Orada zaten Dofy Luffy'den bir tık üstündü. Ancak G4 açınca Luffy çok üstün oluyordu. Bize verilen mesaj şuydu Luffy bu modun süresini uzatırsa büyükler ligine girebilir. Nitekim bu arc o süreyi uzattı da. Dofy olsa şu an rahat yener ama süreyi uzatması, k.haki p-up'ı alması, farklı g4 modu kullanması vs hala Kata'ya yetebilmiş değil.Ben bu tür yorumlara bir şey diyemem ama Dof'un aldığı saldırılar sebebiyle işin bu kısmı biraz gölgeli.
Luffy kendini bu dövüşte çok iyi geliştirdi ama benim anladığım kadarıyla bu gelişimi Kata'nın öğretmen pozlarına girmesine borçluyuz.
Mesela aylardır tartışıyoruz Kata Luffy'e vuramıyor hızı yetmiyor diye ama bu bölüm gördük hız olarak en sağlam modunda bile simitledi çocuğu.
Yani Kata'nin Luffy ile olan dövüşü bir rakipten çok bir öğrenciyi eğitim hoca kıvamında geçiyor.
Kişisel görüşüm Kata'nın yenme ihtimali daha yüksek ama aynı seviyenin adamları ikisi de.
Kata'nın Luffy'i eğitme kısmına gelince haklısın. Ama o ayrı bir konu. Mangaka Kata'yı sıradışı bir boss yapmak istedi. Adamla ilgili planları var demek ki. Ve ana karakter ne olursa olsun bir şekilde hayatta kalacak buna yapacak bir şey yok.