Babalık hakkında şunları da yazmak istiyorum. Kim ne derse desin Karakter olarak zaten bir efsane. Güç olarakta hiçbir zaman ne Roger’ın ne de Garp’ın arkasında olduğuna inanmıyorum.
Ve Babalığın son anlarında yaptığı şu şeyler bile onu sevmeye yeter...
Artık ölümün eşiğine gelmişken Eski rakibin sözlerini hatırlıyor.
Ve sonra adeta Roger’a inanarak şu muazzam sözleri söylüyor...
Ve en efsane anda bu an bence. Yıllar önce İdam esnasında son nefesini verirken bütün korsanları denize döküp ortalığı ayağa kaldıran Roger’ın yaptığını, bu sefer diğer bir efsane yine son nefesini verirken yapıyor...
Roger ve Wb gerçek rakipler. Aynı Roger ve Garp gibi. Ve birbirlerine belli ki inanılmaz saygı duyuyorlar. Öyle ki Roger son bir kez daha Wb ile sake içip ona hazinenin yerini söylemeyi teklif ediyor. Tabi reyiz reddediyor. Ve muhtemelen D. Nedir anlatıyor. İkisini de seviyorum açıkcası. Mangaka bu adamları birbirine çok büyük saygı duyan iki rakip yapmış. Ne Wb üzerinden Roger’ı, Ne de Roger üzerinden Wb’yi gömmeye gerek yok bence. İkisi de birbirine denk muhteşem rakipler. Biri Arkadaşlarıyla eğlenip özgür olup bir hazineyi bulmak istedi ve başardı. Diğeri ise hazine değil bu engin denizlerde beraber ölene kadar gezip ayrılmak istemediği bir aile istedi ve başardı. Bu kadar basit. İkisi de bir OP efsanesi olmuşlardır...