''...daha fazla şey bekliyordum.'' Ben de o ikisini umursasa soğurdum Mihawk'tan. Tek atamayabilir. Ama ''kaçtı-korktu'' demek saçmalıktır.
Beklenti meselesi olduğunu dile getirmişsin zaten.
Mihawk korkmuyor, ama adam gücünü kabul ediyor. Boşu boşuna kazanamayacağı dövüşe niye girsin, veya diyor ki kendimi zorlamama gerek yok. Sırf Luffy'yi test edicem diye niye kendimi zorlayayım karşılık olarak yaralanayım. Emin ol Crocodile'a tek atabilse atardı, ama denemiyor, çünkü biliyor ki karşılık olarak efor sarfedecek ve yaralanacak. Crocodile belki ölecek ama hem vakit kaybetmiş olacak hem de boşu boşuna hasar alacak.
Vista'yı hiç katmıyorum bile, Vista yenilse bile Mihawk'ı bariz bir şekilde baya zorlar karşılık olarak ağır yaralar verirdi, adam olgun olduğu için bunu kabulleniyor ve olgun bir biçimde gel bu düelloyu erteleyelim ikimizde bir yere varamayacağız diyor. Vista'da olgun birisi, o da Mihawk'ı yenemeyeceğini bildiği için diyor ki evet bu ikimizin de faydasına olacak diyor. Benim olaydan anladığım bu, başkası nasıl bunları yorumluyor bilemem.
Mihawk'ın olgun olduğuna nereden mi kanaat getirdim ? İlk olarak Korsan Kral seviyesini kabullenmiş, Mihawk bir kılıçustası ama bir korsan da. Korsan olarak diyor ki Korsan Kral olmak beni geçmekten bile zor, yani beni geçtin diyelim yine Korsan Kral seviyesine ulaşamazsın diyor adam, daha ne desin. Bunu diyen adam olgun bir biçimde gücünün sınırını kabullenmiş birisidir.
Ondan sonra adam gitmiş Shichibukai olmuş, bu adama demiyorlar mı sence ''Hükümet Köpeği'' diye, herkese dedikleri gibi buna da demişlerdir, ama adam umursamıyor, çünkü olgun birisi. Hükümetin en büyük savaş gücü, benim gücümden üstündür, belki ben bir Amirali çok zorlarım ama yenemem, bu sebepten Hükümetin gücünü kabul ediyorum ve Shichibukai'lar arasına giriyorum demiş. Bu da olgun olduğunu gösteren başka bir neden.