Sen de 9-5 işini bırakıp sabah 5'te kalkıp çalışırsan başarılı olabilirsin. [insert dwayne johnson temalı motivasyon müziği]
Ne çalışayım?
Sen de 9-5 işini bırakıp sabah 5'te kalkıp çalışırsan başarılı olabilirsin. [insert dwayne johnson temalı motivasyon müziği]
Tercihim Türkiye'den kaçma planları olurdu.Ne çalışayım?
Tercihim Türkiye'den kaçma planları olurdu.
Hiç zahmet etme oralara kadar. 3k doların varsa afganlarla birlikte Sırbistan'a, oradan otostopla Almanya'ya gidebilirsin. Sırbistan'dan sonra arabaları durdurup kontrol etmiyorlar. Zaten alman gibisin maşallah sırıtmaz, ne dersin ?Kıbrıs'a gideceğim. Sayılır mı?
Borsa'da katılım endeksi diye bir olay var. Şirketin prensiplerine göre uyup uymadığı belirleniyor, uyanların ise caiz olduğu söyleniyor. Endeksin kriterlerini aşağıya bırakayım. Çeşitli hisselerin dini boyutu için düşünürsen bu kısmı araştır derim, borsanın tümden caiz veyahut haram diye nitelendiriyorsan orasına katılmadığımı belirterek sen bilirsin diyorum.İlgim var ama caiz değil diye girmiyorum.
Aslında caizlikle ilgili bir problem olmamalı. İslam hakkında geniş bir bilgim yok ama borsa yatırımı bir yerde "şirkete ortak" olmaktır. Yani tek bir Migros hissesi alsan bile artık ortak sayılırsın, bu bağlamda bir şirket açıp ortak olmaktan neredeyse pek bir farkı yok. Tabi dediğim gibi İslam hakkında bilgili biri değilim.İlgim var ama caiz değil diye girmiyorum.
Aslında caizlikle ilgili bir problem olmamalı. İslam hakkında geniş bir bilgim yok ama borsa yatırımı bir yerde "şirkete ortak" olmaktır. Yani tek bir Migros hissesi alsan bile artık ortak sayılırsın, bu bağlamda bir şirket açıp ortak olmaktan neredeyse pek bir farkı yok. Tabi dediğim gibi İslam hakkında bilgili biri değilim.
Diyanet fetva hattını aradım senin bu yukarıda belirttiğin hususlara dikkat edilmesi halinde olabilir gibisinden bir şeyler dedi. Ama şunu da ekledi; "spekülatif hareketlerin olduğu yerler caiz değil" Ulan zaten borsa dediğin yer spekülatif hareketlerin olduğu yerBorsa'da katılım endeksi diye bir olay var. Şirketin prensiplerine göre uyup uymadığı belirleniyor, uyanların ise caiz olduğu söyleniyor. Endeksin kriterlerini aşağıya bırakayım. Çeşitli hisselerin dini boyutu için düşünürsen bu kısmı araştır derim, borsanın tümden caiz veyahut haram diye nitelendiriyorsan orasına katılmadığımı belirterek sen bilirsin diyorum.