Kitap adının hakkını vermekle kalmayıp iceriginin hakkıni da veriyor. Bu kadar etkilenmezdim derdim ama tumden etkiledi beni. "Yanlızlık,Yaratıcı,Aşk,Ümitsizlik,Toplumsal Yaşam" gibi konuları sorguluyor. Kurgusal bir roman ama yazar Nietzsche,Freud ve Breuer hakkında kapsamlı ders ve bilgi alıyor Alman Akademisi Profesorlerinden. Kitapta bazi mektuplar var bunlarin baziları gercek oldugunu belirtmis son sozde. Zaten yazar kisilerin davranis ve duygularini gerceklikle bagdastirarak yakinlastirmaya calismis. Neyse ilkten bir yolculuğa çikiyorsunuz ilk once Breur Nietzsche'yi iyilestirirken sonlarda Nietszche Breuer'i iyilestiriyor
Nietzsche'in sözleri bende affedersin davul etkisi yaptı. Yani onceden belirttigim gibi tum degerlerimi sorgulamama ve tekrardan gozden gecirmeme sebeb oldu. Özümseyerek kitaptan tam verim almaya calıştım ve bazı aforizmaları çizmemek çok zor. Yani Nietzsche'nin insan hakkındaki tespitleri takdire şayan. Freud'un da Breur ve Nietzsche 2lisine katılmasıni isterdim ama yazar uygun gormemis. Pisman olunmayacak kitaplar listesinde olmali