Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Borsa Yatırımı

borsaya yatırım yapıyor musunuz?


  • Kullanılan toplam oy
    106
Adamin zaten finans topluguna katki gibi motivasyonu oldugunu zannetmiyorum, zaten hedge-fund sirketi kuran insan finans dunyasina katkidan cok parayi dusunmustur. Tabii bundan bilmem kac sene sonra, gecmiste kullandigi yontemler/methodlar makalelestirilir vs, belki normal insanlar icin katkilari olabilir. Zaten hedge-fund ya da property trading firmalarinin "direkt" ya da cok kisa bir sure icinde public finansa katki saglamasi sacma olur, sirketlerin rekabet dogalarina ters. Arka planda, buyuk firmalara daha iyi rekabet edebilmek icin cip, fpga, network gibi alanlara yaptiklari yatirimlari ile sagladiklari gelisimi ne kadar finans dunyasina mal edersin ya da senin finans dunyanin icindeki tanimlarin icinde midir, orasini bilmiyorum.

Sozunu tam hatirlamasam da 'yatirim yapacagim tek sey; saglam ekibin kendisidir' [bu tarz bir seydi genel anlatmak istedigi] felsefesini benimseyen/benimsemeye calisan baya sirket vardir. Inananlar ve karakterine uyanlar icin sirket hayatlarina konulasi bir felsefe.
sen arkadaşının ondan çok bahsettiğini söylediğin için ben öyle belirttim . yani o kadar da abartılacak bir şeyi yok kapalı kutu çünkü manasında.

büyük yatırımcıların yatırımlarını case by case inceleyip notlar dersler çıkarabilirsin. ama jim simons’tan alıp kullanabileceğin herhangibir şey yok manasında dedim. tabi ki adam muazzam bir adammış, yaşantısı kurduğu şirketi nasıl yönettiği vs. bunlar ilham verici ve ders çıkarılası şeyler ama bunun ötesinde yaptıklarını bilmediğimiz için bilsekte anlamayacağımız için ortalama olanakları olan ortalama insanlar için pek bir anlam ifade etmiyor bence.

bahsettiğim katkı zaten adamların yaptıgı hayır işi değil. mesela bazı yatırımcılar suanda politik sebeplerden dolayı herkesin kaçtığı çin’den hisse almaya başladılar. zamanla göreceğiz haklılar mı değiller mi. bu bile bir case olacak. yani katkı sağlayacak .
 
sabahtan beri piyasadaki şirketlere göz atıyorum da gerçek anlamda ucuz gözüken şirket sayısında geçtiğimiz senelere göre baya bir azalma var . portföyünüzdeki hisseleri gözden geçirin her zaman olduğu gibi en iyi fikirlerinize para yatırdığınızdan ve en iyi fikirlerinizin sahip olduğu fiyatlama hakkında bir fikir sahibi olun.
saygılar
Ne anlatıyon olum skjdhfkjsgdf Özgür demirtaş demirtaş konuşmuşsun. Cümlede anlamlı hiç bir şey yok.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 2, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık