Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Donquixote Doflamingo vs. Jozu (İki Kollu)

Kim alır?

• Kullanılan toplam oy
    82
Göreceli olduğu konusunda haklısın benimde yüzeysel bilgim var çoğunuda bu forumdan öğrendim ve genel kanıya göre konuştum :) Pekte düşünmeden yazdım onunda sebebi şu kolunun donma olayında Jozu'nun düşük seviye gösterilmesi. Benim karakter sıralamamda ilk 3 e girer bu yüzden taraflı yazıyor olabilirim ama Oda'nın bize gösterdiğine bakılırsa insan değil. Dof'un tutma konusuda görecelidir, ne kadar tutabileceği belli değil, tutabilirken saldırabileceği belli değil, direk karşılaştığı başka kimsenin olmadığı bir vs de Jozu'nun B. haki ile tutmayı engelleyip engelleyemeyeceği belli değil. Akainu'nun WB ile savaşması zaten çok normal çünkü amiral ve zorlayabilecek tek tük kişilerden, benim bahsettiğim tüm tümen komutanlarına daldı, İvankov'a girdi, Jimbei girdi önüne gelene daldı ama bir tek Jozu'yu görmedik tümen komutanlarından. Yine uçmak önemli ancak OP'da çokta önemli değil. Bu mantıkla Kizaru uçarak devamlı WB'yi alabilirdi aynı şekilde Aokiji buz yardımıyla devamlı havada kalabilirdi. Bende zaten hoşlanmadığım durumu söyledim yani Jozu dondu bu yüzden amiral ayarı değildir demek. Yani neden belirtmeden bence amiral ayarı değildir dese biri yine umrumda olmaz ancak bana göre tamamen senaryo icabı olan şeyler yüzünden karakteri küçümsemek normal değil.

Önünden atlamış arkasından tepesine binmiş vurmuş kırbacı :D Sağından atmış solundan geçmiş hala daha Jozu diyen büyük bir kitle mevcut.

Soruyorum peki bu Jozu ne yapmışta bu kadar oy almış ? Croco falan hikaye bu adamın hep bir bahanesi var.Kenbunshoku hakisi yokmuymuş ? Dofta üçü birden canavar gibi çalışırken bu adam Dofun geldiğini niye hissedememiş ? Bahane üretmek kolay soruları cevaplamak zor.

Doflamingo dedim. Hakisi seviyesi, fiziksel gücü, meyve yeteneği, meyvesine haki ekleyebilmesi ve inanılmaz bir zeka... Bu yetenekler birleşince ortaya bir canavar çıkıyor. Savaşı çoğu yönden baz almak bence hata olur. Çünkü Oda, savaşı özenmeden hazırladığını kendisi ifade ediyor. Hal böyle olunca karakterlerin güçleri bilinçli olarak gizlenmiş. 43 müttefik yeni dünya kaptanından hiçbirini savaşırken görmedik. Koramirallerin de çoğu savaşırken gösterilmedi. Bilinçli olarak bu karakterler ileriye saklanmış. Doflamingo açısından da durum böyle. Savaşta hakiye ilişkin hiçbir emare yokken iki yıl sonra öğreniyoruz ki savaş döneminde Doflamingo'da 3 tip haki mevcutmuş.

Bunların dışında Doflamingo, Croco ile konuşabilmek için savaşta sürekli fırsat yakalamaya çalışıyor. Sırf bu yüzden Croco'yu oyalayan Jozu'yu durdurup Croco ile konuşmaya çalışıyor. O sahnede öldürme, yaralama vs şeklinde bir amaç gütmediği bence bariz. Durdurmak amacıyla kontrol ediyor. Bu nedenle Dof kesemedi, sadece durdurabildi demek dayanaktan yoksun ve yersiz kalıyor.

İkinci husus, Jozu'nun amiral dengi olduğuyla ilgili. Bu adam Haki + Elmas + Fizik savunmasıyla Mihawk'ın en büyük kesişini durduruyor, buz dağını fırlatabiliyor... Oldukça güçlü olduğunu biliyoruz ama ne kadar güçlü olduğu muallakta. Ben bir amiralle başa çıkabileceğini düşünmüyorum açıkçası. Savaşta yalnızca: ''Baba onu bana bırak!'' diyor ve 1 bölüm sonra görüyoruz ki donmuş vaziyette yerde yatıyor. Dikkat kaybı vs işin hikaye kısmı, bahanesi.

Bir diğer husus, Gorusei deki dedelerin Marco ve tümenleri, BB'yi durdurabilecek ayarda görmeleri. Biliyoruz ki BB, 2 yıl içinde yaptıklarıyla Yonkou mertebesine yükseldi. Bu esnada birçok meyve kullanıcısını öldürüp meyvelerini aldığı ve WB'den kalan adalara çöktüğünü biliyoruz. Gorusei'nin durdurmaktan kastettiği şey, Akainu'nun peşine düştüğü ve bu esnada topuk yapan BB tayfasından başka bir şey değildir. Henüz yeterince gücünü kontrol edemeyen BB ve tayfasını durdurmaya gücü yetecek kimseler arasında gösteriliyor Marco vs tümenler. Ki bunu bile başaramadıklarını görüyoruz, belki de BB, Marco vs Jozu'yu öldürüp meyvelerini almış bile olabilir.O yüzden bu bilgiyi güç kıstası olarak değerlendirmemek lazım. Gorusei orada latife yapıyor, Marco ve tümenleri Yonkou ayarında görmüyor. Akainu'dan kaçan BB'yi durdurmaya gücü yetebilir, diyor ki yetmediği de aşikar zaten.
adamlar dünyayı yönetiyor, 180 tane ülkeyi kuklaya cevirmişler,sadece, gözleri önünde savasan wb korsanlarının, gücündenmi yanlıs cıkarım yapıcaklar ? teachin iki meyve almıs haliyle,adamlar diyorki;yonkolar ve belki marco ve wb korsanları.yani bu olay su demek,marco,wb korsanlarını ii koordine ederse ,teach yonko olamaz.yinede teach oldu,peki kim yonko demiş, adam üstüne basarak söyletti;halk...teach öyle seyler yapmıski,halk ona yeni yonko gözüyle bakmıs.10 tane tayfayla nasıl yonko olmus söyleyeyim.çünkü teachin gücü efsaneleserek anlatılacak bir güç.teach ayarında kaptanları olmadıgı için,marcoya kimse yonko demez.e.odada onu yonko yapmaz.jozu ve marcoyu cok güçlü müttefikler yapıcak bizim tayfaya,adamlar babalarının istegine uyup hasırsapkaya destek olucaklar, çünkü yeni kralı, wb bile luffy olarak işaret etti.senin dedigin gibi fos degiller yani.savasta bol bol dayak yeselerde,en kötü halleri yine onları yeni dünyadaki 5. güç yapar.kimse kızılsac korsanları demiyor,yonko shanks diyor.yonko marco sana ne kadar uygun geliyor :D o yüzden teach yonko, bunlarda kendi capında takılıyor.

sonra doflamingo nedir ya,wb korsanlarının yanında.adamın tayfasının gücünün bizimkilerden ne fazlası var.iki tanesi bir franky etmiyor daha,usopp bile atarlanıp show yaptı.ben adamı 1 sene önce överken ortada kimse yoktu,ismi joker cıktı,iki sey acıklandı fan patlaması yasadı.3 hakiyi bilmekle, jozu alınsa o zamn luffyde alır.ama jozu, luffyi lastik top diye ordan oraya vurur.kenbunshoku kacınmanı saglasa bile,saldırmak zorunda degilmisin ? ne yapıcan ? iplemi elması kesicen... sunu iddaa eden adamlar, shounen mantıgına sıgınmasınlar lütfen, çünkü öyle olmasına ragmen sacma.bu adam, elması asla kesemez.diyeceginiz su; elması etkisiz kılıp, ana bedenini keser.hala elması kesme hayali var ortada.ana bedeninide kesse bile,smokerı öldüremeyen kesik, jozu hayvanına ne yapar ?

tepesine binmiş...diyorumki; adamın yetenegi bu.luffye niye uzuyorsun diyen varmı ? doflamingo o iplerle, normal bedene değdigi an,meyve gücünün etkisiyle adamı kuklaya ceviriyor,1 yıldır söylüyorum kimse sallamadı.bazı seylerin acıklanmasına gerek yok.adam gösteriyor.eger vucudunu busoshoku hakiyle örtersen,meyve gücü haki karsısında gecersiz kaldıgı için,doflamingo; busoshoku haki zırhına sahip adamı kontrol edemez...geriye kalıyor kesme gücü,o ip ne kadar gergin olursa olsun,ve içine hakide yüklense,dogada savunmada, materyal sertligi denen birsey vardır,insan derisi ve kemiklerini dişler bile parcalıyor,ip kesse ne olur.adam smokerı hakili iple kesti yine öldüremedi.normal etine indigi smokerı öldüremedi.yaw elması nasıl kesicek.biride bana desinki, doflamingo iple elması kagıt gibi keser, tamam bende doflamingoyu tutucam :D üstelik smoker dövüsmeye bile calısmadı, vede üstelik onu dövmeyen kalmadı...

ne yaptı bu adam baby 5 la dalga gecti.ne yani bumu birsey,franky baby 5 + buffaloyu mahvetti ? tek bölümlük reaksiyonlarla,bu forum haftalarını karakterlere methiyeler düzmekle gecirdi.ha yanılıyor olabilirm,cesurcada kabul ederim,tabi doflamingonun aokijiyle kapısmaya bir yerleri yerse ;) sunu unutmayın gücü mutlak bir güc,haki kullanmasınlar ve yakalansınlar,garpıda tutar,wbyide tutar,hareket ettiremese bile tutar.çünkü luffyde uzar,acete ateştir bunlar degişmez.meyve gücü sabittir.meyve gücünü ezmenin yolu basit, haki.eger doflamingo, kaidou denince donuna dolduruyorsa nedeni,ondan cok ezik olmasıdır.adam lawdan atarı yedi, geldi hıncını smokerdan cıkardı.sanırsın doflamingo yonko gücünde.ama gördükki jozu denen adam amirallerle dövüsebilir.mangaka bile jozunun yenilmesini, dikkatinin baska yöne kaymasına baglıyor, siz ondan daha iyi biliyorsunuz pes diyorum.aokijiye saldırsın fikrimi degiştiririm o zamana kadar benim mantıgımda doflamingo jozuyu yavas yener ;)

@Reiper Peki sence savaştaki herkes Akainu ile savaşırken Jozu'yu savaştırmadı Oda? Ya da Kizaru'yla. Adamı resmen hayvan gibi gösterdi başta. O savaş alanında Jozu'nun yenileceği tek kişi Aokiji'ydi belki de ama hala donmasından bahsediyorsunuz. Direk senaryo dan ibaret. Oda ortaya bug karakter çıkardığını anlayınca gücünü kıstı. Daha önce görmediğimiz bir güç herif onlarca ton ağırlığındaki kütleyi yerden kaldırıyor, seride gördüğümüz karakterler içerisinde fiziksel güçte ilk 3 e rahat girebilecek bir karakter ayrıca bana göre en iyi savunma meyvesi ve seviyesini bilmediğimiz B. Hakisi var ayrıca hayvan gibi hızlı. Bence Oda, Kuma'da olduğu gibi karakteri fazla güçlendirdiğini gördükten sonra direk kolunu aldı aynı şekilde Kuma hayvanınında bilincini kapattı bunlar bana göre direk bug karakterler. He bana göre Jozu'yu B. haki açmadığında bile anca Shanks, Rayleigh ayarında haki bilen biri kesebilir.
E.oda o kadar aciz bir adam mı kendi yarattığı karakteri bug görüp savaştan çekiyor?
Adam ateşi yakıyor ama elmasa çare bulamıyor bu bir bahane değildir, demek Jozu savaşta diğerleri kadar zeki değil Vista bile savaşın sonuna kadar savaştı diğer tümenlerle ama Amirale kafa tutan Jozu seviyesinin o olmadığını göstererek savaştan menedildi.

Seviye diyenler biri yonkounun iş ortağı yeni dünyanın en tehlikeli korsanı yerlatının en güçlü adamı-
Diğeri WB korsanlarının 3.tümeni.

Korsanlar Kralı da Dof Olcak saten :/
Yok Joz olacak çünkü o kesilmiyor erimiyor yumruk işlemiyor hem fiziksel gücüde hayvan gibi koca buzu attı ,WB aslında Jozu kadar güçlü değil yaşta küçük olduğu için saygı gösteriyor zaten Aokiji 'e bilerek yenildi acaba Marcolar Ace'i kurataracak mı diye yoksa ufff.

Bıkmadınız değil mi her tarştışmada bunu söylemeye Luffy vs Law'da Law deriz zaten kral law olacak dersiniz burda Dof dersiniz çok güzelsiniz.

Yok Joz olacak çünkü o kesilmiyor erimiyor yumruk işlemiyor hem fiziksel gücüde hayvan gibi koca buzu attı ,WB aslında Jozu kadar güçlü değil yaşta küçük olduğu için saygı gösteriyor zaten Aokiji 'e bilerek yenildi acaba Marcolar Ace'i kurataracak mı diye yoksa ufff.

Bıkmadınız değil mi her tarştışmada bunu söylemeye Luffy vs Law'da Law deriz zaten kral law olacak dersiniz burda Dof dersiniz çok güzelsiniz.
sakin ol reyiz boşver sen kim ne derse desin sinirlenme :)

Thor

ya arkadaş sen neyin kafasını yaşiyosun ya Az mantık kur ya fazla bişi istemiyorum ya bi yanda amiral diyince 3.5 atan adam var bi yanda amirali yere seren adam var Nasıl yenicek Haki seviyesimi jozu dan yüksek bişi derdimde neyse cok gülüyorum hayla buna bi shichibukai kral yaptiniz ya bişi demiyoruım 1000 yıl geçse jozu gene alamaz gene alamaz

ya arkadaş sen neyin kafasını yaşiyosun ya Az mantık kur ya fazla bişi istemiyorum ya bi yanda amiral diyince 3.5 atan adam var bi yanda amirali yere seren adam var Nasıl yenicek Haki seviyesimi jozu dan yüksek bişi derdimde neyse cok gülüyorum hayla buna bi shichibukai kral yaptiniz ya bişi demiyoruım 1000 yıl geçse jozu gene alamaz gene alamaz
Güzel kardeşim benim o sayfaya tekrar bak istersen Law diyor ki Shichiliği bırak Dof'un yüzü o anda düşüyor niye 10 yılda geldiği o yerlatı simsarlığı pozisyonu bir anda yerlebir olacak ardından Law bu demektir ki Amiraller peşine düşecek Dof'un amiral alıp alamaması değil bence de alamaz ki Jozu 'da alamıyor alamadı.

Haki seviyesi nedir Jozunun açıkla ?
Kral haki sahibi karakterlerin serideki önemini ben mi anlatayım sana.

Jozunun olayı marinefordda kapandı gördüğümüz adamın 2 haki sahibi olduğu ki kenbosuku kesin değil belkide yok ben var sayıyorum ama Dof 3 hakiyide kullanıyor galiba bizim çıkarımımız adamın savaşta o hızda Jozuya yaptıkları ve Jozunun sırtında WB'e hakaret dahi etmesine rağmen Jozunun dinlemekle yetinmesi yani orada Dof onu durduruysa kesedebilirdi.

Not:normalde bu tarzda mesaja böyle cevap vermem ama güne güzel başladım kötü gitmesin istiyorum.

Thor

Güzel kardeşim benim o sayfaya tekrar bak itersen Law diyor ki Shichiliği bırak Dof'un yüzü o anda düşüyor niye 10 yılda geldiği o yerlatı simsarlığı pozisyonu bir anda yerlebir olacak ardından Law bu demektir ki Amiraller peşine düşecek Dof'un amiral alıp alamaması değil bence de alamaz ki Jozu 'da alamıyor alamadı.

Haki seviyesi nedir Jozunun açıkla ?
Kral haki sahibi karakterlerin serideki önemini ben mi anlatayım sana.

Jozunun olayı marinefordda kapandı gördüğümüz adamın 2 haki sahibi olduğu ki kenbosuku kesin değil belkide yok ben var sayıyorum ama Dof 3 hakiyide kullanıyor galiba bizim çıkarımımız adamın savaşta o hızda Jozuya yaptıkları ve Jozunun sırtında WB'e hakaret dahi etmesine rağmen Jozunun dinlemekle yetinmesi yani orada Dof onu durduruysa kesedebilirdi.
Yok arkadaş ne kadar acıklasamda boş çarşanba günündeki sayıda herşeyi görücez ^^ Eğer Aokijiye kafa tutarsa gelip özür dilicem yok Aokiji nin lafını dinlerse ozaman susmam bilmiş ol ^^

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 6)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık