Hayalleri Olmayan Adam
Kizaru'nun gerçek adaletin ne olduğunu anlamadığını düşünüyorum. Daha doğrusu, Kizaru'nun rolünün veya amacının ne olduğunu anlamadığına inanıyorum. ve bunu anlamasının tek yolu da çatışma. açıklayayım. Kizaru kendisinden "makinenin bir dişlisi" olarak bahsediyor ki bu, "kurumsal köle" olarak da çevrilebilir.
Kizaru'nun vivre kartında ayrıca emirleri yerine getirmeyi tercih ettiği ve liderlik etmediği belirtiliyor.
Kizaru'nun kendine olan saygısı konusunda çok fazla sorun var gibi görünüyor ve bence bunun sebebi amacının ne olduğunu anlamaması . İstediğinin ne olduğunu aktif olarak bulmaya çalışıyor. Hayalperestlerle dolu bir dünyada, hayalleri olmayan bir adam. Ne yaptığına pek aldırış etmesi gerekmediği söyleniyor, ama bunun doğru olmadığını biliyoruz. Rayleigh onu hasır şapkaları yakalamaktan alıkoyduğunda, Kizaru 500 korsanı yakaladı.
Bana tamamen kaygısız bir adam gibi gelmiyor. Kizaru genellikle savaşa girmeye oldukça heveslidir.
Bu sözde "kaygısız adamın" neden savaşmak ve hedeflerine ulaşmak için bu kadar hevesli olduğunu hep merak etmişimdir; oysa, eğer gerçekten bu kadar kaygısızsa, bir bakıma Aokiji gibi olması gerekirdi.
İdeali, görevi uğruna savaşmaya kararlı bir adamı görmezden gelmemek. inandıkları bir şey uğruna savaşan insanlara gerçekten saygı duyuyor gibi görünüyor ki bu şaşırtıcı, zira kendisi neden böyle insanlara saygı duyuyor? çünkü onlar onun tam zıttı.
Kizaru'nun bu insanlarla savaşmak istemesinin sebebinin, onların ne için savaştıklarını anlamak istemesi olduğunu düşünüyorum. anlayışlarının ne olduğunu. amaçlarının ne olduğunu. hedefleri için ne kadar ileri gidebileceklerini. ve bence bu, birçok şeyi doğru perspektife oturtuyor. belki de Kizaru, Sabaody'nin peşinden öfkeye kapılmıştı, sadece Hasır Şapkalar'ı yakalayamadığı için değil, ayrıca durumu anlayamadığı için. Hasır Şapkalar'ın neden kendilerini tehlikeye attıklarını veya Rayleigh'in neden onlara yardım ettiğini anlayamıyordu. Kaido ve Big Mom ile savaşmak istiyordu çünkü ne için savaştıklarını bilmek istiyordu. liderlik etme arzusu yoktu çünkü... yapamazdı. liderlik, güçlü iradeye sahip biri tarafından yapılır. adalet duygusu olan veya ne istediğini bilen biri. Kizaru bunların hiçbiri değil. Kizaru, bir hayale sahip olmanın ne anlama geldiğini, adalet duygusuna sahip olmanın ne anlama geldiğini, bir şeye inanmanın ne anlama geldiğini anlamak istiyor.
Son zamanlarda Kizaru'nun eylemlerini düşünüyordum ve bunu yaparken kendime küçük bir egzersiz önerdim: eylemlerini farklı bir bakış açısıyla yorumlamak. sanırım şimdiye kadar, Egghead Borsalino'ya gelişinden bu yana göreviyle zihinsel olarak çatıştığı herkes için oldukça açık. ancak, ne kadar zararlı ve acı verici görünse de, 1108. bölümdeki o ana kadar hiçbir tereddüt göstermedi ve amacına ulaşmak için çabalamaya devam etti. Sentomaru'nun yaptığı gibi, kendini, ahlakını sorgulamadan veya taraf değiştirmeden bu belirli WG emirlerini körü körüne yerine getirmesi bana tuhaf geliyor.
Belirsizlik/şüphe/suçluluk/tereddüt, Rayleigh'nin Luffy'yi eğitirken ona öğrettiği ilk dersler bunlardı. Gan Fall da temel olarak aynı şeyi söylüyor. Garp, Kuzan'a da aynı şeyi söylemişti. Kuzan, "iyi ve kötü" arasında gidip geliyordu ve Garp bunu biliyordu. Kizaru'nun ciddi olmadığını Satürn bile fark etmişti.
Egghead hikayesi, Sentomaru'nun izin gününde kendi akıl hocasıyla dövüşmek için çalışmaya zorlanması ve ardından insanları açıkça önemsiz gören bir patron tarafından eski bir arkadaşını öldürmesi emredilmesi gibi iş kültürüne dair göndermelerle doludur. Ancak daha önemli bir gönderme, Kizaru'nun kendini "makinenin bir dişlisi" olarak tanımlama biçimidir. Kullanılan orijinal kelime, şirketlerine sorgusuz sualsiz hizmet eden, aşırı iş yükünden veya diğer sorunlardan asla şikayet etmeyen bir çalışanı ifade eden Japonca bir terim olan "shachiku"dur.
Borsalino'nun "Belirsiz Adalet"i, hem genellikle aydınlanma ve berraklıkla ilişkilendirilen ışık temelli güçleriyle bir oyun hem de algılanan etki eksikliğine işaret ediyor. adaleti belirsiz çünkü kendisine ait değil. Işık meyvesi de bu noktaya katkıda bulunuyor. tıpkı ışığın kendi başına bükülememesi veya yön değiştirememesi ve tamamen kaynağına güvenmesi gibi, Borsalino da Dünya Hükümeti'nin kendisinden istediklerine uyuyor.
One Piece'teki her amiral, Momotaro Efsanesi'ndeki bir hayvanla ilişkilendirilir. Borsalino temelde görmezden gelmeyi teşvik eden ünlü "Üç Bilge Maymun"a bir göndermedir.
Oda'nın bakış açısından Kizaru'nun Egghead arc'ındaki rolünün amacı açık görünüyor: beklentileri alt üst etmek. Kizaru, Sabaody Takımadaları arc'ında ilk tanıtıldığında, soğuk, hesapçı ve doğanın bir gücüydü. Verimli. Mesafeli. Gerçek bir "işini yap" Amiraliydi. Ancak Egghead'de tamamen farklı bir şey görüyoruz: görev, dostluk ve şüphenin ağırlığı altında zihinsel ve duygusal olarak dağılan bir adam.
Egghead olayından sonra Akainu'dan bir telefon alır. İlk defa kendini tutmaz. Nadir görülen bir duygu patlamasıyla Kizaru ona bağırır. Maskesi düşmüştür. Hayal kırıklığı, acı, çaresizlik—hepsi sonunda dışarı dökülür.
“Belirsiz Adalet” bir tür öz savunmadır. eğer adaletiniz tanımlanmamışsa, asla yanlış yapmazsınız. Sadece… emirleri yerine getiriyorsunuzdur. o, Akainu gibi gerçek bir inançlı değil. Fujitora gibi bir reformcu da değil. Ve Aokiji gibi çekip gitme gücüne de sahip değil. O, arada bir derede kalıyor. emirler doğrultusunda hareket ediyor, ancak yaptıklarına gerçekten inanıp inanmadığından asla emin görünmüyor; bu da Kuzan'ın aksine bir değişiklik yaratabileceğinden emin olmadığı için savaş alanında ciddiyetsiz olmasına yol açıyor. Kizaru, uzun süreli ahlaki erozyonun bir ürünüdür.