Söyleme göster(Show, don't tell) kuralının önemini gösteren karakter. Beyazsakal hakkında bir sürü bilgi var, onlar üzerinden yorum yapılıyor. Ama gel gör ki Oden ve Thatch-Teach-Ace olaylarındaki pasifliği e hani nerede diye sorduruyor.
Ta kaçıncı bölümde Beyazsakal tayfasından bir adama bir şey olursa ayvayı yeriz muhabbeti yaptır Buggy'e, seri boyunca da hissettir bunu, sonra içimde kötü his var da, yapacak bir şey yok, ölmüş artık da. Bir laf var, onu destekleyecek olan icraatı manganın içinde göremedik.
Bu arada Ace Teach olayında dibine kadar haklıdır. Ace'in mangada haksız olduğu tek yer Akainu'ya yaptığı dayılanmadır. Beyazsakal Ace'in böyle davranacağını (ki haklı zaten) bilip bizzat tayfa ile Teach'in peşine düşmeliydi. Soruyorum birbirine sıkı sıkı bağlı hangi tayfada Kaptanın Beyazsakal gibi davranacağını hayal edebiliyorsunuz Teach tarzı bir olayda? Bir de Beyazsakal hakkında ekstra söyleniyor her şey, şöyle olursa ayvayı yeriz vs diye. Yani millete bunu dedirtiyorsun da gösterirken en dandik bir arkadaşlık tayfasının yapmayacağı bir pasifliği nasıl adama yazabiliyorsun? Kusura bakmayın, mangadaki çoğu karaktere gömmeyi biliyorsanız Beyazsakalı da eleştireceksiniz. Beyazsakalın yaptığını Luffy yapsa bırak Zoro'yu, Sanji Nami yüzüne tükürürdü. Zoro haini aramaya bizzat çıkardı eğer tayfa Luffy'nin yanında pasif rol oynasaydı. Hatta Ace'in yaptığı gibi de değil, direkt tayfayı terk ederdi.
Ben bunu Usopp olayına direkt dayandırırım. Hatta tayfanın da Luffy'nin de pasif kalmayacağını mangadaki bin delille gösteririm. Beyazsakalı savunan kişi ise bana bir çizik gösterebilir mi Beyazsakalı savunan bir bilgi parçası, eylemlerine dayandırarak? Yok ki. "Söyleme göster" bu işte.
Oden olayına kadar ben de destekledim. Sonra bir de Oden geldi, Beyazsakalın bu işi bir seferlik yapmadığı, daha önce de benzer durumda kıl kıpırdamadığı ortaya çıktı. Halbuki denizlerde tayfasına bulaşılmaz denen adama neden böyle dendiğinin güzel bir örneği olabilirdi Oden. Tam tersi oldu.