Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

En Son Hangi Kitabı Okudunuz?

• Konbuyu başlatan Reversi
  • Başlangıç tarihi

Cp0Lucci

Dedektif Hercule Poirot yatak odasının kapısında üstü başı harap olmuş bir adam bulur. Bir süre sonra adam Hercule Poirot'ya bakarken yere yığılıp kalır. Bu olay Hercule Poirot'yu bir bilinmezin ortasında bırakmıştır. Dedektif birçok sorunun cevabını bulmak zorundadır. Bu adam kimdir? Şok mu geçirmektedir? Ama Poirot için asıl önemli olan şeylerden biri ise bir kâğıt parçasında karalı halde olan 4 rakamının bir anlamı olup olmadığıdır.

Etienne Balibar - Marx'ın Felsefesinden bir kesit.

Hegel için devlet, kendiliğinden evrenseldir. Kendi hizmetlerini tüm toplumda bir aracılık veya temsil faaliyeti olarak yerine getirebilmeleri için entellektüelleri "ozgurlestirir" ve böylelikle de "kendinin bilinci" düzeyinde yine soyut hir evrensellige taşır. Takdir etmek gerekir ki bir öngörü kapasitesiyle idari yapı, okul ve üniversiteler inşasının ve kamuoyu ile bilimsel araştırma yapılarının geliştirilmesinin anlamını açıklar.

On Küçük Zenci

Kesinlikle Overrated. Hakkında yazılan yorumlara bakıp müthiş bir kitap beklemeyin derim okumaya niyetli olanlara. Agatha Christie'nin Poirot'lu olanları kesinlikle daha iyi bence.

Cp0Lucci

İlginç zevklere sahip zengin bir adam olan Shaitana, Wessex House'daki bir enfiye kutusu sergisinde Poirot ile karşılaşır. Shaitana, Poirot'ya çok daha iyi bir kolleksiyonu olduğundan bahseder. Söz konusu kolleksiyonu cinayet işlemiş ve şimdiye kadar yakalanmamış kişilerdir. Bu konu Poirot'nun ilgisini çeker ve Shaitana onu bu insanlarla bir yemekte bir araya getirmeyi teklif eder. Poirot daveti kabul eder. Yemeğe gittiğinde yaşlı ve zarif bir kadın olan Bayan Lorrimer, güzel fakat çekingen bir genç kız Anne Meredith, ünlü Doktor Roberts ve Binbaşı Despard ile tanışır. Yemeğe ayrıca Müfettiş Battle, Albay Race ve polisiye roman yazarı Ariadne Oliver davetlidir. Dört suçluya dört detektif. Güzel bir yemeğin ardından konuklar briç oynamaya başlarlar. Gecenin sonunda Bay Shaitana'nın öldüğünü fark ederler. Acaba bu dört şüpheli içinden hangisi öldürmüştür?

Bu bitti III.Selim dönemini merak edenler okuyabilirler.

Hıfzı Topuz elinizdeki bu kitapta Hatice Sultan'ın duygusal dünyası etrafında, Osmanlı'nın değişme sancılarını anlatıyor.

III. Selim'den Kabakçı Mustafa isyanına, Alemdar Paşa'dan II. Mahmut'a uzanan serüvenleri nefes nefese okuyacaksınız!

Bu da 40 sayfa kaldı. Dostoyevski boşuna en büyük yazar olmamış. İlk romanı olmasına rağmen oldukça begendim :good:

Yıl 1846'dır. Genç Dostoyevski, ilk romanı İnsancıklar'ı tamamlar tamamlamaz ev arkadaşı yazar Grigoroviç'e okutur. Grigoroviç o kadar heyecanlanır ki birkaç kez kalkıp Fyodor'un boynuna sarılmak ister; fakat arkadaşının aşırı duygu gösterilerinden hoşlanmadığını bildiği için yapmaz. Grigoroviç ertesi gün romanı yazar ve yayımcı Nekrasov'a götürür; kitaptan çok etkilenen Nekrasov da eleştirmen Belinski'ye... "Yeni Gogol doğdu!" der, Nekrasov, daha kapı ağzında. Aynı günün akşamı, Belinski'ye tekrar uğradığında onu heyecan içinde bulur: "Nerede kaldınız? Nerede bu Dostoyevskiniz? Genç mi? Kaç yaşında? Hemen getirin bana onu!"

Belinski'nin evine getirilen yirmi üç yaşındaki genç yazar, daha sonra orada olanları şöyle anlatacaktır: "Ve işte... beni onun yanına götürdüler. Belinski'yi birkaç yıl önce heyecanla okumuştum, ama bana ürkütücü ve sert gelmişti ve benim İnsancıklar'ımla alay edecek diye düşünüyordum. Beni çok saygılı ve ağırbaşlı bir şekilde karşıladı; ama daha bir dakika bile geçmeden her şey bambaşka oldu... Ateşli ateşli, alevli gözlerle konuşuyordu. "Siz kendiniz anlıyor musunuz?" diyordu bana tekrar tekrar, alışkanlığı olduğu üzere bağırarak, "Ne yazmış olduğunuzu anlıyor musunuz?.. Bütün bu korkunç gerçeği, bizlere göstermiş olduğunuz bu gerçeği siz mi düşündünüz? Olamaz, sizin gibi yirmi yaşında birinin bütün bunları anlamış olmasına imkân yok... Gerçeği keşfetmiş ve bir sanatçı olarak ilan etmişsiniz, size bir yetenek verilmiş, yeteneğinizin değerini bilin ve emin olun, siz büyük bir yazar olacaksınız."

Yıl 2013. 167 yıl sonra Dostoyevski her kuşağın başucu yazarlarından olma özelliğini koruyor ve İnsancıklar, onun dünya edebiyatına ilk armağanı...

George ORWELL'ın tanınmış eserlerinden biridir bence bu kitap. Yaşadığımız dünyayı sorgulamaya yardımcı olabilecek eserlerdendir. Eğer yaşadığımız dünyayı, sorgula(ya)mıyorsak veya ''başka bir dünya mümkün'' diyemiyorsak, 1984'ü okuyup günümüz dünyasıyla karşılaştırmalıyız.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 4)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık