor ya, tuhaflar.

Hamilton rahat alacak gibi geliyor bana da. Bakalım. Kimi sarhoş mudur nedir sürekli kayıyor, çarpıyor, bir şeyler yapıyor. :oleyo2:

Düzlüklerde Verstappen 0.11 saniye Hamilton'dan öndeydi bu antrenmanda.

Geçen yarışta kanadın kırılan uç kısmının işlevi lastiğe giden sürtünme kuvvetiyle alakalı bir şeydi diye okumuştum da unuttum şimdi.

Bir de Helmut mu Horner mi ne Hamilton'ın araba pistten çıkınca motoru sonuna kadar açtılar herhâlde diye yorum yapmıştı.

Mercedes mühendislerine göreyse tek turda daha iyi olsalar da Red Bull yarışta daha iyiymiş. Biraz fasa fiso gibi. Özellikle lastik sertleştikçe Mercedes'in ortaya koyduğu şeyler artıyor zaten. İki taraf da çok bol keseden atıyor ya, tuhaflar.

Hamilton rahat alacak gibi geliyor bana da. Bakalım. Kimi sarhoş mudur nedir sürekli kayıyor, çarpıyor, bir şeyler yapıyor. :oleyo2:
evet o kırılan parça lastiğin ürettiği vortexi azaltmak için ki ön tarafta en fazla hava akımını bozan yapı lastikler. Aşırı etkili bir yer ön kanatta. Hatta bu yüzden yeni arabada oraya lastik üstü kanat ve jant kapakları geliyor

Son 20 tur kala yine Mercedes çok daha hızlı olucak gibi bir his var. Redbul 3 pitli strateji yapar umarım. Pek lastik korumayan hızlı turlar.

Şampiyona geçen yarış bitti zaten, çok heyecanla izlemeye gerek yok. Mercedes pistte dnf olmaya en uzak araba, bayağı tank. Pist desen uzun düzlükle dolu pist. Hamilton desen pistteki en makine gibi süren pilot. En hızlı olup olmadığı hakkında belki yorum yapılabilir ama en stabil süren o. Bu yarışlık drs kapatılsa belki bir ihtimal bir şeyler olur, öbür türlü sıralamada 2. bile olsa yarışta her türlü geçer Hamilton.
Ben böyle dedim ya, sıralama tam da heyecanı artıracak yönde oldu,vay arkadaş.:). Yarış başlangıcı ve pit aşırı önem kazandı. Redbull büyük olasılıkla Perez'e lastiğini korundurup Hamilton'un piti sonrasında Hamilton'ı olabildiğince tutturmaya çalışacak. Mercedes'in sezon içindeki pitlerinde lastiği ısınana kadar tam verim alamadığını görmüştük. Birazcık tutabilirse gerisi Max'e kalır. Ola ki 15.-20. turlar arası güvenlik aracı girerse o zaman neredeyse her şey Redbull'un lehine işlemiş olur.
Bottas da öyle bir sırada ki, sanki "madem rekoru kıracaksın, kendin yap, benden medet umma" demiş gibi oldu Hamilton'a. Tabi ilk pite Bottas girip undercutla öne geçip milleti de yavaşlatabilir, daha önce çok iyi yapmışlığı var.

Ben böyle dedim ya, sıralama tam da heyecanı artıracak yönde oldu,vay arkadaş.:). Yarış başlangıcı ve pit aşırı önem kazandı. Redbull büyük olasılıkla Perez'e lastiğini korundurup Hamilton'un piti sonrasında Hamilton'ı olabildiğince tutturmaya çalışacak. Mercedes'in sezon içindeki pitlerinde lastiği ısınana kadar tam verim alamadığını görmüştük. Birazcık tutabilirse gerisi Max'e kalır. Ola ki 15.-20. turlar arası güvenlik aracı girerse o zaman neredeyse her şey Redbull'un lehine işlemiş olur.
Bottas da öyle bir sırada ki, sanki "madem rekoru kıracaksın, kendin yap, benden medet umma" demiş gibi oldu Hamilton'a. Tabi ilk pite Bottas girip undercutla öne geçip milleti de yavaşlatabilir, daha önce çok iyi yapmışlığı var.
Ben bottasın hiç iyi savunma yaptığını veya yapabildiğini hatırlamıyorum. Vettel daha yavaş arabayla hep geçmeyi başarmıştı.

Mazespin covid çıkmış.

Dünkü sıralama turlarında Bottas'ın farklı bir ünite kullanmasının yanı Hamilton'da da güç ünitesi ayarları daha güvenli durumdaymış, dayanıklılık endişelerinden dolayı böyle bir yol izlemişler.

Son düzenleme:

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık