Olduğu sınıfta chunin olan ilk kişi olması tamamen altı doldurulamamış, yaptım oldu tarzında bir şeydi. Akatsuki'nin de en güçsüz üyesini yendi.
Önceki hokageler ile kıyaslarsan da Shikamaru'nun ne kadar güçsüz kaldığını çok net fark edebilirsin zaten.
Zaten Kishimoto'yu başından beri eleştiriğim konu bu. Hokage'liğin altını hiç doldurmadı. Ne savaş zamanı ne de barış zamanında. Ben olsam onlarca ilgi çekici hikayeler çıkarırdım. Kishimoto iyi bir seri çıkardı. Bazı yönleri çok iyi. Ancak bazı yönlerinde başarısız bir yazar.
Gelelim Shikamaru konusuna; Shikamaru, Naruto'nun fiziksel gücü ve güçlü iradesi ile karşılaştırmamalısın. Hem Hashirama ve Naruto gibi özel insan değil. Normal bir insan. Aynı; Minato, Sarutobi gibi. Shikamaru, ortaüstü bir jutsu kullanıcısı olsa da; sorumluluk sahibi, aşırı zeki, diplomasi yapmasını bilen ve deneyimli biridir. Yönetimi de iyi biliyor. Bunu bir çok kez kanıtladı bize. Bazı savaşlar, fiziksel güçle olmaz. Zeka da fiziksel kadar tehlikeli silahtır. Kishimoto, o kadar Hokage'liğin altını boş bıraktı ki; Hokage'liğin nasıl olduğunu bile tam olarak bilemiyoruz. Zaten kendisi de bilmiyor. Çünkü belli oluyor.