İşşiki'nin dirilmemiş hali, yani daha zayıf olan hali Jigen'i baz alarak Amado birtakım güç belirten sözler etti. Code Jigen'den daha güçlü. Öte yandan Jigen'den daha güçlü olan modifiye insanlar yaratmış. Bunlar içinde Eida ile Daemon var görünene göre ve Jigen'den daha güçlüler. Bunlar Amado kaynaklı kesin bir bilgiler. Code en güçlü olan ama vücudunda sınırlamaları var. Bu nedenle Eida ve Daemon'dan daha zayıftır şimdilik diye tahmin ediyorum. Sınırlamalar kalkarsa en güçlüsü olur.
Bir de önemli olduğunu düşündüğüm bir mesele var. Naruto ve Sasuke birlik olup Jigen'i yenemediler. Ancak Jigen kazansa dahi savaşı tümüyle bitirecek, yani onları öldürecek kadar da güçlü değildi ve Naruto'yu öldürmek yerine mühürlemeyi tercih etti, Sasuke'yi ise elinden kaçırdı. Jigen çok güçlü ama Naruto ve Sasuke ile ikinci bir raunda çıksa muhtemelen kaybederdi çünkü bu sefer bilgili olacaktı ikili. Yani demek istediğim Jigen'den daha güçlü olmak iddia edildiği üzere tanrısal bir durum değil. Haşirama ya da Madara Jigen'i yenerdi diye tahmin ediyorum.
Naruto ile Sasuke arasında başlarda Sasuke daha iyi gibi duruken sonradan Naruto ön plana çıktı. Kurama varken Naruto derdim ama artık Kurama da yokken Sasuke daha güçlü durumda. Rinnegan kaybı Sasuke'ye çok dokunmaz ama Kurama Naruto'nun her şeyiydi. Artık iyileştirme gücü bile olmayacak. Durumu zor.
1. Eida
2. Daemon
3. Code
4. Sasuke
5. Naruto
Rock Lee, Gaara, Kabuto, Oroçi vb karakterler hikaye dışı kaldıkları için güçleri hakkında konuşmaya gerek yok diye düşünüyorum. Bir de Kaşin Koji isteye alınacak kadar büyük bir güç göstermedi, koyan çok var ama bir Killer Bee'yi alabilir mi bilemiyorum. Erken daha aslında, savaşlar başlasın daha netleşir ve genişler liste.