O anlamda herkes bir fedekarlık gösteriyor. Enma'yı bir hafta iki haftada kullanıyor ki alt yapısı yok Mangaka Wado'yu yapan Ustanın elinden çıktı diye hemen alışıyor. Luffy de Ace'in ölümünden sonra 2 yıllık fedekarlık yapıyor kimseyi kaybetmeyeyim diye ona rağmen G4 'ün dezavantajı hala sürüyor. Şimdi Zoro bir iki haftalık bir çalışmayla Enma'yı hiç dezavantajsız kullanacak ama hak etmiş olacak?
Sanji de elini kullanmayacagı bir psikolojisine etki eden dram yaşıyor üstünde deneyler yapılıyor o giysiler için. Zoro'nun fedekarlıgından ne eksiği var?
Enma, G4 kadar büyük bir power up değil gibi görünüyor şimdilik. G4'ün ve diğer Gearların Dof üzerindeki karşılaştırmalı etkisini bizzat gördük.
Luffy'nin gelişimi işleniyor, diğer tayfa üyelerininki ihmal ediliyor. Oda Zoro'nun güçlenmesini geçiştirmiyor demiyorum. Bu beleş olduğu anlamına gelmez. Luffy'yi dahil etmiyorum dememe rağmen ısrarla mevzuyu oraya getirmeni anlamıyorum.
Sanji'nin psikolojisi ve ellerini kullanmamasıyla ne alakası var yahu. Ben suitin kattığı güçten ve bu katkıyı ne yolla yaptığından bahsediyorum. İster elini kullansın ister kullanmasın, Suit ona aynı gücü veriyor. Bak çok basit bir örnek ve rica ediyorum suit Sanji'ye özel demeyin. Ben teknolojiden bahsediyorum. Germa'nın suiti diğer insanlara verdiklerini farzedin örnekte.
Johnny ve Yosaku'nun güçleri 20 birim. Kılıç zaten kullanıyorlar ama tekmelerini de bir o kadar etkin kullanıyorlar diyelim.
Johnny'ye suit verince gücü 20'den 60'a çıkıyor bir anda. Suiti Yosaku'ya versen de gücüne 40 birimlik katkı yapacaktı, Baratie'deki bir asçıya versen de. Kattıkları artılar birebir aynı çünkü.
Yosaku ise Enma'yı alıyor ama kullanamıyor bile. Neden? Çünkü onu kullanmaya layık olmak için gereken çalışmayı, disiplini göstermedi. Haketmedi yani.
Sonuç olarak ayan beyan, gün gibi ortada olan bir gerçek var. Suiti kim giyerse giysin, bu özellikleri kazanacaktır. Enma ise ancak onu kontrol edebilecek seviyeye gelen, güçlü ve iradeli kimseler tarafından kullanılabilir.