Dostum ama Zoro zaten dövüşlerini inanılmaz uzatan bir adam değil ki.Adamın ana olayı saldırı gücü zaten.Bu kılıç adamın çok daha güçlü hasarlar çıkarabilmesini sağlıyor.Ki bu adam dediğim gibi öncesinde zaten kılıca alışmak için 7-8 gün talim yapıyor.Haki çektiğini biliyoruz enmanın.Sırf buna çalışarak bile haki kontrolünü daha iyi seviyeye çıkarmıştır Zoro.Shisu'ya tam güç basacağı hakiyle çıkaracağı saldırı gücü,enmayla çıkaracağı saldırı gücünden az olur bu bariz.Aynı adam 3 kılıçla Kaido'yu başta kesememişken.Enmaya odaklanıp tek kılıçla rahatlıka kesecek gibi duruyordu.
Dövüşlerini uzatıp uzatmaması mesele değilki burda karşılaştırma yapıyorum.
Tamam adamın herşeyi saldırı gücü. Bunu brook ta tanımladı biliyorum.
Ancak enma sahibinin hakisini kullanıyor. Ve bu haki bittiğinde bir kitetsu kadar bile işe yaramayacak. Oysa shusi öyle değil. Savunma odaklı bir kılıç. Ayrıca zoro shusi kullansaydı diğer kılıçlara haki aktarımı konusunda ilerleyebilirdi. Ve ileride daha önemli bir güce ulaşmış olurdu. Şimdi ben enmayı şahsen pup olarak görmüyorum.
Bunun yanında 2 yil boyunca Zoro sahip olduğu kılıçlarla çalıştı ve teknikleeini geliştirdi. Belkide bir anda savunmasının bel kemiği olan shusi alındı ve extra hasar aldı.
Yakın bir zamandan örnek vereyim. Varsayımsal konuşacağım.
Bu iki yonkounun birleşik saldırısını eğerki shusi kullanarak engelleseydi. Şuan bu kadar bitik halde olmazdı. Gene zarar görürdü ama şuan ki halinden daha iyi durumda olurdu. Ve savaşta daha uzun süre rol oynardı. Ve savaşta ne kadar uzun süre kalırsa okadar gelişecek. Mesela luffy
Eğer daha sert vursaydı ama savunması daha zayıf olsaydı. Kaidonun saldırısını bloklayamazdı ve şuan savaş dışı kalmıştı ve saldırıya kralların hakisi ekleme olayını öğrenemezdi. Yani savunma daha çok önemli bir şey.
Ben bir ara enma ve shusi hangisinin daha iyi olduğuna dair bir konu açacağım