Yahu ben her şeyi mantığa oturtmaya çalışmıyorum.Zorlamanın da bir sınırı olmalı diyorum.Bu dediğim iki şey arasında anlam farkı var.Ben önceden 3. 4. komutan dönsün öpsün başına koysun dediğimde he he diyordun ama sende biliyorsun ki Alabasta Croco ve 4. komutan arasında bile belli bir kalibre var.Bak sana öylesine bi puanla diyorum şu an ki Croco ve Alabasta Croco'yu puanlayamıyorsun.Neden ? Çünkü sende biliyorsun uçurum olduğunu.O yüzden kendini salmış,5 yıl planlamış argümanlarına sımsıkı sarılıyorsun.
Dediğim gibi Alabasta ve öncesini tabii ki dikkate alıcaz.Aynı şekilde senin dediğin gibi o zamandan bu yana Oda yediği naneleri değiştirmeye kalktı ve birtakım hem olaylar hem de karakterlerin gücü açısından zorlama senaryolar olacaktır.Buna da tamamım.Ama bu zorlamanında sınırı olmalı.Sen kafanda Mihawk'la denk tutuyorsun Croco'yu.Bende diyorum ki öhhh o kadar da değil.Bu adamı ilkte gösterseydi Marco,Kizaru seviyesi sonra Mihawk'a çıkarsaydı hadi tamam derdim ama Alabasta Croco ı-ıh olmaz.
Yahu kutsallar kendilerini tanrı olarak görüyorlar.Dünya Dof'un ayağının altında.Her istediği oluyor,köleler vs. gırla gidiyor.Adam bu hayattan berbat bir hayata geçiş yapıyor,çarmıha gerilip insanlar tarafından öldürülmek isteniyor.Bu travma Croco'nun yaşayacağı travmadan çok daha büyük bir travma.Meyve diyorsun Croco'da meyve yokmuş gibi.
Croco'nun hayali yıkılıyor ama Luffy'nin ''hayali'' noktasında aldığı yara yok mu ? Ciddi misin ? Croco Wb'den köteği yiyor Luffy güle oynaya mı geldi buraya ? Kizaru'yla ilk karşılaştığında ne oldu ? 2 gr gücü yetmedi.Mf de amirallerle karşılaştı.Luffy'de dayak yedi.Kaido'yla karşılaştığında direk tek yedi.O zaman Luffy'de şöyle düşünebilirdi.''Ulan kk olmak istiyorumda bu güçler ne ben bunlarla başedemem köyüme döneyim'' diyebilirdi.Ama böyle düşünmedi güçlenmeye çalıştı.Zoro serinin başında karşılaştı Mihawk'la.Mihawk'ın gücünü görünce kendisi diyor dünya cidden bu kadar uzakta mı diye ? Hayal diyorsun ya Zoro direk kendi hayalinin ezici gücünü gördü.Peki Croco gibi psikolojisi bozulup köyüne mi döndü ? Bu hayal beni aşarmış dedi mi ? Hayır.Kaldığı yerden devam etti güçlenmeye.Bak bu adamlar irade göstermişler,Croco gibi kırılgan bi psikolojileri olmamış.
Burdan örnek verme kendini yakarsın yani.Yukarıda dediğim gibi irade her şey bu seride.Ama bu yukarıda saydığım adamlar kendi hayallerinin önündeki büyük engelleri görmüş ona rağmen ilerlemişler.Senin Croco ise ağlayıp Alabasta'ya dönmüş.İradesizlik göstermiş.İradesiz adam zirveye oynayamaz ama sana göre Mihawk'la denk çıkacak Croco.
Sadece benim sayıkladığım durum değil işte.İlk paragrafta verdim bunun cevabını uzatmıyorum burayı daha fazla.
Yahu "He he" diyordum çünkü böyle bir şey olmasının mantığı yoktu. Oda'nın seriyi o noktada tasarlama hatası yaptığı acıktı. Yani Crocodile sonrası o kadar yol aşmış Luffy'i mesela ID de 5. kata hapsediyordular...
Bu "Zorlama" değil o dönem için hata ve sonrasında İD ve MF de farklı şekilde gösterilmesi ile mesajı verilen bir durumdu. Sen "Söylenmiş şeylerin önemi yok, bana göre yetersiz" gibi kendince yorum yapıyorsunuz, bunun şu noktada bir önemi yok çünkü bunun mesajı verildi zaten önceden...
Diğer tarafta Luffy üzerinden örnek veriyorsun hala, bu ana karakter. Yeniliyor, yeri gelince ölüyor, havadan su damlıyor, biri kurtarıyor vb. diye gidiyor. Diğer karakterlerde böyle bir şey yok. İlk önce bu farkı değerlendirmeden "Luffy şöyle yapmış l, böyle yapmış" diye ana karakter üzerinden örnek vermen yine aynı değil. Yani bu seride birine yenilen başka bir karakter yenilmiştir, 10 defa yenilip sonra gelip yenme olayı var mı başka herhangi bir karakterlerde seride?
Yani sen olmaz diyorsun, şöyle böyle diyorsun ama çizilen sahne ortada. Biri çağırıyor diğeri geliyor ve ortak oluyor. Bu noktada yorum okuyucuya kalıyor, neye göre hangi mantığa göre yorumlarsan yorumla. Fakat gün sonunda bir gerçek var...
Kutsal ejder bir statü. Kral olarak görünüyor ve rahat bir hayat sürüyorlar. Dof'un çocukken yaşadığına bir şey demiyoruz ama bu noktada kendi suçu da var ki sonradan şansın yanında gittiği durumları da yazdım. Havadan çok iyi bir meyve ve o dönem için tayfasinin kemik kadrosu oluşuyor adamın hiç bir çaba sarf etmeden. Bu konuda da onu gazlıyorlar ve bu durumun devamında olağan akışta devam ediyor. Yani birinin "Hayal kırıklığı" ile "KK olmak hayali yıkılıyor" diğerinin rahatı biraz bozuluyor. Çarmıha gerilme olayını da hadi ama bu noktada Mangaka bile "Luffy kimseyi öldürmüyor" diye konuştuğunda "Hayallerini öldürüyor bu daha önemli" diyen bir adam var bu konuda. Yani bildiğin Crocodile'ın hayali ile arasında bir WB olayı oluyor ve adam yıkıma uğruyor bu konuda.
Yani ana karakter gibi 5 defa gitseydi 1) defa gitseydi olayı yok. Ace'in de durumu ortada mesela bu tip bir olayda. O bile ya sıfırdan başlayacak dağılmış biçimde ya da WB'ye katılacak ki sonradan kendi isteğiyle katılıyor çünkü ciddi manada hayalî "KK olmak" gibi bir şey değildi...
Yani seri başı Zoro'dan örnek veriyorsun, bak seri başı...
Crocodile Shichi olmuş, WB'ye meydan okumuş ve yenilmiş. 2 yıl öncesi "Eğlenceli bulduğum Yeni Dünya" diye bahsediyor gideceği yerden. Zoro daha ilerlemeye yeni başlayan biri o noktada, Crocodile ise "KK koltuğunun önünde" denilen kişiye hayali için gitmiş biri gibi görünüyor. Sen bu noktada ikisini bir tutuyorsun...
Neyse senin eski yorumların da belli şimdi ki de. Ne desek kabul etmiyorsun, bana göre yetersiz, eskiler önemli kafasında gidiyorsun. Günlerce tartışsak da fark etmeyecek o yüzden bırakıyorum bu şekilde...