Benim kafama tam olarak yatmadı. Diğer samuraylar zorodan daha ezik. Oden farklı bir seviyeydi, shutenmaru kawamatsu vs Odenle kıyaslanamaz bile. Kılıcın Zoro'ya itaat etmesinin sebebi, Zoro'nun güçlü olması , kılıç karartacak olması (Bundan dolayı Shusui alındı enma verildi) ve enma'yı Oden bile karartamamış. Zoro'nun B hakisi yeteri kadar olmasa enma zoro'yu öldürürdü. Enma'nın içten patlamalı hakiyle saldırı yaptığını ve bunun da B hakinin ileri kullanımı olduğunu biliyoruz. Eğer Teorin doğru olsaydı Enma'yı her h hakisi olanın kullanabilmesi gerekirdi. Enma sadece güçlü bir kılıç değil, aynı zamanda onu kullanacak adamdan aşırı haki çektiği için kullanacak kişinin çok sağlam hakisinin olması lazım. Bu sayede kılıç zoruyla Zoro'nun haki seviyesi de artacak.
Bence O sahnede Kılıç Saldırıyı büyütmek için çekebildiği kadar haki çekmek istiyor ki çok fazla çekerse Zoro ölecek. Ancak Zoro haki seviyesi ve üzerindeki kullanım gücü yeterli olduğundan tüm hakisini çekmesine izin vermiyor.
Bu kısımlar bir yana Zoro'nun da Ray gibi H haki kullanabileceğini düşünüyorum. Hep vardı mı derler sonradan mı açar bilemem ancak ben garanti olarak görüyorum.