Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

En Son Hangi Kitabı Okudunuz?

  • Konbuyu başlatan Reversi
  • Başlangıç tarihi

Eski bir kitap olduğu için artık zamanımızda geçerliliği pek kalmamış önermeler de içerisinde yer alsa da, ilgi çekici ve yer yer ufuk açan bir kitaptı. :/ Teşhircilik ile Transseksüellik ve fetişizm hakkında yazanlar ilginçti özellikle.
 


Sayfalarca İsa'nın giydiği gömleği, yoksulluğunu tartışıyorlar. Giydiği gömleğin sahibi midir ? Emanetçisi midir ?

Gülmek günah mıdır ? İnancı yıkar mı ? Uzun uzun felsefi tartışmalar. William Birader'in zekası, Adso ile diyalogları okutuyor.

Sadece polisiye değil, 730 sayfa kol gibi Orta Çağ tarihi. ?

"Gülmek korkuyu öldürür ve korku olmadan inanç olmaz. Çünkü şeytan korkusu olmazsa tanrıya ihtiyaç kalmaz."
 
Gabriel García Márquez-Yüzyıllık yanlızlık
Tamam güzel bir kitap ama o kadar da beğenmedim.Kitapta dayanan dayanana kim kime dum duma..
 
F. Scott Fitzgerald-Muhteşem Gatsby
Zengin olun o çok isteğiniz sürekli hayalini kurduğunuz şeye para ile ulaşabilirsin ama devam ettirebilmek için biraz şansa da ihtiyacınız olacak tabi.
Kitaptan şu cümleyi buraya bırakıyorum ''Bir kadında ikiyüzlülük ne de olsa pek öyle ayıpladığımız bir şey değildir.'' Ben ayıplarım arkadaş.
 


Son 1 ayda okuduğum kitaplar bunlar. Kısa güzel kitaplar ama Hayatın Anlamını Say yayınlarından almanızı tavsiye etmem çevirisi ve editörlüğü çok kötüydü.
 
Herman Melville-Moby Dick
Çok büyük bir merak ve beklentiyle başladım kitaba bu kadar beğenilen bir kitap kim bilir nasıl güzeldir diye ama umduğumu bulamadım denebilir.Tabi bunun sebebi kitabı tamamen kavrayacak bir birikime sahip olmamanda olabilir.
Kitap da yok yoktu buna rağmen balina ve denizcilik ile ilgili verilen bilgilerin neden çok uzun tutulduğunu hatta bazı bölümlerin niçin yazıldığına anlam veremedim.
Kısacası çok fazla beğenmesem de güzel ve okunması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum.
Bir on yılsa sonra eski ahit'i okuyup bu klasiği tekrar açmayı planlıyorum.
 
Gustave Flaubert -Madam Bovary
Evlendikten sonra evlendiğin kişiyi istememen beğenmemen,hatta zavallı biri gibi bile görsen onu aldatamazsın bu kadın için de böyledir erkek için de ayrıl boşan gitsin.Evliyken başkalarıyla flörtöz hareketlerde yapamazsın yapmamalısın.Zaten evlenirken de şunu düşünmek lazım benim hayallerimdeki kişi bu mu? Onunla evlendikten sonra karşıma kim çıkarsa çıksın ondan başka kimseye ne bedenen ne de kalben bir bir meyilim olmayacağına eminmiyim.Bunlardan eminsen evlen değilsen evlenme ya bırak evli olmayı biriyle sevgiliyken bile değil aldatmak başkalarıyla flörtleşmemelisin.

Bu kitapla beraber önsöz okumayı bırakıyorum spoiler yemekten bıktım.
 
Bu hafta 3 kitap bitirebildim. ?





Sir Thomas More, Sokrates'e benzetilmek onurunu kazanan ender kişilerden biridir. Onun ölümsüz yapıtı Utopia dünya klasikleri arasına girmiş ve bugün bile hâlâ merkal okunmaktadır. Neredeyse beşyüz yıl önce yazılmış olan Utopia'da, en geniş anlamıyla Hümanizm, yani insanlık sevgisi ve saygısı hakimdir.
Kimseyi diğerinden üstün saymayan, sıradan insanların kurduğu bir devlet: Thomas More'un Utopia'sı. Bir yeryüzü cenneti. Yaklaşık beş yüz yıl öncesinden çağımıza dek eskimeden gelen bu klasik, Prof. Dr. Mina Urgan'ın incelemesiyle sunuluyor.




İnsanlığın Yıldızının Parladığı Anlar, insanlık tarihine yön vermiş belirleyici anlar üstüne kısa denemelerden oluşuyor. Stefan Zweig, çevrele-rindeki geçici koşulların dayattığı sınırları aşabilmiş Fatih Sultan Mehmed, Händel, Dostoyevski, Tolstoy, Lenin gibi "yaratıcı birey-ler"in o benzersiz "anlarını" anlatıyor. En iyisi, kendisinden dinleyelim:
Çağları aşan bir kararın bir tek takvime, bir tek saate, çoğu kez de yalnızca bir tek dakikaya sıkıştırıldığı trajik ve yazgıyı belirleyici anlara, bireylerin yaşamında ve tarihin akışı içinde çok ender rastlanır. Ben böyle anları İnsanlığın Yıldızının Parladığı Anlar diye adlandırdım; çünkü onlar, tıpkı yıldızlar gibi, hiç değişmeden geçmişin karanlığına ışık tutmaktadırlar... Olayları anlatırken, gerçekleri değiştirmedim, kendi katkılarımla renklendirip zenginleştirmedim. Çünkü tarih, kusursuzluğa ulaştığı böylesine eşsiz anlarda, kendisine yardım için uzatılan ellere gereksinim duymaz.




Gündüz Vassaf’ın kitaplarıyla tanışmamla birlikte (…) bir deneme yazarının her yazdığı ile aslında kendisini sorguladığı gerçeğinin bilincine en somut biçimde vardım. Bu arada Vassaf’ın bu kadarla da kalmadığının, bence Montaigne ile ortak noktasını oluşturan bir eylemi de gerçekleştirdiğinin farkına vardım. Çünkü Vassaf da, tıpkı Montaigne gibi, her yazdığını okura açık ya da örtülü yönelttiği şu soru ile noktalar: ‘Peki ey okur, ya sen ne düşünüyorsun?’ Bir okursanız eğer, belki görmezlikten gelmeye çalışabileceğiniz, ama asla yok sayamayacağınız ağırlıkta bir sorudur bu!” Ahmet Cemal
Sınırsız, yazdıklarıyla düşünceleri provoke eden, olaylara farklı gözlerle bakılmasının imkânlarını sunan, yıllardır merakla takip edilen yazarlardan olan Gündüz Vassaf’la 1984’ten 2017 sonuna kadar yapılan söyleşilerden bir derleme. Hiçbir şeyi sorgulamaktan korkmayan bu sahici entelektüele bir tür saygı duruşu olmasının yanı sıra Vassaf’ın kırk yılı aşan yazarlık serüveninde genel olarak fikrî tabanını, hayata bakışını, duruşunu, kitaplarını yazma hikâyelerini gözler önüne seren bir kitap Sınırsız. İnsana ve toplumsal olana duyduğu tükenmez merakla her türlü sınıra karşı çıkan, “sınırsız”lığı savunan, okurunu her daim aitlikleriyle, gündelik hayattaki totalitarizmlerle, doğru bilinenlerle yüzleşmeye davet eden bir yazarın daha iyi kavranmasına yardımcı olma çabası.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık