İlk editör Kosuke Yahagi seriyi bıraktıktan sonra aniden serinin sıçışı zaten çoğu şeyi anlatıyor. Bu dayı kim dersen Pain arc'ında seriyi bırakan abimiz.
Bu abimizin seriye en büyü katkıları:
1-Direkt Zabuza
2-Sasuke gibi bi' karakteri koymak
3-Öğretmenleri ve hokageleri hayvan yapmaktan vazgeçirmek
4-Bütün karakterlerin chunin sınavlarını aynı anda almalarını zorlamak
5-Rock Lee ve chunin savaşı karakterlerinin modellerini sağlamak
6-Naruto'yu tilki yerine insana çevirtmek
7-Haku'yu ayı yerine insan yaptırmak
8-Naruto'nun ile Sasuke'nin göz yapılarını değiştirmek (Birinin kısık, diğerinin daha geniş, aslında birbirlerinin zıttı olacakmış)
9- World Building için Jutsu isimlerini verdirtmek, bu fikir bile bu adamdan gelmiş anasını satayım
Herif resmen seriyi yazmış, bırakır bırakmaz da seri ağır sıçmış. Naruto'nun Pain'le konuşma mevzusu falan hep bu yeni editörün döneminden.
Ben buna rağmen Naruto'nun çok basit ve abartılmış bir seri olduğunu düşünüyorum.
Koca seride Orochimaru, Sasuke ve Akatsuki üçgeni dışında hiçbir şey yok. Olay örgüsü rezaletin ötesinde.
Bölümün yarısı boş flashbacklerle geçiyordu.
Yeni bir düşman çıkar, aslında bu adam özünde iyidir. Geçmişte başına bir bok gelmiştir falan filan.
Sonraki 3-4 bölüm acırız, ardından tekrar başa sarar.
Naruto benim için hep rezil bir seri olarak kaldı. Sadece finaliyle ilgili güzel beklentilerim olduğu için baştan sona bitirdim.
Yapılan son dövüş hakkında konuşmak bile istemiyorum. Bu konu hakkındaki düşüncemi küfürsüz anlatamam çünkü.
Adam akıllı hokage oluşunu da göstermediler.
Madara'nın saçma ölümünü şimdi daha iyi anladım işte. Bu kral devam etseydi belki de şuan Naruto aklıma iyi bir seri olarak kazınırdı...
Şuan Narutoya baktığım zaman kocaman bir boşluk ve büyük bir hayal kırıklığı görüyorum.
Demek ki bu adam olmasa 10 dakika bile izlemeye katlanamayacaktım.