Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[İnceleme] Devrimci Ordu İnceleme

Nasıl olmuş?

  • İdare eder

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Kötü

    Kullanılan: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    16



Evet arkadaşlar Bugün sizlere elimden geldiğince Devrimci Ordusunu anlatmaya kaleme almaya çalışıcam. Luffy'nin dedesi Monkey D. Garp'ın açıklamasıyla öğrendiğimiz Logutown'da Luffy'i kurtaran gizemli kişinin Dragon isimli bir devrimci ve Luffy'nin babası olduğuydu. Devrimci kavramıyla ilk kez orada karşılaşmıştık. Denizci - Korsan - Hükümet üçgenine yeni bir kavram, oluşum eklenmiş oldu.



Dünyadaki asayişi düzeni sağlayan Hükümet. Bu düzenin sağlanmasında yardımcı rol üstlenen Denizciler; Hükümet ve Denizcilere uymadan kanunsuzca, denizde yol alan korsanlar. Evet bu denklemde Robin'in de söylediği gibi Korsanlar genellikle Hükümet ve Donanmayı hedef almaz. Hatta çoğunlukla Donanmadan kaçan taraf pozisyonundadır. İşte bu denkleme bu bölümle birlikte yeni bir grup ekleniyor Devrimciler? Yaydıkları ideolojileriyle dünyadaki bir çok Krallığın düşmesine yol açan, yani Denizcilerin ötesinde doğrudan Hükümete tehdit oluşturan bir oluşum.

Korsanlar Doğrudan Hükümete tehdit oluşturmasa da Dünyadaki "Güç Dengesini" sağlayan unsurlardan birisi olan denizlerin en güçlü korsanları olan İmparatorlar, Hükümete bağlı bazı ülkeleri yağmalayıp, ele geçirip vergiye bağladığı, bayrağını yerleştirip kendi bölgesi haline getirdiğini görüyoruz. Tabi bu yine de o ülkenin tamamem Hükümetten koptuğu anlamına gelmiyor. (Örnek Balık Adam adası) Hükümetin önde gelen isimlerinden olan gorosei'lerin sürekli yaptığı denge vurgusu ve bu denge denklemi içinde bulunan İmparatorların elinde bulundurduğu konum sebebiyle hükümetle politik bir ilişkide olduğunu söyleyebiliriz. Yine bu yağmalama işlemlerinden birisi Fakir bir Ülke olan Lulusia'da Karasakal Korsanlarının bayrağı altında savaşan Pembesakal tarafından gerçekleşiyorken denge'nin yıkıcı kuvveti çıkagelir "Devrimci Ordusu"


Devrimcilerin, Hasır Şapkaların aksine dostları için yumruklarıyla mücadele edip zayıfları kurtarma tarzı yerine zayıf halkı destekleyip kendi haklarını savunmaları için Hükümete karşı teşvik edip, ayaklandırdığını görüyoruz. "Bir kahraman olmak başkasının yapması gerekeni yapmak değildir. Kendi kendinizin kahramanı olabilirsiniz."
Devrimcilerin bütün kuvvetleriyle ülke ülke dolaşıp savaşlara girmek yerine komutanlarına belli başlı bölgelere dağıtıp sistematik bir şekilde halkı ayaklandırarak ilerlediğini söyeleyebilir. "Burada iyi iş çıkardınız, istediğiniz zaman bizi çağırabilirsiniz asla yükselmek isteyen zayıflara sırt dönmeyiz"
ama biz Devrimcilerin nasıl savaştığının ipucusunu zaten çok öncesinde İmpel Down sezonunda almıştık. Betty'nin bugünkü sözleriyle Ivankov'un şu sözleri birebir uyuşuyor. "Kurtarılması imkansız bir hayatı kurtarmanın ne anlama geldiğini biliyor musun? Bana mucize yaratan insan diyorsunuz ama Tanrı falan değilim! Sizlerin bana ne dediğini umrumda değil, vaktimi başının çaresine bakamayacak aptallarla harcamayacağım! Ekonomik çöküşte olan veya savaşlardan dolayı paramparça olmuş ülkelere bile tek yaptığım, yaşama isteklerini ortaya çıkarmaktı. mucizeler yalnız devam etme iradesi olanların başına gelir!"

Peki bu mücadele ne kadar sürecek? Hükümete bağlı tek bir ülke kalmayana kadar ülkeleri özgürleştirmeye devam mı edecekler? Gerçekten Devrimcilerin kaynakları Hükümetinkilerle baş edebilir mi? Bu Okyanusta kürek çekmek mi? Yoksa üstün gelemese bile Devrimcilerin amacı Hükümete boyun eğmeyip en azından karşı gelmek mi? Tabiki bu kadar basit değil çünkü Dragon'un Luffy'nin sürekli Korsanlar Kralı olacağım dediği gibi. "Bir gün bu dünya'yı değiştireceğim" gibi iddialı sözler ettiğini görüyoruz.


Günümüzden 22 yıl önce Ohara'da yaşanan trajedi sonrası Vegapunk'la karşılaşan Dragon yine o aşina olduğumuz dünyayı değiştirme lafını belki de ilk kez söylüyor. Vegapunk'ın Hükümetle çalışmasından rahatsız olsa da Vegapunk'ın zekası ve yeteneğini verimli kullanabilmesi için Hükümetle çalıştığını anlıyor. "Senin beş para etmez operasyonun her zamanki gibi bir yere varmıyordu."

Vegapunk ve Dragon arasında geçen konuşmada bir önemli nokta da Dragon'un savaş sevmeyen birisi olması. Luffylerin Alabasta zaferi sonrası da rapor geçen yoldaşına zaferi kutlama hala savaştayız sözü de aslında buna işaret ediyordu.

Dragon günümüzden 22 yıl önce Ohara olayları sonrası bugün Devrimci Ordusu olarak bilinen Özgürlük Savaşçılarını kurmuş. Ve sayısız savaş başlatmıştı.
Örgütün ilk zamanları yeterince maddi kaynağı olmadığını söyleyen Dragon'un aynı zamanda bir dönem Donamada da yer aldığını öğreniyoruz.

Ohara olaylarından 10 yıl sonraya yani günümüzden 12yıl önceye gidersek bugünlerde Devrim Ordusu'nun en popüler ismi Devrimcilerin iki numarası Sabo'nun ve Dragon'un ilk karşılaşmalarını görüyoruz. Burada da Goa Krallığını henüz değiştirecek gücünün olmadığını söylüyor. Güçten kasıt tabiki kurtarılacak arc prensesi ve yenilmesi gereken adayı himayesine almış kötücül bir korsan değil. :) Unutmayın Devrimci Ordusunu anlamak için Hükümetle verdiği mücadele şeklini anlamak lazım.
E peki yukarıda sorduğumuz gibi madem bu boşa kürek çekmek değil ve Dragon gerçekten dünyayı değiştirecek peki Devrimci Ordusu, Dünya Hükümeti'yle başa baş mücadele edebilecek düzeye ne zaman gelecek? Günümüzde gerçekleşen son Reverie'den bir öncekinde "Devrimci Dragon tehlikeli fikirlerini dünya'ya yayıyor. 5-6 yıl içinde Dünya Hükümeti dişli bir düşmanı olacak."
Evet seri şuanki zaman diliminde yeni bir atalama olmayacağı için devrim bu verilen tarihten daha erken gerçekleşecek ama peki nasıl? Devrimci Ordusunun zamanla daha da güçlendiği bir gerçek fakat elimizde Dragon'un ihtiyacı olduğu kadar süre yok bir de Ordu'nun başına her zaman olumlu şeyler geldiğini söylemek zor


geçmişte kaybedilen bölge komutanı Ginny, Kuma'nın başına gelenler ve bu konuda yeterince bilgi sahibi olmamaları Marineford savaşı öncesi yakalanan Ivankov.. yani Devrimci Ordusunun işleri hızlandırması için bazı gelişmeler olması lazım.

Mesela dengelerin değişmesi gibi? Evet Korsanlar doğrudan Hükümeti hedef almıyordu. Hedef almak yerine Dengeyi sağlayan İmparatorlar hükümet için işlevsel yönlerini yitirse? Ve bunu sağlayan tabiki ana karakterimiz ve diğer Korsan algısının dışına çıkan Hasır Şapka Korsanları. Eski Kutsal Ejder Doflamingo'nun Dressrosa'da aldığı yenilgi sonrası oldukça pasifize olmuş büyük savaşlara girmek yerine elini güçlendirmeye çalışan, kozlarını, kaynaklarını genişletmeye çalışan İmparatorlar, Ana Karargâhını yeni dünyaya taşımış Donanma.. Bir çok Korsanın ve Organizasyonun ticaretini yapan adamın elinin kesilmesiyle Korsanların son savaş hazırlıklarını durmuş oldu.

Doflamingo'nun söylediği gibi "zincirsiz bir canavar aç kalırsa ne olur?" Dressrosadaki silahları çalan Devrim Ordusu da belki de doğru zamanda yapmayı planladığı hamleye normalde olduğundan daha fazla yaklaşmış oldu.


"Denizlerde olacak şeyi şimdi kim engelleyecek? Denizleri kim yönetecek? Yonko denilen İmparatorlardan biri mi? Ya da Kurnaz Shichibukai'lerden biri mi? Yoksa şu en kötü jenerasyon denilen veletlerden biri mi? Adaletin ordusu sayılan Denizciler bu denizi yönetebilir mi? Devrimci Ordusu insanların iradesini taşıyor bu canavaların gücü her iyi insanı korkutmaya yetecek kadar büyük." "Şimdi ne mi olacak bu dünyada dolanan sayısız korsanın gözü şuan boşalmış olan o tahta dikilmiş durumda"

Evet Seri Korsan-Denizci çekişmesinden Devrim Ordusu ve Hükümetin de çokça yer aldığı bir düzlüğe girdi. Dressrosa sonrası Kaido ve Luffy'nin başı çektiği wano'da dengeleri alt üst edecek bir savaşa tutuşurken Dragon'da reverie öncesi Marineford savaşı sonrası Ivankovla konuşurken


Dragon'un dünyanın çeşitli bölgelerinde bulunan komutanlarını bir araya getirmek istediğini öğrenmiştik.
Reverie zirvesi öncesi bir araya gelen Devrim Ordusu toplantı yapmak üzere bir araya geldi.
Devrimcilerin Hükümete karşı olduğunu, Krallıkları hükümete karşı ayaklandırıp vergi vermekten vazgeçirdiği. Hükümetten bağını koparttığını zaten biliyorduk. Fakat ilk kez Devrimcilerin asıl hedefini duymuş olduk "Kutsal Ejderler" Evet bir "D"ye yakışacağı gibi savaşmaktan nefret eden Dragon, Halkı koruduğu gibi Kutsalları koruyan Denizciler veya Basit Hükümet çalışanlarını değil de insanları köle olarak kullanan kendini tanrı olarak gören Kutsal Ejderleri hedef alıyorlar. "Tanrı'nın doğal düşmanı 'D' "

Wano olayları sonrası hükümetin tanımladığı denge unsurunun bir parçası olan Edward Newgate yerine Marshall "D" Teach'in yer almasının ardından, Hükümetin üzerinde pek çok kez deney yaptığı laboratuvar faresi Kaido yerine Hükümete bir çok sıkıntı oluşturmuş bir başka "D" Monkey "D" Luffy imparator oldu. Unutmayın arkadaşlar Imu'nun günümüzdeki "D"lerin "D"nin anlamının farkında olmadığını söylemesine rağmen Teach ve Luffy'nin posterini yırttığını ve onlardan kurtulmak istediğini, korktuğunu ifade etmek gerek. Posterler arasında neden olduğunu merak ettiğimiz Vivi'de "D" çıktı ama oraya birazdan geleceğiz.

Şimdi Wano kısmını yüzeysel geçip tekrar Devrimcilere odaklanalım, şimdi konu devrimciler olduğu için böyle yaptığımı söyleyeceksiniz ama Sabo'nun başardığı şey, Wano'da iki imparatorun aynı anda inmesini bile gölgeledi. Ki aslında diğer olay da One Piece evreni için çok büyük olay. Herneyse Reverie sırasında Kutsal Ejderlere savaş ilan edecek Devrim Ordusu komutanları Kutsal Topraklarda Amiral Issho ve Aramaki'yle savaşa tutuştu. Amirallerin bulunduğu bölgeden dolayı istediği gibi dövüşememesi ve Devrimciler Köleleri serbest bırakırken Amirallerin kendi aralarında çatışmaları Sabo'nun vurguladığı 3 hedeflerinden ikincisini sorunsuzca halletmelerini sağladı. Morley'in yeteneğiyle kurtarılan Kuma'yla son hedefte hallolur. Sabo tesadüfen denk geldiği Hükümetin en büyük otoriteleri arasından Im gibi önemli bir figürün varlığından haberdar olup Vivi'nin D olduğunu öğrenip hayatta kalmayı başarmış Kral Kobra'nın ölümünden sorumlu tutulup Dragon kadar büyük bir devrim figürü haline geldi.


Şimdi Sabo bu olayı Dragon ve ortağı Ivankov'a aktardıktan sonra Ivankov, okuyucunun bildiği bilgilerle ilk aklına gelecek çıkarımları yapıyor. Imu, 5 İhtiyara bile emir verebilecek yetkililikte birisi 800 yıl önce yaşamış Dünyanın yaratıcısu olarak bilinen 20 kurucu üyeden biriyle aynı ada sahip. Sonsuz gençlik ameliyatı meyvesinin gücü daha önce kullanıldığı için biliniyor. Yani Muhtemelen Imu 20 kurucu üyeden birisi ve ölümsüz. Ivankov demiyor ama Goroseileri her gördüğümüzde hiç değişmemiş oluyorlar yaralarının iyileşmesi de ayrı mevzu muhtemlen o beşi de ölümsüz. Sabo direkt yine okuyucuyu yönlendiriyor doğal felaket veya bir canlı olması imkansız yani Karabulutlarda hareket eden şey Antik Silah? Yani aslınsa şuanda kesin doğru olmasa da en kritik bilgilere sahip organizasyon Devrim Ordusu.. gelecekte çok kritik bir rollerinin olacağını söylemek güç değil.
Devrim Ordusu, Yıllarca kölelere işkence etmiş Kutsal Ejderlere giden erzak gemisini batırıp açlık yaşamalarına neden olmuş etkisinin güçlü olduğu 12 ülkede isyan başlatıp 8inde başarılı olmuş. Şimdi bu olaylara neden olurken Kutsalların mekanına kafa atmak yerine onların savaşmak için sahaya inmelerine neden olacaklar. Kutsal Ejder idam edebilecek kadar yetkili Kutsal Şovalyeler'in komutanı Figarland Garling tanıtıldı.

Şimdilik elimizdeki bilgiler ve gelişmiler bu kadar. Okuduğunuz için teşekkürler.

Devrim Ordusuna yapılan eleştirilere makul ve objektif cevaplar;

1. Devrim Ordusu neden bu kadar pasif bir organizasyon? Neden daha büyük aksiyonlar almıyorlar?

Aslında devrim ordusu algılananın aksine sürekli aktif olan bir organizasyon. Ordu son arc'a kadar çok arka planda kalmış ve uzun aralıklarla gösterilmiş olmasına rağmen parçaları birleştirdiğinde herkesin aynı sonuca ulaşacağı bir konumda. Okuyucu'nun ana karakter ve tayfasının diğer herkesten farklı olarak hiç durmadan büyük olaylara karışması neredeyse her gittiği ada'nın en ciddi işlerine burunlarını sokmalarından ötürü diğer herkesten de benzer aksiyonlar bekliyor. Bütün herkes uzun yıllar uğraşıp güçlenmeye çalışırken Hasır Şapkaların bir senede tüm dengeleri altüst etmesi algıları değiştiriyor olabilir ama genelleme ve evrenin kuralları çoğunlukla belirlenir. Shanks, Kaido, Linlin şimdiye kadar Korsan Kral olmak için neden hamle yapmadıysa benzer şeyleri Devrimci Ordusu için söyleyebilir. Mesela baktığımız zaman Devrim Ordusunun desteğiyle bir ülkenin 3 yıl sonra direnişinin başarılı olduğunu görebiliryoruz.
Seride kadercilikte çokça var. Kuma, Bonney'i iyileştirdikten sonra tekrar Dragona katılmak istediğini söylüyor. Dragonda kendini kader rüzgarının akılına bırak dostum gibi bir şey diyordu.

2. Dragon, Ivankov hapse girmişken neden bu kadar rahat takılıyor? Astlarını önemsemiyor mu?

Bu aslında diğer soruların aksine şaşırdığım bir eleştiri. Ivankov Impel Down'ın her işkence bölgesini kendi yarattığı gizli kata bağlamış tüm dünya gelişmelerini rahatça takip edip istese kaçabileceği ve Dragonla iletişim kurabildiği bir durumda. Hedef haline gelmek yerine Dragon'un kritik hamlesini yapacağı ana kadar hapishanede gizlenmeyi tercih ediyor. Bu bölümlerde tanıtılmasa da Morley'in gücünü de anlatıyorlar Morley zaten Impel Down'dan kendi meyve yeteneğiyle kaçmış. Hatta bu katı zaten meyve gücüyle Morley yaratmış.

3. Ginny olayında neden Dragon harekete geçmedi?

Aslında Oda bu kısımları direkt atlıyor yani Ginny kaçırıldıktan sonra Devrim Ordusunun hiç denemesi oldu mu? Kuma atılımda bulundu mu bilmiyoruz. Kuma'nın da Ginny konusunda Dragon'a bir kırgınlığı olmadığını hatta Devrim Ordusundan ayrıldıktan sonra gittiği her yerde acaba Dragon burada ne yapardı dediğini görüyoruz. Beyazsakal, Oden olayı gibi kötü bağlama değil direkt o boşluğu yazma zahmetine bile girmedi. Oda bir çok yönden kepaze bir yazar. Dragon'un da en azından kesinlikle Kuma'nın bir şeyler yapmaya çalışması gerektiğine katılıyorum hiç kıvırmaya gerek yok. Ginny'in öylece kalıp ölmesi o zamanlar Devrimci Ordusunun Hükümete karşı acizliğini de gösteriyor.

4. Dragon, Sabo'ya neden koşulsuz güvenmedi? Onun çocukluğundan beri tanımıyor mu?

Aslında Ivankov, Sabo konuşmadan önce hepimiz sana güvenmek istedik diyor. Yani hepsi Sabo'ya güvenmeye meyilli ama içlerinse şüphede var. Demekki Devrim Ordusunun Hasır Şapkalar gibi sıkı ve birbirinden şüpe etmeyen bir arkadaş bağı yok. Tabi Hasır Şapkaların güven ağları da bir anda kurulmadı onların da birbirlerinden şüphe ettikleri anlar oldu. Ya tabi eleştirilebilir de benim için çok mühim bir mesele değil.

5. One Piece'de zaman zaman ciddi konular işlense de genelde daha çok eğlence ve komedi temaları hakimken Devrim Ordusu seriye çok mu ciddi kaçıyor? Devrim Ordusu, One Piece'de gerekli mi?

Bu kadar kötücül ve diktatör bir Hükümet figürü varken bence Devrim Ordusu, One Piece evreni için gerekli bir oluşum. Eğer sadece iyi niyeyli bir hükümet, denizciler ve özgürlük peşinde koşan kanunsuz Korsanlar olsaydı, devrimci kavramı çok boş olurdu. Ama böyle bir kötülük varken evrendeki insanların kendi özgürlüğünü düşünen korsan; halkı korsanlardan, haydutlardan korumayı hedefleyen ama Hükümete sesini çıkarmayan denizciler olarak sadece ikiye ayrılması One Piecedeki insanların ne kadar duyarsız, kötü ve saf(aptal) olduğunu gösterirdi. Devrim tabiki Luffylerin ekibine de mangakanın tek başına yaptırtabileceği bir şey ama.. arkadaşıma dokunmayın, onu aç bırakmayından daha güçlü bir motivasyon lazım. Aklı biraz havada Luffy'nin Ohara'nın ruhunu, bayrağını tek başına taşıması bana çok geçmezdi açıkçası. Oraya karşı bir duyarın bilincinde olmalı.
 
Son düzenleme:
Dragon'un savaş sevmeyen bir karakteri olması şüphesiz organizasyonun çalışma şeklini belirledi. Eski bir denizci olduğu için oradaki askerlerle doğrudan savaşmaktan mümkün mertebe kaçınması, halklara dikte etmeden kendi kaderleri için uğraşmaya teşvik etmeleri, güçleri ölçüsünde doğru zamanda ve değişime uygun ülkelerde isyan başlatmaları, seride görülen diğer organizasyonlardan daha temkinli olmaları, her hareketlerinde ihtiyat görmek, kaynak bulmak için amaçlarının dışında hareket etmemeleri çok önemli noktalar.

Eline sağlık çok güzel bir yazı olmuş.
 
Dragon'un savaş sevmeyen bir karakteri olması şüphesiz organizasyonun çalışma şeklini belirledi. Eski bir denizci olduğu için oradaki askerlerle doğrudan savaşmaktan mümkün mertebe kaçınması, halklara dikte etmeden kendi kaderleri için uğraşmaya teşvik etmeleri, güçleri ölçüsünde doğru zamanda ve değişime uygun ülkelerde isyan başlatmaları, seride görülen diğer organizasyonlardan daha temkinli olmaları, her hareketlerinde ihtiyat görmek, kaynak bulmak için amaçlarının dışında hareket etmemeleri çok önemli noktalar.

Eline sağlık çok güzel bir yazı olmuş.
Teşekkür ederim.

Devrim Ordusu'nun seride yer aldığı tüm paneller okuduğumda senin dediğin gibi temkinli ve titiz hamlelerle hareket ettiklerini, sınırlarını ve kapasitelerinin farkında olup ona göre hareket ettiklerini gördüm. Artık zaten son gelişmelerle birlikte Devrimcilerin edindiği bilgiler. Hasır Şapkaların sahip olduğu mevcut bilgiler ve Ohara verilerinin hala olması falan.. Baba ve Oğulun bir araya gelmesi yakındır. Devrime az kaldı
 
Eline sağlık, Oda bu kadar uğraşmıyordur.

Anladığım kadarıyla devrimciler "Balık vermeyiz, balık tutmayı öğretiriz." kafasındalar. Vega'nın açıklamasından sonra hükümete karşı dünya genelinde bir ayaklanma olursa, devrimcilerin harekete geçme zamanı gelecek ve halklara yol gösterecekler demektir. One Piece mantığına uymayan bir sistem bence, eğer yeterli gücün yoksa devrim falan hikaye...
 
Eline sağlık, Oda bu kadar uğraşmıyordur.

Anladığım kadarıyla devrimciler "Balık vermeyiz, balık tutmayı öğretiriz." kafasındalar. Vega'nın açıklamasından sonra hükümete karşı dünya genelinde bir ayaklanma olursa, devrimcilerin harekete geçme zamanı gelecek ve halklara yol gösterecekler demektir. One Piece mantığına uymayan bir sistem bence, eğer yeterli gücün yoksa devrim falan hikaye...
Sağ ol az biraz yorum atılsa beyin fırtınası yapmak sarardı da biraz uzun oldu konu :)

Ya aslında One Piece zaman dilimine göre 5-6 sene içinde Hükümet için dişli rakip olabileceği ön görülüyor ama işler çok hızlandığı için Devrimcilerden daha başka tehditler ortaya çıktı Hükümet için.

Bir de Devrimciler kendilerini açık edip Cp0 + Denizcilerle aynı anda savaşmak yerine gizli takılıp Hükümete karşı gelebilecek kadar ülkeyi özgürleştirip arkasına almanın peşinde bence.

Burada Devrimcilerin başardığı şeye sinirleniyorlar. Evrendeki gelişmeler devrimcilerin tek başına indirmesini beklemeyecek kadar hızlandı mevzu bu aslında. "D"ler bir araya gelip Im'i indirecek
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık