Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Anket] En Güçlü Birinci Komutan

Sizce hangisi ?

• Kullanılan toplam oy
    124
Kral hakili Zoro Marco'yada ağır gelir Katakuri'ye de. Ordan King'i gömmeye gerek yok. Herif zaten Kral hakisiz Zoro'yu yerden gömüyordu.

Gösterilen üçlü hemen hemen aynı seviyenin adamları. Belki King en zayıfı olabilir ama diğerleriyle arasındaki fark çok değildir. Bu seride konum feat'ten daha önemli.

Bu haki olayına bazıları çok takıyor.Op'da bir çok güç unusuru var.

Haki+fiziksel güç+meyve+diger etmenler diye kısaca sınıflandırabiliriz.

Kimisinin meyve ve fiziksel gücü ağır basar kiminin hakisi.

Ve ya King gibi sınıfsal bir üstünlüğü olur bunuda diğer etmenlere ekleyebiliriz.

Yani her karakter sağlam haki gösterecek diye bir kaide yok.

Kata'nın Marco'yu yenebilecek bir saldırısı da yok.
Bu maç 1v1 olacak Queen gibi bir adam açık yaratıp,King gibi vuramayacak Kata.

Ve Marco'nun meyvesinin çok özelligi var,içten patmalı haki gibi adama içten zarar verebilen mavi alev topları bile atabiliyor.

Hava hakimiyeti,hız falanda muazzam.

Tekmeleri amiral uçuruyor.King ile Queen'den kan alıyor.
Ben de sana diyorum ki Marco mevcut özelliğini eskisi kadar iyi kullanamıyor gibi gözüküyor. Şimdi amiral karşısına çıksa aynısını yapamayacak belki.

Kata'nın yenebilecek saldırısı yok yorumuna da katılmıyorum. Saldırı gücü olarak King ve Queen'den üstün bir karakter. King ve Queen, Marco'yu kanlar içinde bırakıyorsa Katakuri de yapar. Şu adamın saldırı gücü nasıl yetmiyor? Herif gözlem hakisiyle öne çıkmasına rağmen silahlanma ve kralın hakide de Marco ve King'den üstün çıktı.

Gösterdiklerine tamamız da,nasıl yenildiği de önemli.Kral haki kullanamayan,ileri silahlanma kullanamayan uyanışa sahip olmayan birine yenildi.

Dof'da mesela çok donanımlıydı,kuş kafesi gibi bir teknik kimden gördük mesela.

Bana kalırsa sırf Marco'nun meyvesi Kata'nın gözlem hariç tüm yeteneklerine bedel bir güç.
Luffy'nin savaşı net bir galibiyet değildi. Kata kendini yaraladı ve zamanla Luffy'e empati duydu. İşin içine ana karakter girince böyle oluyor. Son bölümde Kaido da gülmeye başlamış, 3-5 bölüme bir bakmışsın sen Joy Boy'sun deyip saygı duymaya başlamış.

Anketi sıfırladım. Shiryu ve Beckman'ın güçlerine dair yeterli veri olmadığından, gücünü bildiğimiz sağ kolları ekledim.

Zoro kralın hakisini keyfine göre zorlanmadan kullandığı an ona oy veririm. Şu anda da hepsini yenebilir ama ''Enma beni öldürecek'' demesi kafa karıştırıyor. Uzun süre kullanamadı zaten.

Gösterdiklerine tamamız da,nasıl yenildiği de önemli.Kral haki kullanamayan,ileri silahlanma kullanamayan uyanışa sahip olmayan birine yenildi.

Dof'da mesela çok donanımlıydı,kuş kafesi gibi bir teknik kimden gördük mesela.

Bana kalırsa sırf Marco'nun meyvesi Kata'nın gözlem hariç tüm yeteneklerine bedel bir güç.
King 10-15 dk’da yenildi. Sadece zoro hasar vermeye başladıktan sonrasına baksan 3-5 dk’dır. Marco 30 dk sürmedi ve o da molalarla beraber. Kata yarım gün sürdü.
Snakeman dakikada kaç kere yumruk atıyor Allah bilir. Sadece ona bile 35 dk dayandı.

Ayrıca g4>uyanışlı dof>uyanışsız dof>g4’süz luffy şeklinde sıralama vardı dressrosa’da. Benzer bi durum kata vs luffy’de de var. Uyanışsız ve g4’süz halleri dövüşürken rakip çok üstün ama o formlara girdiklerinde fark kalmadı. Yani g4 uyanıştan büyük bi güç veriyor.

Uyanışı ve uyanışsız hallerindeki meyve farkını luffy g4’le kapattı. Bi de snakeman uyanış açtırtmadı. Kenbunshoku’da aynı lige çıktı. O şekilde yenildi adam.
Yani yenildiği rakip uyanış üstü bi forma sahip. Kral hakisine sahip. İleri kenbunshokuya sahip. O durumda bile önceden kendine mızrak sokması, sinirlenip boundman’dan dayak yemesi falan gerekti.
______

logia savunmasıyla dokunulmaz olmak, anka kuşuyla iyileşmek, ırk ateşiyle defans yapmak. Bu üç güç birbirine yakındır. Üçü de dokunulmaz gibi. Bunların haricinde kata üstün basıyor benim gördüğüm kadarıyla.

Tek başına meyveye baksan evet anka>mochi. Ama katanın kendi meyvesindeki ustalığı ve bunu iki hakisiyle de birleştirebilmesi çok ayrı. Sadece logia vücut+gelecek görmeyi demiyorum power mochi+sert armament de öyle.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık