Obito'nun geçmişi filler değil dostum. Mangada geçiyor. 239-244 arası Kakaşi arkı var. Oradan alınma.
Hagoromo'da byakugan yok ama anime var gibi göstermiş. Üstelik byakugan'dan evrilen şaringan göstermiş ki bu bir felakettir. Sen demedin ama anime yazarlarının cehaletini belirtmek adına ben diyorum. Şaringan ile byakugan alakasız dojutsular. Anime hangi akla hizmet bunu yapmış bilinmez. Öte yandan Şaringan'dan rinnegan'a geçiş yok. Şaringan ile Rinnegan farklı gözlerdir ve Rinneşaringan'dan türemişlerdir. Kaguya'nın rinneşaringan'ı var ve oğlunda bunun bir alt türü olan rinnegan ortaya çıktı. Yani öncülü şaringan değil. Ama yan türü, yakın bir dojutsusu şaringan.
Rinnegan için için Hagoromo çakrası gerekir. Şaringan ile alakası yok ama akraba dojutsular. Çakraya sahipsen ve yapabilirsen normal bir gözden de rinnegan üretebilirsin. Burada Madara şaringan'dan geçiş yaptığı için şaringan'dan rinnegan'a yanılgısı oluştu ancak böyle mangada bir şey geçmedi asla. Keza Hagoromo'da şaringan göstermeden, sadece rinnegan ve normal göz ile mangaya yansıtıldı.
Zetsu için öyle teoriler dönmüş, evet ama karma değil. Benzerlik var, mantığı bile aynı ama Naruto dönemi karma kavramı yoktu, yani Kişimoto onu Karma'yı düşünerek yaratmamıştır ama Boruto dönemi belki de Zetsu'dan da örnek alınarak karma kavramı yaratıldı.
Birde yapma, youtube yorumları önemsiz çünkü youtube orası