Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Borsa Yatırımı

borsaya yatırım yapıyor musunuz?


  • Kullanılan toplam oy
    106
Twitter'da baya konuşulmuştu portföyünde kaç hisse olması gerektiği konusu, o yüzden sormuştum büyüklüğü. Genel olarak 1m paraya kadar 3-4 hisse önerisi öne çıkıyor. Portföyü sağlam hisseler le büyütüp daha sonra daha fazla kağıt alma daha mantıklı gibi..
aslında arada hiçbir fark yok. yani 1 milyon tl sonrasında daha fazla hisse koyup riski azaltmak diyorsan saçma bi mantık. zaten yatırım yaparken birinci kural daha fazla kazanmaktansa varolanı kaybetmemektir. o yüzden 1 tl ile 1 milyon tl arasında bir fark yok. koyduğun her bir kuruşta sermayenin kalıcı şekilde korunmasına dikkat etmen gerekir.


hisse sayısındansa bence alınan şirketlerin piyasa büyüklüğü burada büyük önem arz ediyor. 3 hisse aldın diye portföyün daha hızlı uçacak değil. gidip 3 tane çok mature şirket alırsan yine yerinde sayarsın. 3 hisse bir insanın hayatı boyunca edinmesi gereken servet için yeterli . ama üçte üç yapmak gerek :)
 
Borsadan pek anlamam yatırım yaparken akbank Yapı Krediyi önerdi ondan beridir Yapı Kredi basıyorum. Geçen halka arzda koton vs batmış olsada Altınay da iyi gidiyor.
 
Burada Stopajı 0 olan fonlar var inceleyebilirsin. Playstore da Foneria uygulmasını indirip oradan da bütün fonlara bakabilirsin. Bu attığım twittir hesabıda güzel bilgiler paylaşıyor 1 ay takip edersiniz ,fonlar hakkında bilginiz olur.
@Acetaki
burada ki fonlar nitelikli yatırımcı olmayı gerektiriyor yani 1 milyon tl altı ile alamazsınız. bir de liste bundan ibaret değil.


stopaj olmayan fonlar bir fonun yüzde 80’inden fazlası hisse senedi içeriyorsa stopaj olmuyor. hisse senedi yoğun fon deniyor. tefas fon karşılaştırma bölümünden hisse senedi yoğun fonlara göz atabilirsin.
 
mühendis falan olsam da traderlıkla uğraşsam da bu adam çok ilgimi çekmezdi. evet eşi benzeri olmayan bir iş yapmış ama o kadar. bu adamdan alıp hayatınıza koyabileceğiniz bir şey yok çünkü bu işi hep kapalı kutu yaptı ve çok büyük bir katkısı olmadı finans topluluğuna bence.
2 yıl boyunca tahmin odaklı seriler çalıştım. Yüzlerce yöntem denemişimdir. Borsa verisi ile çalışmadım ama az çok tahmin edebiliyorum. Değişkeni çok olduğu için ekstra zordur. Bana kalırsa böyle büyük şirketlerin başarısı ellerindeki veriler. Sektör temsilcileri ile yaptıkları toplantılar ve elit çalışanların çevresiyle trendleri yakalama ihtimalleri artıyor. Elbette bu kişiler dahi ama veri de önemli.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık