Öncelikle kimseyi aşağıladığım filan yok.Argümanları güzel yazmışsın fakat 170 sayfayı geçmiş konuda Dof'u savunanların %70'inden daha fazlası Luffy üzerinden savundu buna sizde dahilsiniz.Cracker karakteri ilk cıktığında Dof ile kıyaslandı büyük çoğunluk Cracker'i daha güçlü gördü.Cracker yenildiğinde Dof bu adamımı alamıyacak diye argümanlar başladı, güç kıyaslamalar, Dof, Yonko 2. komutan seviyesinde vb. gibi.Kata karakteri ilk çıktıgında gelecegi görme olayı sonrası kimse kıyaslamıyodu bile Dof ile Kata'yı, ne zamanki Luffy, Kata'ya vurmaya başladı yine benzer mesajlar aslında Dof bu adamın aşağısında degil bence hatta alır.Seri ilerledikce Kata, Luffy'yi indiremiyor, bitiriçi vuruşu yok, G4'süz Luffy'yi bile yenemedi henüz, Luffy'nin yeneçegi belli oldu artık Kata'yı Dof'da yener hep bu argümanlarla savunulmaya başlandı Dof.Burada kaç kez yazdı insanlar çeşitli örnekler verdik.Serideki konumu amirallerle olan sahneleri sağ kola benzer olan özellikleri vs birçok etmen sıraladık.Ödülünden tut shichibukai arasındaki önemine kadar.Sadece Luffy üzerinden kesin hükmü verme hakkını kendinizde bulamazsınız.Hele bu şekilde gücü senaryoya göre artıp azalan bir ana karakter üzerinden.Bir vs her açıdan değerlendirilir mangadaki herşey ile tek bir karakter üzerinden değil.Bunun üstünden kesin hükmünüzü verip insanları aşağılamayı bırakın lütfen.
Demek istediğim ben ilk yorumumdaki görüşümü biranda degilde epey uzun zamandır okuduğum yorumlarla bu görüşe sahip oldum.Dediğiniz argümanlar güzel fakat çok az kullanıyo, kulanılarda ikincil ve üçünçül mesaj olarak ortaya çıkıyo yani hep Luffy üzerinden.Ciddi bile olmayan Topu topuna çeyrek sayfa olaydan inanılmaz senaryolar çıkarılabiliyor(Dof vs Amirallerden bahsediyorum) ve bunlar görüş olarak degilde kesinmiş gibi yorumlanıyor.Örnek vereyim ben tek Yonko'nun 2 amirali alıcağını söyleyen, düşünen birisiyim fakat kesinmiş gibi iddaa etmiyorum böylede olabilir olmayada bilir. Hatta size temin ederim Luffy'nin her karşılaştıgı rakip ile vs konusu açılaçak Luffy'nin her yendiği rakibide aslında Dof bu adamı alırmış diyilecek.Bu sadece Dof fanları için geçerli degil aşırı ve objektif olmayan tüm fanlar bunu yapıyor.Bende bu yüzden tartışmanın faydalı olmadığını söylüyorum.