Ben Marco'yu hiçbir zaman küçümsemedim. Hani ne bu konuda ne de farklı konularda. Sen Marco'yu en güçlü olarak görüyorsan en doğal hakkın. Bence de absürd bir isim değil ki Beckmann'dan bile daha güçlü gördüğümü konu başlığında yazdım. Farklı değerlendirdiğimiz konular olabilir elbet.
Magellan zaten çıkış noktamızdı. Moria olayını senin verdiğin örneğin yanlış olduğunu belirtmek için verdim. Konuyu farklı bir yere çekmek için değil. En güçlü tayfa olayını da Teach tayfasına biçilen rol üzerinden değindim. Bu konuda hemfikir olmadığımız anlaşılınca Bb tayfasına en güçlü demeyi bir kenara bırakıp tartışmaya devam ettim. Sana göre şekillendirdim yani tartışmayı.
Marco'ya hitaben düşüncemi belirtmem gerekirse.. Marco'nun kendini geliştirdiğini düşünüyorum. Zaten konusu geçen her yerde Marco'nun sadece düz tekme atan ve saldırıları tanklamaktan daha fazlasını yapabileceğini ifade etmişimdir. İki yıl sonra saldırı yönü ağırlıklı olarak işlenecektir diye düşünüyorum. Dediğin gibi Marco ''gücüne sonradan değinilecek'' bir adam. Senin de bu durumlara binaen Marco'yu en güçlü sağ kol olarak görmen normal. Bunlara bir itirazım yok. Yani nasıl oluyor da Marco ekibi ya da Marco Shiryuu'dan güçsüz olabilir diye düşünüyorsan 3 tane dayanağım var:
1- Mangakanın ''güçlü olmak isteseydim Karasakal tayfasında olurdum. Çünkü gerçekten güçlüler'' cümlesi. Buradan benim anladığım Bb tayfasının öyle ya da böyle en güçlü tayfa olduğu. Wb tayfasında olmak isterdim de diyebilirdi mangaka. Ama Bb tayfası demiş. Buradan yola çıkarak Shiryuu'nun kafadan 1-0 üstünlüğü var diyebiliyorum.
2-
http://www.korsanfan.com/konu/one-piece’te-4-büyük-güç-Şeytani-ruh-ve-enerji-lanetli-kılıçlar.5314/
başlıklı konumda yazdıklarıma binaen Shiryuu'nun Zoro, Cavendish ve Mihawk gibi ikinci bir kişiliğe, lanetli bir kılıca ve bu kılıcın gücüne sahip olduğunu düşünüyorum. Bu da benim için önemli bir güçtür.
3- Bb tayfasının, Mugiwara tayfasının muhtemel son rakipleri olması. Son rakip demek en güçlü rakiplerle mücadele etmek demektir. Bu da Shiryuu'yu benim gözümde Marco'nun önüne geçiren etmenlerden bir tanesi.
Bu etmenlere Shiryuu'nun meyve yemesi gibi şeyler de eklenebilir ancak bu konuda bir kesinlik olmadığından şimdilik bu sadece bir olasılık. O yüzden bunu bir ''madde'' olarak değerlendirmedim.
Kısacası, bu sebeplerden dolayı Shiryuu'yu Marco'dan daha güçlü görüyorum.