Gösterdiklerine tamamız da,nasıl yenildiği de önemli.Kral haki kullanamayan,ileri silahlanma kullanamayan uyanışa sahip olmayan birine yenildi.
Dof'da mesela çok donanımlıydı,kuş kafesi gibi bir teknik kimden gördük mesela.
Bana kalırsa sırf Marco'nun meyvesi Kata'nın gözlem hariç tüm yeteneklerine bedel bir güç.
King 10-15 dk’da yenildi. Sadece zoro hasar vermeye başladıktan sonrasına baksan 3-5 dk’dır. Marco 30 dk sürmedi ve o da molalarla beraber. Kata yarım gün sürdü.
Snakeman dakikada kaç kere yumruk atıyor Allah bilir. Sadece ona bile 35 dk dayandı.
Ayrıca g4>uyanışlı dof>uyanışsız dof>g4’süz luffy şeklinde sıralama vardı dressrosa’da. Benzer bi durum kata vs luffy’de de var. Uyanışsız ve g4’süz halleri dövüşürken rakip çok üstün ama o formlara girdiklerinde fark kalmadı. Yani g4 uyanıştan büyük bi güç veriyor.
Uyanışı ve uyanışsız hallerindeki meyve farkını luffy g4’le kapattı. Bi de snakeman uyanış açtırtmadı. Kenbunshoku’da aynı lige çıktı. O şekilde yenildi adam.
Yani yenildiği rakip uyanış üstü bi forma sahip. Kral hakisine sahip. İleri kenbunshokuya sahip. O durumda bile önceden kendine mızrak sokması, sinirlenip boundman’dan dayak yemesi falan gerekti.
______
logia savunmasıyla dokunulmaz olmak, anka kuşuyla iyileşmek, ırk ateşiyle defans yapmak. Bu üç güç birbirine yakındır. Üçü de dokunulmaz gibi. Bunların haricinde kata üstün basıyor benim gördüğüm kadarıyla.
Tek başına meyveye baksan evet anka>mochi. Ama katanın kendi meyvesindeki ustalığı ve bunu iki hakisiyle de birleştirebilmesi çok ayrı. Sadece logia vücut+gelecek görmeyi demiyorum power mochi+sert armament de öyle.