Bak kardeşim,şimdiye kadar sonu adil bitmiş kaç vs gördün?Mesela Enel.Adam o kadar yıldırım kullanmasına rağmen eritemedi lastiği.Mesela Lucci.Adam Luffy'i her seferinde tokat manyağı yaptı,üstelik daha kalıplıydı,ama Luffy pes etmedi ayağa kalktı ve Lucci'ye az öncesinde yaptığı hareketlerin aynısını yaparak kazandı öncesinde yere yığılmış olmasına rağmen.Bunları niçin söyledim?Bakın beyler One Piece'de bir dövüş mantığı yok.Yani şu adam daha kalıplı bu adam daha hızlı diyerek bir karşılaştırma yapamazsınız,dövüş sonucu tamamen Oda'nın kurgusuna kalmış bir şeydir.Adam daha mı kalıplı ve güçlüdür?Karşıdaki karekterin daha fazla direnmesine kalır iş.Adam daha mı hızlıdır?Verir K.Hakiyi işi bitirir.Ben bunu göz önünde bulundurarak karekterlerin birbirine karşı olan üstünlüklerini güçlerinden daha ziyade serideki yerlerine göre yorumluyorum.Bu 3 adam 2 sene önce eşitti birbirine.Ama Akainu filo amirali oldu artık.Şimdi lütfen Filo Amirali olunca ne oluyor güç mü kazanıyor demeyin.Şimdiye kadar One Piece'de rütbeler arasında hep bariz bir güç farkı vardı ce hiyerarşi hep rütbeye göreydi.Mesela şöyle bir örnek veriyim,genelde pek çok kişinin kabul ettiği bir şey var:Luffy ile Zoro'nun East Bluedayken güçlerinin yakın olması sonradan farkın açılması şeklinde diye.Niye?Çünkü Luffy kaptan olduğu için hep daha güçlülerle dövüşürken diğerleri daha güçsüzlerle dövüştü ve One Piece de güçlenme olayı dövüşe bağlı olduğu için Luffy aldı başını gitti.Denizciler içinde aynı şey geçerli.Şimdi gene bana MF savaşında Sengoku kılını kıpırdatmadı demeyin,oranın konsepti asıl adamın bulunduğu yerde bizzat en güçlüsünün olmasıydı.Hem orada karşılarında bür yonkou varken Yeni Dünyada 4 yonkou var.Akainu gibi bir azmanında böyle bir yerde pasif kalacağını söylemek bana mantıklı gelmiyor işin açığı.Yapılan savaşlarda en güçlülerle kendisi savaşırken diğerleri biraz daha güçsüz olan elemanlarla savaşmışlardır
Enel-anti.
Lucci-anlık güç ve muhtemel haki patlaması o gatling insan işi değil.
Bunlara çok da şaşırmamak lazım o yüzden.
Filo amirali olayını açıkladım daha önce.WG'nin adalet anlayışı Akainu ile yani eksiksiz adalet ile örtüşüyor muhtemelen ki buna kimsenin şaşıracağını sanmam.Sengoku'nunki de muhtemelen Aokiji'ninki ile örtüşüyor.Bu yüzden taraflar Akainu ve Aokiji'yi öneriyor.Kizaru ne yapsın durun uleyn ben de kendimi aday gösteriyorum ben de dövüşecem mi desin ? Böyle bir lüksü varsa dahi istememiştir adam o ünvanı ki gamsız,eli şeyinde bir adam şaşırtıcı da değil.Yani evet söyleyeceğim kardeş filo amirali alınca hop lvl atladı durumu yok.
Seride yerlerine göre yorumlama mantıklı zaten kaptan ile sağ kol arasında fark var.Ama biz korsanlardan bahsetmiyoruz burada denizcilerden bahsediyoruz ve amiraller arasında bu tarz bir olay yok.Kimine göre Kizaru daha güçlü kimine göre Akainu.
Sengoku'nun en güçlüsü olması değil orada bekleme sebebi,denizcilerin en rütbelisi olması.Savaşta general hemen dalmaz arkada savaşı komuta eder ama gerekirse de müdahale eder.
Luffy'nin gelişme olayı da haki ile ilgili.Luffy anladığımız üzere haki kastı arada da teknikler çıkarmış.Sanji ve Zoro ise görünen tekniğe abanmış.Ki biri kılıcı öğret bana diyor diğeri düello yapıyor travestilerle.Bu anlamda Luffy ciddi fark yarattı.Yoksa Ray üçüne de aynı haki eğitimini verse fark gene olurdu Luffy'nin devasa haki potansiyelinden dolayı ama şu anki kadar olmazdı kanımca.
Kimle yapılan savaş anlamadım ? Akainu yonkolara mı daldı sanıyon üssü taşıdı diye ? Böyle bir şeyin olma ihtimali yok bence.Bunun dışında artık Akainu'nun rütbesinin bir ağırlığı var o bir yerlere gitmez çok mecbur olmadıkça.Emir verir başkası gider.Aynı Fujitora'yı Dresrossa'ya yollaması gibi.