Dediğim gibi seriye bakarsak Alabasta Luffy > Jozu olması lazım. Öyle ki Marineford da bile Luffy'nin Jozu seviyesinde bir atağı yok. 2 yıl sonrası Jozu seviyesinde saldırı gücü nedir Luffy'nin mesela?Croc ve Dof'u Luffy'ye karşı verdikleri mücadelelerinden ayırırsam, karakterlerin aurasına bakarsam bu fikre varırım. Ancak ortada realite var. Özellikle Croc'un seriye dönebileceği makul bir güç sınırı var. O da YC3.
Luffy de Cracker karşısında o kadar zorlanmasaydı, Dof'u da YC2 - Sağ Kol arası görürdüm ( Kata'nın onu ayıran gözlemi olduğundan ).
Yani karakterleri daha çok diğer karakterler ile arasında ki olaylara göre değerlendirmek daha makul gibi. Öyle ki ID de ki karakterlerin konulduğu konum bile seri için alakasız bir şekilde. Luffy Croc'dan sonra o kadar kişiyi yeniyor lafta ama 5. seviyeye atıyorlar bunu. Ivankov desen o da 5. seviye. Ace-Crocodile-Jinbe'yi Mangaka özellikle belirtiyor bu adamların işlence de çıtı çıkmıyor falan diye sonra 6. katta falan gösteriyorlar özellikle.
Fakat dediğim gibi yine de ben Cracker'i falan geçtim Smoothie'nin falan bile Croc-Dof'a karşı falan kazanabileceğini zannetmiyorum. Karakterlerin o ağırlığı yok çünkü, yani bugün bir adaya cidden Crocodile veya Dof'u getirt. Diğer tarafta Smoothie'yi falan getir hani o olmuyor anladın mı yok yani o...
Geçmişte gidip WB'ye meydan okuyan adam da gidip YC 3 falansa bir şey demem. O kadar ''Krala o kadar kolay ulaşamazsın'' muhabbeti yaptılar. Ace bile meydan okumaya geliyor Jinbe geliyor 5 gün dövüşüyor. Öyle ki Sengoku gidip Cracker seviyesinde birine şöyle şeyler söyler mi o da farklı bir tartışma konusu...