Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Dizi Sohbet, Soru, Haber ve Tartışma

watchmen’i ikinci kez bitirdim. 1x8 ne bölüm yapmışlar be. bütün bölümü dr manhattan’ın zaman algısı nasılsa öyle çekmişler. muazzam. zenci dr manhattan yapmışlar diye su diziyi izlememiş yoktur umarım. zaten dizide manhattan zencide değil . ayrıca 1x5’te 1x8’le beraber izlediğim en iyi dizi bölümlerinden.

Adolescence çok tatlı bir iş olmuş. Tüm bölümü tek planla çekme işini iyi kotarmış. Ciddi bir stres ve iş yükü beraberinde oldukça yalın, hatta temel düzeyde bir anlatıyı ortaya çıkarmış. Gerçi yönetmen kendine herhangi bir oyun alanı da bırakmamış o yola girerek. Haliyle Raşamon'dan beri tanıdığımız kompozisyon ve kamera açılarıyla oldukça güvenli bir alanda tüm işini halletmiş. Romain Gavras'ın Athena'da yapmaya çalıştığı ama beceremediği, kameranın tüm anlatının önüne geçtiği tek plan çekimlerinden sonra böyle bir iş görmek oldukça tatmin etti.

Adolescence çok tatlı bir iş olmuş. Tüm bölümü tek planla çekme işini iyi kotarmış. Ciddi bir stres ve iş yükü beraberinde oldukça yalın, hatta temel düzeyde bir anlatıyı ortaya çıkarmış. Gerçi yönetmen kendine herhangi bir oyun alanı da bırakmamış o yola girerek. Haliyle Raşamon'dan beri tanıdığımız kompozisyon ve kamera açılarıyla oldukça güvenli bir alanda tüm işini halletmiş. Romain Gavras'ın Athena'da yapmaya çalıştığı ama beceremediği, kameranın tüm anlatının önüne geçtiği tek plan çekimlerinden sonra böyle bir iş görmek oldukça tatmin etti.
bütün dizi tek plan çekim mi ? öyleyse neden?

bölüm bölümse okey. şeyden sordum bazen anlaması güç oluyor. mesela birdman filmi neden öyle çekilmiş anlamadım ama 1917 filmi için mükemmel bir tercih bu. ya da gerilim odaklı bölümlerde de tek plan akar.
İş yükü fazla geldi. Liseliler falan derken kontrolün çok zor sağlanacağı kompozisyonlar var, yüksek gerilim anları var. Hata durumunda tüm bölümü en baştan alıyorsun 🥀

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık