Yani o tamamen senin aciliyetine bağlı. 5060lar ne zaman çıkacak bi bakmak lazım. 5070ler çıkınca da burayı bi yeşillet tekrar, bakalım tr fiyatlarına falan.o zaman 5060 lar falan çıksın öyle bakalım
Yani o tamamen senin aciliyetine bağlı. 5060lar ne zaman çıkacak bi bakmak lazım. 5070ler çıkınca da burayı bi yeşillet tekrar, bakalım tr fiyatlarına falan.o zaman 5060 lar falan çıksın öyle bakalım
Gittin mi Almanya'ya abi?hmm anladım çıkış tarihlerine birinin 2 gün diğerine 20 günden az varmış zaten.
bütçe aslında 1000 euro + monitör almanya dan alınacağı için biraz yükseltip 40-43 k dedim ama ne kadar farkeder bilmiyorum .
Ben yine de 3090 tercih ederim ya. Teknolojisi eski ama kas gücü olarak farklı bir seviyede. 24gb vram de cabası. 2. elde 20k civarına bulursun. Muhtemel mining çıkışlı oluyorlar ama bakımları falan yapılmışsa veya çok yorulmamışsa büyük sorun değil. 3090 candır.Yani kendin toplamak güzel tabi de, şuan genelde daha pahalıya geliyor toplama sistemler. Çıkışa özel güzel kampanyalı sistemlerle 7600 5070 tarzı bir şey de alınabilir. Tabi 3090 da mis gibi kart da şurada kalmış 2-3 hafta şimdi acele bir şey alıp sonra pişman olmaktansa bekleyip görmek daha mantıklı bence. Ha kartlar kötü çıkar veya fazla pahalı olur o zaman yine 4000 veya 3000 serisi bir şey toplanır.
1000 euroyu böyle 1300 falan yapabilsen çok daha tatlı şeyler çıkabilir aslında. Bu arada hedefin competetive fps ise çok çok kötü bir secim yapmadığın surece o bütçeye alacağın bütün sistemler seni fazlasıyla memnun edecektir. Oynayacağın oyunların cpu mu gpu mu ağırlıklı olduğuna bir bakmak lazım, çok cpu ağırlıklı oyunlarsa 7800x3d ye yönelip bir tık daha düşük ekran kartı alınabilir.
4070 süperler falan da 3090la neredeyse aynı, bazen üstte bazen altta testlerde. Onlara da bakılabilir.Ben yine de 3090 tercih ederim ya. Teknolojisi eski ama kas gücü olarak farklı bir seviyede. 24gb vram de cabası. 2. elde 20k civarına bulursun. Muhtemel mining çıkışlı oluyorlar ama bakımları falan yapılmışsa veya çok yorulmamışsa büyük sorun değil. 3090 candır.
En iyi oneri bu olmus. @Bavs 50 serisi ne hemen eline ulasir ne de pahali olursa parasina deger. Onu da gectim oynayacagin oyun haric diger oyunlari oynamak istersen de zaten cok rahat kaldiracak kartlardan birisi. Tavsiyem parani daha cok monitor kismina yatirip 2k veya 4k monitor alip ust duzey performans elde etmen. Guzel kasa alip 1080p ekran ile ekran kartini bogma.Üst mesajlarda sistem arayan arkadaş için önerim 7500F + 4070 Super sistem dizilir ve uzun yıllar kullanılır. 5070 ve Ti ucuz olmayacak, 80/90 serisini alanları takip ediyorum, aç gibi karaborsa fiyatlardan bile kartları kapattılar.
Ben biraz daha 5070 ve 5070 Ti ekran kartlarını bekleme taraftarayım. Tabiki de 4070’li sistemler uzun yıllar götürür. Ancak 5000 serisi yeni bir teknoloji. Getirmiş olduğu yenilikler var. Eski bir teknolojiyle sistem toplamak yerine yeni teknolojiyle sistem toplamak her zaman daha doğru olacaktır. Hem 5000’li serilerin gelmesi 4000’li serinin fiyatlarında ufak da olsa bir düşüş yaratabilir.Üst mesajlarda sistem arayan arkadaş için önerim 7500F + 4070 Super sistem dizilir ve uzun yıllar kullanılır. 5070 ve Ti ucuz olmayacak, 80/90 serisini alanları takip ediyorum, aç gibi karaborsa fiyatlardan bile kartları kapattılar.