Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Dizi Sohbet, Soru, Haber ve Tartışma

lostu böyle gören izleyici kötü izleyicidir. losttaki dramanın kalitesi, karakterlerin kalitesi bile benim diyen drama dizilerini cepten çıkarır. gizem kısmını çöpe atsan bile 9/10 bi dizi çıkar. sırf karakterlerin flashbackleri bile yeter.
Kötü izleyicilikle alakası yok. Ben dramasına bir şey demedim. Tamamen bunun üzerine odaklı bir dizi olsa öyle değerlendiririm. Gizem kısmı dramasından daha ağır basan bir dizi. Diziyi bütünüyle değerlendirmek gerekiyor. Ayrıca yavaş çıkarsın benim diyen drama dizilerini. :D

Bu senin dediğin polisiyle bir dizide polisiye kısmının çok rezalet olup ama karakterler çok iyi diyip başyapıt demek. Bir tarafın çok kötü olması sırf karakterler çok iyi diye diziyi başyapıt yapmaz.

Kötü izleyicilikle alakası yok. Ben dramasına bir şey demedim. Tamamen bunun üzerine odaklı bir dizi olsa öyle değerlendiririm. Gizem kısmı dramasından daha ağır basan bir dizi. Diziyi bütünüyle değerlendirmek gerekiyor. Ayrıca yavaş çıkarsın benim diyen drama dizilerini. :D

Bu senin dediğin polisiyle bir dizide polisiye kısmının çok rezalet olup ama karakterler çok iyi diyip başyapıt demek. Bir tarafın çok kötü olması sırf karakterler çok iyi diye diziyi başyapıt yapmaz.
Lost'u, Op'a benzetiyorum. İkisinin de olayı gizemlerdi. Op da hala gizemler üzerinden yürüyor. Ucundan açıklamaya başladığında da bu ne saçma iş dyoruz zaten. Gizemler üzerine bir yapımın zeminini kurmak büyük bir risk,hem de bana göre ucuz bir yöntem. Ki bu yapımların çoğu da o gizemlerin altında kalıyor, izleyiciyi pek tatmin ettiklerini görmedim ben.

Artık önümüze çok fazla yapım atıldığı için çöplük gibi gözüküyor.Bu yüzden iyi yapımlar gözümüze çarpamamış oluyor. Mesela bu sene çıkan The Bear iyi diziydi. 2021'de Dopesick diye bir dizi çıkmuş Hulu'da, başrolünde Michael Keaton gibi bir oyuncu oynuyor. Yine House of The Dragons iyi diziydi. 2020'de çıkan Ted Lasso var, onu da övüyorlar. Çöplük olduğu doğru, ama eskisine nazaran daha fazla iyi iş çıkıyor artık.
Tamamen yayın platformlarının artmasıyla oldu bu da. Önceden böyle yayın platformları olmadığı için kanalların belli bir yayın çizelgesi vardı ve bu yüzden dizi kıtlığı yaşanıyordu. Olan dizilerde gözümüzde çok büyüyordu. Tutan dizileri de bu yüzden sakız gibi uzattılar. :D

Paralı kanallar hariç diğer kanallarda kısıtlamalarda oluyordu. Dizinin kalitesine bu da çok yansıyordu. Adamlar istiyor bize 24 bölüm ver. 24 bölümü dolduralım derken cılkını çıkartıyorlardı. Üstüne dizi tutunca sezonları da uzatıp saçma sapan bir hal alıyordu. Supernatural büyük bir örnek :D

O zaman ciddiye alınan kanallar Fx - Hbo ve Showtime'dı.

Artık önümüze çok fazla yapım atıldığı için çöplük gibi gözüküyor.Bu yüzden iyi yapımlar gözümüze çarpamamış oluyor. Mesela bu sene çıkan The Bear iyi diziydi. 2021'de Dopesick diye bir dizi çıkmuş Hulu'da, başrolünde Michael Keaton gibi bir oyuncu oynuyor. Yine House of The Dragons iyi diziydi. 2020'de çıkan Ted Lasso var, onu da övüyorlar. Çöplük olduğu doğru, ama eskisine nazaran daha fazla iyi iş çıkıyor artık.
Bu da bir etkendir evet. 300 dizilik havuzun yarattığı genel intiba ile 50 dizilik havuzun yarattığı intiba bir değil.

Lost'u, Op'a benzetiyorum. İkisinin de olayı gizemlerdi. Op da hala gizemler üzerinden yürüyor. Ucundan açıklamaya başladığında da bu ne saçma iş dyoruz zaten. Gizemler üzerine bir yapımın zeminini kurmak büyük bir risk,hem de bana göre ucuz bir yöntem. Ki bu yapımların çoğu da o gizemlerin altında kalıyor, izleyiciyi pek tatmin ettiklerini görmedim ben.
Güzel tasarlanmış karakterler vardı evet ama gizemler hep seriyi taze tutuyordu o dönem. Her sezon forumlar Lost'un teorileriyle çalkalanıyordu. Hep bir merak unsuru, hep bir gizem dizinin popülaritesini yukarıda tuttu. JJ Abrams'da çok güzel yedi Lost'un ekmeğini. Lost sonrası çok fazla yapımda ismini gördük :D

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 4)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık