Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

En İyi Fantastik Seri

En İyi Fantastik Eser

• Kullanılan toplam oy
    149
Tad Williams'ın ünlü serisi Memory Sorrow and Thorn'un ilk kitabı The Dragonbone Chair İthaki yayınları tarafından Türkçeye çevrilmiş, yakında çıkacakmış. Asıl olarak üçleme şeklinde çıkmıştı. Sonra yazar 4 kitaplık bir devam serisi de yazdı, The Last King of Osten Ard başlıklı. İki seri birlikte Osten Ard Saga olarak geçiyor. Serinin son kitabı 2024 Kasımında çıktı.
İthaki bütün Osten Ard Sagayı çıkarır mı bilemiyorum, çıkarsalar çok iyi olurdu ama en azından üçlemeyi çıkarırlar.
Tad’s fantasy series, The Dragonbone Chair and the rest of his famous four-book trilogy was one of the things that inspired me to write my own seven-book trilogy. I read Tad and was impressed by him, but the imitators that followed -- well, fantasy got a bad rep for being very formulaic and ritual. And I read The Dragonbone Chair and said, "My god, they can do something with this form," and it’s Tad doing it. It’s one of my favorite fantasy series.
George R. R. Martin
George Martin'in seri hakkındaki bu övgüleri boş değil, çünkü kendisinin Asoiaf'ı yazarken en çok esinlendiği eserlerin başında geliyor. Hatta bazıları kendisinin bu seriden bayağı ödünÇaldığnı da düşünüyor.

Neyse en iyi fantastik eserler listelerinde her daim bir yeri olan bu seriyi atlamayın derim ben. Şahsen bu seriyi İngilizce olarak okumaya bayağı üşeniyordum. Çevrilmesini de hiç beklemiyordum şahsen, çok iyi oldu.

Ufak bir ekleme
Serinin ilk kitabının bayağı yavaş olduğu yorumları hakim. Yani aşırı aksiyon beklemeyin. özellikle ilk kitaptan.

Son düzenleme:
Tad Williams'ın ünlü serisi Memory Sorrow and Thorn'un ilk kitabı The Dragonbone Chair İthaki yayınları tarafından Türkçeye çevrilmiş, yakında çıkacakmış. Asıl olarak üçleme şeklinde çıkmıştı. Sonra yazar 4 kitaplık bir devam serisi de yazdı, The Last King of Osten Ard başlıklı. İki seri birlikte Osten Ard Saga olarak geçiyor. Serinin son kitabı 2024 Kasımında çıktı.
İthaki bütün Osten Ard Sagayı çıkarır mı bilemiyorum, çıkarsalar çok iyi olurdu ama en azından üçlemeyi çıkarırlar.

George Martin'in seri hakkındaki bu övgüleri boş değil, çünkü kendisinin Asoiaf'ı yazarken en çok esinlendiği eserlerin başında geliyor. Hatta bazıları kendisinin bu seriden bayağı ödünÇaldığnı da düşünüyor.

Neyse en iyi fantastik eserler listelerinde her daim bir yeri olan bu seriyi atlamayın derim ben. Şahsen bu seriyi İngilizce olarak okumaya bayağı üşeniyordum. Çevrilmesini de hiç beklemiyordum şahsen, çok iyi oldu.
İngizlice dile zamanla mı alışıyorsun? Ağırdır herhalde dili?

İngizlice dile zamanla mı alışıyorsun? Ağırdır herhalde dili?
Yani ne kadar maruz kalma o kadar rahatlatıyor insanı devamında. Türkçe altyazılı bir şey izlemeyeli bayağı oldu, keza mangalarda da öyle. Dili nispeten daha sade olan kitapları da rahat bir şekilde okuyabiliyorum bir süredir. Yalnız Tad Williams kitapları vb. kitaplar biraz ağır topa kaçıyor benim için. Direkt telefona indir oku yapmak istemiyorum, ama biraz daha dikkat vereceğim ne vaktim var ne de isteğim. Yoksa elimde okunması gerektiğini düşünüp de okuyamadıklarım listesi var, kabarık bir şekilde.

Liste güncellenebilir sanki.Değerlendirecek olursam Sissoylu mesela güzel seridir ama Sanderson'ın en iyi eseri Fırtınaışığı Arşivinin listede olmaması olmamış.Veya direk Kozmer Evreni olarak da eklenebilir tabi.Yerdeniz serisi bence diğer eserlere göre çok başlangıç seviyesi kalıyor, nasıl bu kadar oy almış şaşırdım.Otostopçunun Galaksi Rehberi Bilim kurgu diye biliyorum?Abercrombie'nin Kadim Kanunlar serisi,McClellan'ın Barut Büyücüsü serleri listeye girmeyi hakeden seriler bana göre.

Ufak bir ekleme
Serinin ilk kitabının bayağı yavaş olduğu yorumları hakim. Yani aşırı aksiyon beklemeyin. özellikle ilk kitaptan.
Boşuna övülmüyordur herhalde, okuyacağım.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 6, Ziyaretçi: 5)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık