Ben güç vermiyor falan demiyorum zaten. Ama enma kesinlikle amiral meyveleri seviyesinde bir güç vermiyor. O kılıcı kullanabilmek içinde belli başlı koşullar var. Luffy mesela kullanabilir ama ne kadar efektif olur ki? Kılıç ustaları sadece tam potansiyelinde kullanabilir buda zaten büyük bir kısmın bu gücü kullanamayacağını gösteriyor. Üstüne kılıç ustalarının da Zoro gibi güçlü haki kullanıcıları olması gerekli. Wano da 20 yıl boyunca kullanabilen çıkmamış. Yani bu gücü kullanabilmek için önemli kriterlerden geçmen gerekli. Bir logiayı kullanabilmek içinse tek koşul yemek. Elbet bununda ustalığı önemlidir ama x bir kişisini güçlendirmek için magma ışık vs mi verirsin yoksa enma mı? Hangisi daha az çabayla daha çok ödül vaad eder?Bence boş abartı değil. One Piece evreninde 4 tane en önemli güç etkeni var:
Birincisi, şeytan meyveleri.
İkincisi, Kılıçlar.
Üçüncüsü, teknoloji ve son olarak Haki. Haki hepsini de kapsayacak etmendir. Ama aralarından birinde bile çok iyiysen Yeni Dünya'nın en iyileri arasında yerini alabilirsin.
Zoro Luffy gibi baştan beri yumruklarıyla savaşan birisi olsun diyelim. Zoro şuan ki seviyesiyle deprem ya da magma tarzı bir şeyi yese emin ol enmadan çok daha fazla güç kazanırdı. Yami Teach en iyi ihtimalle sağ kol seviyesi edebilecekken (bence değil) deprem meyvesini de yiyince yonkou oluyor. Bu yüzden söylenenler abartı geliyor bana.
Zoro için enma gayet güzel bir power up oldu. Haki kullanımında daha da ustalaşacak ve daha güçlü saldırılar yapacak. Artık milyonuncu kez aynı şeyi söylicem ama yine de bu power up benim gözümde magma depremle falan denk olmasını geçtim kıyas bile edilemez.