Mansa Musa nasıl bir şey yahu? Eğer parasıyla bir ordu toplasa tüm dünyayı ele geçirebilirmiş aslında. O dönemde dünya nüfusu 300 milyon civarıymış.
Son düzenleme:
Mansa Musa'nın yanında hepsi hikaye kalıyor bana göre. Hatta ekonomi uzmanları adamın sahip olduğu serveti tanımlamanın imkansız olduğunu falan söylüyor.Bende en son baktığımda öyleydi. Arada sırada haberlerde çıkıyor Bezos servetini bir günde 10 milyar dolar arttırdı diye.
Bir de
"Hz.İsa ile aynı gün doğsanız, bugüne kadar yaşasanız ve günde 200.000 $ kazansanız yine de bugün Jeff Bezos’tan daha fakir olurdunuz." gibi bir şey görmüştüm internette
Hz. Süleyman varsa dünyaya hükmetmiş diğer üç kişiyi ve Karun'u da yazman gerekirdi bence1.Hz süleyman
2.mısırlı adam
3.rocfeller
4.rostchid
Mitolojik isimleri bu konuda konuşmaya gerek yok.Hz. Süleyman varsa dünyaya hükmetmiş diğer üç kişiyi ve Karun'u da yazman gerekirdi bence
400 milyar doları harçlık niyetine dağıtmış adam bi de eğer pintiyse servetini siz düşünün xdMansa Musa'nın yanında hepsi hikaye kalıyor bana göre. Hatta ekonomi uzmanları adamın sahip olduğu serveti tanımlamanın imkansız olduğunu falan söylüyor.
Ama Forbes’un listeyi ne zaman yayınladığı da önemli senenin 8. Ayındayız. Amazon’un değerini de katamıyor muyuz servete ?Forbes'in 2020 listesinde Bezos'un serveti 113 milyar dolar olarak görünüyor. Wikipedia'ya göre de 193 milyar dolar olarak görünüyor. Neyi baz alacağımızı şaşırdık, ama para mevzusunda Forbes'a güvenirim.
Doğru biliyor muşum :dGüzel konu olmuş. Ben 1. Diye Mansa Musa'ı biliyordum.
Wikipedia 7 Ağustos'ta güncellemiş 193 milyar dolar olarak, Forbes listeyi 7 Nisan'da yayınlamış. Dediğin gibi listeye Bezos'u alalım.Ama Forbes’un listeyi ne zaman yayınladığı da önemli senenin 8. Ayındayız. Amazon’un değerini de katamıyor muyuz servete ?