Senin dediklerinin ilk aşamasında zaten aynı dili konuşmuşuz bende öyle olduğuna inanıyorum adamı Roger'dan başka kimse durduramamış ve almıştır ünvanı orası okey de eğer bu mantıkla bakarsak bu seride yaşlılık,hastalık vb olayların hiçbir negatif etki yaratmayacağını falan düşünmemiz lazımmış gibi bir his uyandırıyorsun fakat Rayleigh de bile ne kadar geri düştüğü görülüyor,Zaten adam o yaş ve hastalıkla bile hepsinden üstünse vay bu Yonkou ların haline yani.Bir de ünvana sahip insanla savaşmazsan o ünvanın düşme ihtimali yok değil mi Wb ye duyulan saygı da bariz görülüyor yani seride Yonkou seviyesi hariç kimse zaten Wbyi indiremez,Yonkoular arası savaşta seride dengeleri bozacağı için sanırım pek yer verilmiyor ki Yonkou larında pek ünvan iplediğini sanmıyorum görülen o umarım ilerde bir yerde wb le bi yonkou savaşını gösterir Oda bizde diyelim gönül rahatlığıyla bu adam hasta falan fark etmemiş tokatlamış alayını ama bende öyle bariz bi üstünlük intibası yaratmadı wb.Ayrıca biz çok takıyoruz bence bu ünvanlara Hasırşapka Luffy şimdi Kaido yu dövse Onun ünvanına sahip olabilecek mi istese de bu cocuk yaratık olamaz sonuçta .Konuşma Roger, Raftel'e gidip geldikten sonra oluyor. O konuşmadan bir yıl sonra Roger ölüyor. 3 yıl sonra Shiki, Newgate ile konuşmaya geldiğinde denizlerde Newgate'i durdurabilecek bir güç kalmadığından bahsediyor. Bu laftan 21 yıl sonra gördüğümüz Newgate için seriyi yazan kişi "En güçlü adam" diyor. Oda bunu resmi olarak söyledikten sonra, birçok farklı karaktere de aynı şeyi söyletiyor. Yani karaktere dayalı bir bilgi olsaydı, sana hak verirdim. Senin mantığın ile dünyada Mihawk'tan daha güçlü bir kılıç ustası olduğu da söylenebilir.
http://www.mangareader.net/one-piece/576/13
Ya da yukarıdaki örnekte olduğu gibi Momonosuke'nin Kozuki Hanesi'nin varisi olmadığı da iddia edilebilir. Seride verilen bazı bilgiler tartışmaya kapalı olur. Kutucuk bilgileri de bu kısma girer. Newgate'in kaç tane yara alarak öldüğü kutucukta yazıyordu mesela, çünkü herhangi bir karakterin böyle bir bilgi vermesi tuhaf kaçardı.