Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tanıtım] Chi. Chikyuu no Undou ni Tsuite

Orb: On the Movements of the Earth

Mangaka: Uoto (Hikaye ve Çizim)
Anime yayınlanma tarihi: 5 Ekim 2024
Bölüm: 25
Stüdyo: Madhouse
Tür: Drama
Tema: Tarihsel
Demografi: Seinen

Myanimelist sayfa linki: https://myanimelist.net/anime/52215/Chi_Chikyuu_no_Undou_ni_Tsuite

Turkanime İzleme linki:

Anizm izleme linki:

Tranimeizle.top izleme linki: https://www.tranimeizle.top/anime/orb-on-the-movements-of-the-earth-izle

"15. yy. Polonya'sında kiliseye karşı gelen fikirler taşıyan insanlar inançları dolayısıyla kazığa bağlanarak yakılmaktadır. Dahi çocuk olan Rafal'ın üniversiteye gidip, dönemin en değer verilen bölümü olan teoloji bölümünde okuması beklenmektedir. Ancak günün birinde gizemli bir adamla tanışır ve kilise öğretilerine ters düşen fikirlerin ardındaki potansiyel gerçeği araştırmaya başlar."

Orta Çağ Avrupa'sının din/kilise anlayışı ve astronomi yoğunluklu geçiyor seri. Engizisyon, dünyanın küre şeklinde olduğu ve Dünya'nın Güneş'in etrafında döndüğü fikrine karşı. Bu yönde çalışmalar yapanlara ağır cezalar veriliyor. Ama özgür düşüncenin ışığında ve gerçeğin peşinde olan insanlar, kiliseye rağmen fedakarca ve canları pahasına bu konu üzerinde çalışıyorlar.

İtalyan filozof, rahip ve gökbilimci Giordano Bruno bilen bilir. Bu yolda öldürülmüştür. Bu seriyi izlerken ilk o aklıma gelmişti. Kopernik, Galilei...

Klasik animelere benzemiyor. Gerçekçi, akıcı ve heyecanlı. Çizimler ve karakterler de çok iyi. Absolute Cinema türünden, aşırı şiddetle tavsiye ediyorum.

Son düzenleme:
Haftalık takip etmeye uygun bir ritmi var ama çok fazla sahne atlaması yapıyor. Mangasının çizimleri fecaat olduğu için animeden devam.

Ben açıcaktım bunun konusunu da sorun olurmu diye hep düşünüyordum sen açmışsın eline sağlık güzel anime baya sarıyor tavsiye ederim.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık