Beyazsakal Korsanları'nın diğer Yonko organizasyonlarından en azından bir adım önde olduğu zamanla anlaşıldı bence. Newgate ve oğulları orada durduğu için yıllarca kimse dengeyi kıpıdrtamamış, onlar dağıldıktan sonra kontrolleri altındaki bölgeler yeniden paylaşılsa da ve yeni bir imparatorun yükselişiyle kağıt üstündeki dörtlü sistem korunsa da pek çok kişi mevcut süredurumu dengeleri bozmak için bir fırsat olarak görüyor.
Beyazsakal Korsanları savaşa girdiklerinde belki Ace, Teach ve Thatch gibi üç önemli güçlerinden mahrumdu ama yine de Koca Ana Korsanları'nın Bobbin'siz tam kadroya yakın hallerinden geride olmayabilirler bence. Ayrıca Linlin evlilik bağıyla kendine güçlü müttefikler topluyor ama ne kadarı Newgate'in yardımına koşan 43 kaptan kadar sadıktır bilmiyorum. Verilen senaryoda Jinbe ve Bege'nin savaşta yer almasından yola çıkarak hadi o bilmediğimiz müttefikleri de savaşa dahil kabul edelim ama evlilik yoluyla kurulabilecek bağların da bir sınırı var, yetişkin çocukların sayısı belli sonuçta
Bir de Bege'yi de iki yıl önceki haliyle değerlendireceğiz sanırım, o şekilde o da bir faktör olmaktan çıkıyor yani.
Tabii bunların üstüne Luffy sayesinde Beyazsakal Korsanları'na gerçek anlamda gökten savaş gücü yağmış olması da var. Burada öyle bir ek güç de söz konusu olmayacak sanırım. Koca Ana Korsanları'na şans vermiyorum ben.