Enel'in zamansal gözlem hakisinin olduğunu gösteren, 3 saat öngörüsü yaptığı ve
tek örnek olan
manga sayfasını paylaştım. Bunun üstüne güç dengelerini sezip tahmin yapıyor dedin; Nami, Sanji ne ayak, açıklaman doğru olamaz dedim. Hak verdin, mantıklı başka bir açıklama yapmadın nasıl öngördüğü ile ilgili. Sadece geleceği bilse ortalığı yıkardı deyip örnekler verdin, Oda 600 bölüm öncesine bu kadar güçlü gözlem hakicisi koymaz dedin.
Bense Skypiea'da sadece Enel değil, Aisa gibi bir gözlem hakisi potansiyeli de olduğunu belirttim. Ben Oda değilim, nereyi planlı yapıp, nerde kurguyu yapamamıştır, bilemem dedim; yine de Enel'in kibrini ve Katakuri'nin de bazı noktalarda geleceği görmesinin iyi yansıtılamadığını dile getirdim. Ayrıca diğer gözlem hakisini iyi kullananlar gibi mekansal sezisinin olmadığından bahsettim.
Sense öne sürdüklerimle ilgili bir şey söylemeyip, başka örnek ver diye tutturdun, gelecek bilmesi ile ilgili tek örnek bu dedim, hatta bu konuda
manga sahneleri paylaşan benim. mangayla ilgisi olmayan ne demişim gerçekten ilginç.
Benim öne sürdüğüm şeye, nedenselliği ve mantığı olan bir açıklama getirseydin; olabilir der susardım. 600 bölüm önce olmuş, küçük ama önemli olayı tabi kendimce yorumlayacağım. Çok fazla kanıt olmadığı ve mangakanın açıklaması olmadığı için bilememem doğal. Zira bilmiş ya da derviş değilim. Sadece o küçücük sahnenin
nitel özelliği ilgilendiriyor beni.
Enel'le Kata'yı karşılaştırıyorum, hatta öylesine karşılaştırıyorum ki bunu yazıyorum şuan. Lafı cımbızla çekmene gerek yok; Katakuri geleceği görme sezisiyle tanıtıldı, bu sahnelerine vurgu yapılıyor; Enel ise daha mekansal sezileri ile öne çıktı ama geleceği öngördüğü bir sahne var ki 1-2 dakika değil, 3 saat deyip yola çıktım zaten. Gözlem hakiyi aynı tarzda kullandıklarını düşünüyorsun öyle mi?
Söylemimi el verdiğince desteklemeye çalıştım, okuyan olduysa sağolsun, tatmin olmalalarına gerek, kendi düşüncelerini biraz olsa da sorgulamaları yeterli. Sen de karşındakini çürütme odağıyla, karşındakinin düşüncelerini değersizleştirerek bir tartışmaya girmemelisin.
Kusra baktım, iyi günler.