Silmarillion'u okudum. Müthiş bi eserdi ama okurken zorlandım açıkcası. Orta dünyanın yaradılışından itibaren yüzüklerin efendisi serisinin başladığı tarihe kadar olan biten herşey ayrıntılarıyla anlatılıyor. Binlerce yıllık tarih onlarca karakter sürüsüne bereket dramatik,epic hikayeler cidden müthişti. Ama okurken cidden güçlük çekiceksiniz bir sürü karakter var bir sürü isim ayrıca herkesin birden fazla ismi,lakabı var yazar değiştire değiştire kullanıyor isimleri o kimdi lan bu nerden çıktı bunu kim doğurdu bu kimin oğlu derken kafanız karışıyor ama bi müddet sonra alışıp akışına bırakıyorsunuz ve tadına varıyorsunuz eserin. Adam böyle inanılmaz bir dünya kurgulamış ve o evrenin tarihini anlatcak bi eser yazmış içinde inanılmaz hikayeler var bunların üstüne birde hobbit ve yüzüklerin efendisini yazmış cidden çok başka bi adammış alanının tartışmasız en iyisi. Aynı şekilde kitaplarıda gelmiş geçmiş en iyi fansastik eserlerdir bana göre daha iyisinin geleceğini zannetmiyorum
Edit: Silmarillion'un filmini yapmaya kalksalar her biri enaz üçer saatten 5-6 film çekilir hatta birçok detayıda atlarlar büyük ihtimal o kadar çok şey anlatılıyor kitapta