Devlet meselesi değil, fantastik hobi tartışması yapıyoruz. Haklısın, sana samimiyet göstergesi olarak gülümsemek hataymış...Fazladan bilgi vermiyorum. Council of Reeds'i örnek verme sebebim, normal Reed ve kozmik ışınlı Reed arasındaki farkı göstermekti. Ciddi bir tartışmanın ortasında aptal bir smiley kullanamanın manası da yoktu.
Resmen kendinle çelişiyorsun. Adam esneme gücünü kozmik ışınlar sayesinde kazanmış, gelmiş burada "kozmik ışınlarla değil, esneme gücü ile" diyorsun. Esneme gücünü ilk elden kozmik ışınlar sayesinde kazanıyor zaten.
Reed esneme gücü sayesinde daha zeki olabiliyor mu? Evet. Ona esneme gücünü veren ne? Kozmik ışınlar.
Farklı açıdan bakalım. Bruce Banner gamma ışınları sayesinde Hulk oluyor. Yani ona Hulk gücünü başta veren şey, gamma ışınları idi. Şimdi senin mantığınla aynı soruları soralım. Bruce Banner gamma ışınları sayesinde değil, gamma ışınlarının verdiği Hulk modu ile daha güçlü oluyor. Kaza sonraki daha güçlü mü? Hayır. Daha güçlü olabiliyor mu? Evet. Işınlar sayesinde mi? Hayır. Ne sayesinde? Hulk.
Tamamen aynı kapıya çıkan şeyleri farklı şekilde yazmışsın. Şimdi Hulk var diye, Banner'a o gücü veren gamma ışınlarını yok mu sayalım?
Adam zaman içerisinde süper gücünü farklı şekillerde kullanmayı öğrenerek kendi potansiyelini arttırabilmiş. O zaman esneyerek paraşüt olabiliyorsa bu adam paraşüttür mü diyelim? Becerilerini farklı alanlarda kullanarak kendini geliştirebilmek farklı bir şey, senin dediğin gibi kazadan sonra zeki oldu demek farklı...
''Reed esneme gücü sayesinde daha zeki olabiliyor mu? Evet. Ona esneme gücünü veren ne? Kozmik ışınlar.''
Babam harika bir aşçı mı? Evet. Beni o eğitirse bu beni harika bir aşçı mı yapar? Dolaylamalar zincirini göremiyorsun kanımca.
Hulk konusuna hiç girmiyorum zira Hulk ile ilgili tartışabilecek birisi göremiyorum.