Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

En Son Hangi Kitabı Okudunuz?

• Konbuyu başlatan Reversi
  • Başlangıç tarihi
Aclik oyunlari seri hayatimda okudugum en guzel kitap seriyi bitirdim resmen kitabin icinde yasadim keske filminide kitabi gibi yapmis olsalardi.
O kadar da iyi bir seri değil. Klasik bir alegori aslında dikkatli bakılırsa. Karakterleri de aşırı sinir bozucu. Hele hele Catniss. Okuduğum hemen her satırda boğasım geliyordu onu.
Yine de genele göre farklı bir konu ve işleyişi olduğu için başarılıdır.

Silmarillion'u bitirmeme az kaldı, kitap mutlu sonlara tepki olarak yazılmış resmen:D Onun haricinde tolkien'in yarattığı bu dünya üzerine başka bi fantastik dünya olabilme olasığının ne kadar düşük olduğunu daya iyi anladım kitabi okudukça.

Haklisin ama kitapta guzel dememin nedenlerinden biri yasfirler kitaptaki olay isleyisi birazcikta konu ben heri poter serisini okudum + bir cok seri bitirdim bana en gizel gelen kitap buydu.
HP'yi bitirip Açlık Oyunlarını üstün görmek de ayrı meziyettir. Sen o kitapta böyle bir güzellik gördüysen ne âla.Ancak bana göre HP'nin kıyısından geçemez maalesef. :/

kendine özgü bir dünyası olan kitap arıyorum yüzüklerin efendisi harry potter gibi varmı bildiğiniz ?
Buz ve Ateşin Şarkısı(İlk üç kitabını okudum.Bir ara sıfırdan başlayıp elimdeki 4. kitaplarla beraber okumayı planlıyorum. Çok sürükleyici bir seri. Game of Thrones olarak dizisi var biliyorsundur muhtemelen. Yazarı zamana yaya yaya yazmış (ve yazıyor)kitapları. En son 5. kitabı çıktı ve 4. kitabı çevrildi. Basitçe bir taht üzerinde hakkı bulunan 7 ailenin taht için verdikleri savaşları anlatıyor.

Ejderha Mızrağı, bu serinin onlarca belki yüzlerce kitabı var ama gerçek yazarları tarafından yazılan 20-25 kitabı var. Ben 3 tanesini okudum şimdiye kadar sanırım (Bayağı zaman geçti hatırlamıyorum.) Büyü-fiziksel güç dengesi çok güzel oturtulmuş bir seri. Mesela büyücü olmak zor, büyüyle çok büyük şeyler yapılabileceği için bir büyüyü yaptıktan sonra sözleri unutuyorsun. Böyle dengeli seriler çok güzel oluyor. Ayrıca bir çok yeni tür de var. Mesela fantastik kitapların çoğunda sadece elf,cüce,insan klasik şeyler olur. Bunda birkaç tür daha oluşturulmuş. Bu bol çeşitli türlerden bir grup oluşturup maceraya çıkıyoruz.

kendine özgü bir dünyası olan kitap arıyorum yüzüklerin efendisi harry potter gibi varmı bildiğiniz ?
Eğer aradığın Harry Potter tadında bir dünya ise kesinlikle Kral Katili Güncesi serisini okumanı tavsiye ederim, seri üçleme şeklinde planlanmış ama üçüncü kitap hala yazım aşamasında (beklemekten iliğim kemiğim kurudu :( ), Hp'den sonra ilk defa bir kitabı bu denli çekici ve sürükleyici bulduğumu söyleyebilirim,

Silmarillion'u okudum. Müthiş bi eserdi ama okurken zorlandım açıkcası. Orta dünyanın yaradılışından itibaren yüzüklerin efendisi serisinin başladığı tarihe kadar olan biten herşey ayrıntılarıyla anlatılıyor. Binlerce yıllık tarih onlarca karakter sürüsüne bereket dramatik,epic hikayeler cidden müthişti. Ama okurken cidden güçlük çekiceksiniz bir sürü karakter var bir sürü isim ayrıca herkesin birden fazla ismi,lakabı var yazar değiştire değiştire kullanıyor isimleri o kimdi lan bu nerden çıktı bunu kim doğurdu bu kimin oğlu derken kafanız karışıyor ama bi müddet sonra alışıp akışına bırakıyorsunuz ve tadına varıyorsunuz eserin. Adam böyle inanılmaz bir dünya kurgulamış ve o evrenin tarihini anlatcak bi eser yazmış içinde inanılmaz hikayeler var bunların üstüne birde hobbit ve yüzüklerin efendisini yazmış cidden çok başka bi adammış alanının tartışmasız en iyisi. Aynı şekilde kitaplarıda gelmiş geçmiş en iyi fansastik eserlerdir bana göre daha iyisinin geleceğini zannetmiyorum

Edit: Silmarillion'un filmini yapmaya kalksalar her biri enaz üçer saatten 5-6 film çekilir hatta birçok detayıda atlarlar büyük ihtimal o kadar çok şey anlatılıyor kitapta:D

Silmarillion'u okudum. Müthiş bi eserdi ama okurken zorlandım açıkcası. Orta dünyanın yaradılışından itibaren yüzüklerin efendisi serisinin başladığı tarihe kadar olan biten herşey ayrıntılarıyla anlatılıyor. Binlerce yıllık tarih onlarca karakter sürüsüne bereket dramatik,epic hikayeler cidden müthişti. Ama okurken cidden güçlük çekiceksiniz bir sürü karakter var bir sürü isim ayrıca herkesin birden fazla ismi,lakabı var yazar değiştire değiştire kullanıyor isimleri o kimdi lan bu nerden çıktı bunu kim doğurdu bu kimin oğlu derken kafanız karışıyor ama bi müddet sonra alışıp akışına bırakıyorsunuz ve tadına varıyorsunuz eserin. Adam böyle inanılmaz bir dünya kurgulamış ve o evrenin tarihini anlatcak bi eser yazmış içinde inanılmaz hikayeler var bunların üstüne birde hobbit ve yüzüklerin efendisini yazmış cidden çok başka bi adammış alanının tartışmasız en iyisi. Aynı şekilde kitaplarıda gelmiş geçmiş en iyi fansastik eserlerdir bana göre daha iyisinin geleceğini zannetmiyorum

Edit: Silmarillion'un filmini yapmaya kalksalar her biri enaz üçer saatten 5-6 film çekilir hatta birçok detayıda atlarlar büyük ihtimal o kadar çok şey anlatılıyor kitapta:D
Kitapların sıralamasını ve yayın evini de yazarsan bu kadar yorumdan sonra okurum kesin. :D Zararın neresinden dönülürse kardır. ^^

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık