Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tanıtım] ELDEN RING (2022)

Oyuna başlarken hangi sınıfı seçeceksiniz?

• Kullanılan toplam oy
    87
3 saat oynadım bugün. Çok keyif aldım şu ana kadar. Spoiler adı altında yazayım okumak istemeyenler de olabilir. 3 saat içinde gördüklerimi söylüyorum. Bu arada şimdilik pek kolay gelmedi bana oyun. Önceki oyunlardan pek fark göremiyorum şu an.

Ben şimdilik baya beğendim bu açık dünya tarzını. Zaten souls oyunlarında oyun sana nasıl ilerleyeceğini, neler yapman gerektiğini açık bir şekilde söylemez. Açık dünyasında da bak burada şu var şuraya gidersen bir görevle bir eşyayla karşılarsın gibi bir şey yok harita içinde. Harita içinde gezerken güçlü bir düşman görünce bir merak unsuru oluyor hep. Acaba ne item düşürür ya da nasıl bir dövüş tarzı var diye bir dövüşmek istiyor insan. Keza bunun zindan kısımları da var. Sen keşfettikçe buluyorsun. Zaten oyunun oynanış tarafı çok iyi ve keyifli olduğu için açık dünya tarafında sıkmıyor oyun. Hep bir aksiyona girmek istiyorsun. Daha neler göreceğim bilmiyorum açık dünya tarafında ama şu an keyifli geliyor bana.

Ashes of War sistemi oynanışa çeşitlilik getirmiş ama kolaylık da sağlamış bazıları. Sword Dance diye bir yetenek buldum. Kılıçla saldırıp duruşunu kırdığın düşmanlara hareket ettirmiyor. Yeteneği kullandığın an stamina bitene kadar kılıcı durmaksızın savurmaya başlıyor ve duruşunu kırdığın için düşmana saldırı imkanı vermiyorsun eğer hızlı kaçma yeteneği yoksa. 1 opsiyonel boss yendim zaten o da bu yetenekle oldu. Çok kolaylık sağladı. Çok estetik ve kullanması çok keyifli ama kolaylık da sağlıyor düşmanına göre. Ayrıca bir kılıçla 3 farklı yetenek kullanabildim. Silahına göre değişiyor. Ne kadar fazla böyle yetenekler var bilemiyorum ama kullanımı gayet keyifli

At ile kombat tarafı da kolaylık sağlamış baya bazı düşmanlara karşı. Adama imkan vermeden vur kaç ile rahat yeniyorsun. Zevk almak adına karşı düşmanın atı yoksa dövüşmemeye çalışıyorum bu şekilde genelde.

Oyun optimizasyon konusunda konsolda da kötü. Xbox tarafında da fps düşüklüğü oluyor. Sabit 60 fps çalışmıyor hep.

Ya bu oyunda da zorluk derecesi seçilemiyormuş. En son Sekiro indirmiştim, klavyeyi monitöre dikine saplamamak için silmek zorunda kaldım ilk yarım saat içinde.
İndirmeyeyim ben bu oyunu iyisi mi :üzgünüm:
Sekiro'yu ben de indirip yarım saatte silmiştim ama en azından orada şunu bunu yap kısmı daha açıktı sanki.

45 dakika falan oynadım oyunu. Oyunun hiçbir şey anlatmıyor olmasıyla birlikte bilgisayardaki tuşların koyuluş şekilleri beni hepten afallattı. Yarım saat sonra haritanın G tuşu ile açıldığını Google'dan buldum. Ne hikmetse benim seçeneklerde o bölüm yok. :oleyo:

Şimdi biri bana yapmam gereken şeyi söyleyebilir mi? Sağa sola gidip düşmanları kesip kazandığım şeylere göre de yoluma devam mı etmeliyim? Olay bu mu? :oleyo2:

Sekiro'yu ben de indirip yarım saatte silmiştim ama en azından orada şunu bunu yap kısmı daha açıktı sanki.

45 dakika falan oynadım oyunu. Oyunun hiçbir şey anlatmıyor olmasıyla birlikte bilgisayardaki tuşların koyuluş şekilleri beni hepten afallattı. Yarım saat sonra haritanın G tuşu ile açıldığını Google'dan buldum. Ne hikmetse benim seçeneklerde o bölüm yok. :oleyo:

Şimdi biri bana yapmam gereken şeyi söyleyebilir mi? Sağa sola gidip düşmanları kesip kazandığım şeylere göre de yoluma devam mı etmeliyim? Olay bu mu? :oleyo2:
Bende “adventure guide” adında ayrı bişey inmişti. Onu okuyunca bazı taşlar yerine oturuyor.

Grace denen dinlenme yerindeyken sarı bi ışık göreceksin sana yol gösteriyor. Haritada hangi yön olduğu baya net. Onu takip edersen bi kiliseye denk geliyorsun orda satıcı var. Torch, crafting kit gibi şeyler alıyorsun (oyunun türkçesi yok diye ingilizce yazıyorum).

Işığı takip edince bi düşman kampına denk geliyorsun. Orda haritanı renklendiren ve detay katan bişey var. Bir de skill ve silah buluyorsun. O kampın yanında dinlendiğinde level atlamana yarayan kız geliyor. Bir de atını veriyor. Burdan sonra kilisedeki dükkana ne zaman dönersen orda birisi sana ruh çağırma gücü veriyor bosslarda kullan diye.

Yine ışığı takip edersen can iksirini ve silah güçlendirmeni sağlayan malzemelere denk geliyorsun hemen. O ışığı daha da takip edersen İlk ana boss’a denk gelip eziliyorsun ve orda diyorsun ki “tamam benim bu haritada gezip güçlenmem lazım”. Yapımcıların kafasındaki senaryo buydu sanırım. Temel olarak toplayacağın şeylere seni o ışıkla götürüp sonra daha da güçlenmek gerektiğini gösteriyor.

Haritayı gezdikçe iksirleri, silahları ve kendimizi güçlendiriyoruz. Ardından o ana boss’u indiriyoruz ve “legacy dungeon” denen büyük bölüme giriyoruz. O büyük bölümden sonra başka harita açılıyor ve aynı döngü devam ediyor galiba.

Ana bossu denemedim ben daha. Boss odasını videolardan tanıyınca direk 180 derece döndüm ordan. O kadar erken dövüşeceğimizi düşünmemiştim. Zor mu bilmiyorum ama millet baya zor diyordu. Demoda 10+ saat güçlenip gidiyorlardı ona.

Bende “adventure guide” adında ayrı bişey inmişti. Onu okuyunca bazı taşlar yerine oturuyor.
Ana bossu denemedim ben daha. Boss odasını videolardan tanıyınca direk 180 derece döndüm ordan. O kadar erken dövüşeceğimizi düşünmemiştim. Zor mu bilmiyorum ama millet baya zor diyordu. Demoda 10+ saat güçlenip gidiyorlardı ona.
Margit'i diyorsan evet öyle.

Ben 2 saat sonrasında çıktım karşısına ve baya üzdü beni. Zaten güçlenmeyince az vuruyorsun. Üstüne saldırıları hep beklenmedik. Saldırıları ezberliyorsun ama beklemediğin saldırıyı yapıyor adam :D

Alışamadım hiç ayarı yok adamın. Bazı saldırıları çok seri. Ona alışıyorsun sonra bastonuyla 2-3 saldırısı var. Kağnı hızında. Havaya kaldırıyor aha yaptı yapacak derken takla atmaya başlıyorum ama hep yediriyor bana zokayı :D

Godrick nasıl bir şeysin sen ya? Adama ben, npc ve çağırdığım devasa ruh dahil 3 kişi daldık bana mısın demedi. Utanmasa son vuruşu yaparken “sen joyboy değilsin” diyecekti azman herif.

Grace denen dinlenme yerindeyken sarı bi ışık göreceksin sana yol gösteriyor. Haritada hangi yön olduğu baya net. Onu takip edersen bi kiliseye denk geliyorsun orda satıcı var. Torch, crafting kit gibi şeyler alıyorsun (oyunun türkçesi yok diye ingilizce yazıyorum).

Işığı takip edince bi düşman kampına denk geliyorsun. Orda haritanı renklendiren ve detay katan bişey var. Bir de skill ve silah buluyorsun. O kampın yanında dinlendiğinde level atlamana yarayan kız geliyor. Bir de atını veriyor. Burdan sonra kilisedeki dükkana ne zaman dönersen orda birisi sana ruh çağırma gücü veriyor bosslarda kullan diye.

Yine ışığı takip edersen can iksirini ve silah güçlendirmeni sağlayan malzemelere denk geliyorsun hemen. O ışığı daha da takip edersen İlk ana boss’a denk gelip eziliyorsun ve orda diyorsun ki “tamam benim bu haritada gezip güçlenmem lazım”. Yapımcıların kafasındaki senaryo buydu sanırım. Temel olarak toplayacağın şeylere seni o ışıkla götürüp sonra daha da güçlenmek gerektiğini gösteriyor.

Haritayı gezdikçe iksirleri, silahları ve kendimizi güçlendiriyoruz. Ardından o ana boss’u indiriyoruz ve “legacy dungeon” denen büyük bölüme giriyoruz. O büyük bölümden sonra başka harita açılıyor ve aynı döngü devam ediyor galiba.

Eyvallah, sağ olasın.

Ben harita tuşunu bulana kadar biraz kafama göre gittim. dediğin kişiye denk geldim neyse ki de crafting kit'i aldım. Torch aldım mı bilemedim, konuşurken gidebiliyor muyum diye bakayım derken gidebildiğimi görünce geri dönmeyip keşfedeyim bir şeyler dedim.

Oyunu tekrar atınca ışığa doğru giderim. :oleyo2:

Ben şöyle bir şeyler yaptım. Malum adamdan crafting kit'i aldıktan sora üç beş adam görüp kestim, sonra yarasa grubuna denk geldim, onları kestim. Sonra ortasında borazanlı bir grup askerin olduğu yere gelip bir güzel dayak yedim. Bu dediğim yer Gatefront Ruins. Ha unutmuşum, arada bir yerde şu kadınla konuştum dinlenirken. Ondan sonra birkaç kere dayak yeyince, yola devam edip hayvansı bir boss'a denk gelip öldüm. Ahahaha. Stormgate'miş orası da sanırım.

Bu arada atı aldım ama daha kullanmadım.

Son düzenleme:
Eyvallah, sağ olasın.

Ben harita tuşunu bulana kadar biraz kafama göre gittim. dediğin kişiye denk geldim neyse ki de crafting kit'i aldım. Torch aldım mı bilemedim, konuşurken gidebiliyor muyum diye bakayım derken gidebildiğimi görünce geri dönmeyip keşfedeyim bir şeyler dedim.

Oyunu tekrar atınca ışığa doğru giderim. :oleyo2:

Ben şöyle bir şeyler yaptım. Malum adamdan crafting kit'i aldıktan sora üç beş adam görüp kestim, sonra yarasa grubuna denk geldim, onları kestim. Sonra ortasında borazanlı bir grup askerin olduğu yere gelip bir güzel dayak yedim. Bu dediğim yer Gatefront Ruins. Ha unutmuşum, arada bir yerde şu kadınla konuştum dinlenirken. Ondan sonra birkaç kere dayak yeyince, yola devam edip hayvansı bir boss'a denk gelip öldüm. Ahahaha. Stormgate'miş orası da sanırım.

Bu arada atı aldım ama daha kullanmadım.
Klavye ve fareyle oynamak işkence resmen. Ben hassasiyeti en düşüğe aldım yine de çok hareket var, bilhassa attayken kamerayı kontrol edemiyorum resmen. Historia ile konuştum, o da hassasiyeti full'lemiş. Kol bozuk!! :oleyo:

Ben oyunun başında Tutorial kısmına gitmemişim bir de. Oyun her tuşu kol tuşuna göre gösterdiği için de hiçbir şey anlamıyorum. Üç saat oldu neredeyse oyunu oynayalı ve daha yeni kılıç yeteneğini öğrendim. Gittim bir mağarada kurtlar vardı. Hayvanları tek tek kesmesi kolay da bir anda dalınca zor. Ben de uğraşmayıp sağa kırdım, bir de ne göreyim boss. Beastman of Farum Azula diye bir lavuk. 10 saniye falan sürdü bunu kesmesi. Hasar da yemedim galiba. Ulan kurtlar ne kadar zorladı, bu lavuk niye bu kadar çabuk öldürülüyor. :(

Edit: Oyunda hızlı koşma da varmış. Ahahaha. @Kuroro sağ olsun, onu da yeni öğrenmiş oldum. Ahahaha.

Edit2: Şimdi tam 3 saat oldu, oyuna alışıyor gibiyim hepten. Yalnız 30-35 FPS alıyormuşum genel olarak. O biraz sıkıntı. :oleyo2:

Son düzenleme:
MSI R9 380 4GB ile low ayarlarda oynayabilmem mümkün müdür? Eğer böyle bir şansım yoksa internet kafe çocuğu gibi oynayanları izleyecem. :(

Haritada ne varsa toplayıp sonra çıkmak istemiştim boss’un karşısına. 15 saat kasıp gidince herif öldü direk.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 1, Ziyaretçi: 5)

• Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
    Tasarım Korsanfan V.6.0
    Yukarı Çık