Aynı türden ziyade aynı anka kuşundan alınmış özleri vardı o asaların ikiz asa diyorlardı o yüzden

Mürver asa yapımında tercih edilen bir ağaç değil pek ayrıca özü de testral kuyruğu kılından yani ölümle çok bağlantılı bir hayvan enteresan bir seçim çünkü bildiğimiz en iyi asa yapımcısı olivander onu kullanmıyor 3 özü anka, unicorn, ejderha tercih ediyor.
Aynı şeyi söylemeye çalışıyoruz sanırım ama açıklayamıyoruz

Benim demek istediğim de asa o kadar ünlendi ki sahibinden de büyük işler beklenir oldu daha doğrusu mürver asayı elde eden kişinin büyük işler yapmak için o asayı aldığını düşünmek adet oldu neyse çok fuzuli bir konuyu sakız ettik

Mürver ağacından yapılan asalar güçlü olsa da asa yapımında tercih edilmiyor uyumsuz olduklarından diye hatırlıyorum ben hep tek mürver asa var o da bizimki diye düşünmüştüm kitapları da okudum gerçi çok oldu mürver ağacından yapılmış başka asalar da olabileceğine dair bi izlenim hiç oluşmamıştı

bi ara tekrar başlayayım kitaplara
Harry'nin velet Albus Severus Potter 21 yy'ın en büyük kara büyücüsü düşünsene bir de gidip mürver asayı da adını aldığı Dumbledore'un mezarından alıyormuş