Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tanıtım] Bleach (Anime)

Vaaaaov. Yine boşluklar doldurulmuş bulunduğumuz arc'ı güzelleştirecek detaylar eklenmiş. Öncelikle belirtmem gerekir ki TYBW arc'ı genel olarak izlediğim en iyi görsel kaliteye sahip anime. Bu sezon için Pierrot'un ikiye bölünüp Pierrot Films adlı yan şirket kurması ve bu şirketi sadece bu yapıma odaklaması gerçekten fark yaratmış. TYBW part 1 ve 2 ye göre bu sezon görsel kalite olarak daha ileride. Yıllar önce mangayı bitirmiş biri olarak ne ekleneceğini merak ediyordum bu sezon az buçuk anlayabiliyorum. Part 2'de kesilen veya kısaltılan pek çok yer vardı bu yerlerin bir kısmı doldurulmuş ama hala belli ki eklenecek pek çok şey var.

Vizard'lar epey ezilmişti manga'da. Shinjinin herhangi bir aksiyonu yoktu diğerleri sanırım hiç gözükmüyordu ancak kendileri toplanıp TYBW arc'ı boyunca asla kullanmadıkları hollow maskelerini kullanıp Gerard ile savaşmaları beni sevindirdi. Bu soru Kubo'ya çok sorulmuştu neden Vizardlar maskelerini kullanmadı diye her seferinde kaçamak cevap veriyordu ama kendisinin bunu düzelttiğini görmek sevindirdi. Shinji'nin ön sözler olmadan Hado 91 kullanmasını öğrenmemiz iyi olmuş çünkü kendisinin Kido yetenekleri ne seviyede herhangi bir ipucumuz yoktu ama buradan görüldüğü üzere çok yüksek seviyede olduğu bariz. Kensei ve Otoribashi nasıl döndü bilemiyorum ama muhtemelen Kubo kılıfına uydurur hatta hiç göstermez bile en basitinden Mayurinin yaptığı iyileştiren veya rejenere eden makine sayesinde olabilir. Az da olsa savaşta eksik kalan Vizardlar gelecek sezonda süre alacaktır.

En önemli ekleme İshida'nın Flashback'i ile olmuş. Manga da bizler İshidanın Yhwach'a ihanet edeceğini biliyorduk tabii ki ama neden bunu yaptığını bilmiyorduk. Hatta bana bu bölümden önce sorsanız dostlarını sevdiği için veya öyle gerektirdiği için v.s net bir cevap veremezdim ama artık netleşmiş çokta güzel olmuş. Bu sezon gördüğümüz Bazz-Haschwalth flashback'i İshida souken flashback'i bizi Quincyler hakkında epey bilgilendirdi. Mesela bizler Quincylerin geçmişte nerede yaşadıklarını ne yaptıklarını bilmiyorduk. Tek liderleri Yhwach sanıyorduk ancak değilmiş. Kubo burada çok güzel tasarlamış Quincyleri Shinigamiler Soul Society gibi bir yapı kurmuş daha modern gözüken daha sistemli ama Quincyler'e orta çağ teması vermiş. Yhwach Quincylerin babası olsa da her seferinde dünyaya geldiğinde amacına ulaşamamış. Belli ki bu süreçte Quincyler Klanlara bölünmüş sanki bir MMORPG oyunu gibi Quincylerde her klanın kendine ait kaleleri bölgeleri var ancak hiçbiri birbirine üstünlük sağlayamıyor ayrıca tek merkezli yönetilen kuralları aynı olan bir sistemede sahip değiller. Ta ki Yhwach geri doğana kadar. Yhwach son doğuşunda bu klanları yok etmiş Quincylere birlik sağlamış ancak bunu yaratıcı olarak değil güç ile yapmış. Haschwalth ise bu dönemlerde doğmuş Yhwach'ın bir reenkarnesi sayılabilir tam olarak olmasa da. Çünkü Haschwalth bir anomali. Bazz'ın anlattığı bir masal var çocukken Reishi'yi kendinde toplayamayan Quincy'lerin olduğuna dair. 200 Yılda bir doğarlar ve ölürlermiş. Bu kişiler muhtemelen gücünü geri kazanamayan Yhwach(lar). 1000 yılda bir gücünü geri kazanabilen bir Yhwach doğuyor ancak bu 1000 yıl içerisinde kendisinin parçaları doğup ölüyor. Yhwach doğdu büyüdü güç kazandı aynı zamanda parçasına sahip o dönem yaşayan bir nevi reenkarnesini de buldu yanına çekti her şeyi ona emanet etti. Çünkü Haschwalth aslında Yhwach'ın bir parçası yani kendisi. Haschwalth sadece yanlış zamanda doğmuş bir Yhwach. Bu sebepten Quincylere güç verebilmesine rağmen güçleri kendisinde toplayamıyor.

İshida ailesinin geçmişine ufakta olsa değinmeleri de güzel bir detay. İshida ailesi zamanında Quincylerin ana vatanından yaşayanlar dünyasına sürgün edilen bir Quincy ailesi. Ve burada gizleniyorlar içlerine kapanıklar. İshida ailesinin üyeleri safkan bir Quincy. Gördüğümüz en büyükleri İshida Souken ise sürülürken bir anahtar .alıyor. Bu anahtar Wandenreich'a (şimdi ki adıyla Wahr welt) ulaşmanın yollarından biri. Wandenreich'in Soul Society'nin gölgelerinde saklandığını ve 1000 yıldır hiçbir Shinigaminin bunu farketmediğini düşünürsek buraya ulaşmanın tek anahtarı olarak görebiliriz. Sürüldükten sonra İshida Souken Quincylerin tarihini kendisine göre İshida ailesinin bakış açısına göre yorumluyor ve bir vasiyet bırakıyor. Yaşayanlar dünyasına sürülen tüm Quincyler Yhwach dirildiğinde ona karşı savaşmalı ve öldürmelidirler. Bunun için ise bir şey icat ediyor onu geçiyorum. Ancak Auswahlen esnasında İshida ailesinin güç kaybettiği bir gerçek. İshida'nın arkadaşları için Yhwach ile savaşması gibi sığ bir senaryo yerine tek bir flashback ile bunu çok derin bir senaryo haline getirmiş Kubo.

Mangada ki olay örgüsünün sırası değişmiş. İshida - Haschwalth İchigo - Yhwach savaşı aslında Ryuken ile İsshin gelmeden başlamıştı. Bu değişim olacağına işaret. Ayrıca Manga neredeyse bitti. 4 bölüm ortalama ile anime yaptılar ve sanırım yanlış hesaplamadıysam eğer 4 bölümden yaparlarsa 3 bölüm anime bölümü kaldı. Belli ki son sezonda savaşlar uzayacak veya daha farklı eklemeler olacak. Son sezon için yine 14 bölüm yaparlar ise en kötü ihtimalle 10 bölüm ekleme olacaktır. Bu eklemeler de pek çok şey görülebilir Manga'nın en kötü olduğu kısım bu son savaştı. Kubo bunu kesinlikle düzeltecektir daha önce demiştim inanılmaz hızlı gitti anime şuana kadar sebebi bu olsa gerek. Ortalama en az 10 bölüm ekleme olacak savaşlar genişleyebilir uzayabilir yeni kişiler eklenebilir görmediğimiz Bankailer çıkabilir daha mantıklı işler ilerleyebilir. Kubo acele final yazarak saçmaladığı tüm kısımları düzeltecektir. Bleach kitlesinin çoğu mangayı çoktan bitirdi bu kitleye hitaben bu eklemelerin bizi tatmin edeceğine inanıyorum.

Bleach altın yumurtlayan tavuk gibi yıllar önce final vermiş (aynı zamanda kötü bir final vermiş) bir yapımın oyunları dahi deli paralar kazandırdı ardından novelleri sattı. TYBW arc'ı zaten büyük ses getirdi. Bu sezondan sonra Bleach için yeni adaptasyonlar gelecektir. Novel yapımları animeleştirilebilir. Belki de Hell Arc gelir bilemeyiz. Birde bunu şuan araştıramadım ama birisi 21 mart 2025'de yeni sezonun geleceğini yazmış bu çok erken bir tarih emin değilim umarım yakın zamanda gelir.

Bu herif D. olduğu için bu kadar güçlüymüş, Kubo eğlenir bizimle.

Yıl olmuş 2024; şu büyük = güçlü saçmalığı cidden iğrenç.

Ishida mevzusuna yorum bile yapmaya değmez.

10dk doldurmaya çalışan Youtuberlar gibi sondaki geyik muhabbeti iyiydi.

Yoruichi <3

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 4, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık