Şimdi bi arkadaşa daha sordum pc gayet iyi dedi. 4 gerçek çekirdeği falan var, gayet yeterli dedi. Şimdi sen böyle deyince aklıma soru işaretleri takılıyor. Ancak pc yi kullanıyorum şu an nedense bana en az 5 6 yıl gider gibi geliyor. Tabi eğer yanlışlıkla kırmazsam.
Bir de daha fazla beklemek istemedim. 1 yıldır alacam diyordum. Bekle bekle nereye kadar.
https://ark.intel.com/tr/products/75991/Intel-Core-i5-4288U-Processor-3M-Cache-up-to-3_10-GHz
2 gerçek 2 sanal çekirdeği var seninkinin. Diğer laptoplara baktım 2000 TL altına inince genelde Harddisk 500 gb'ye düşüyor. Seninki 1 Tb o bakımdan iyi.
2000 tl civarı 1 Tb harddisk olanı diğer laptoplarda ki fark ise senin işlemcinin hızı daha iyi.
Ama bir eksiği var. Ramlerin Drr3 olması çoğu 2000 tl laptopta ramler Drr4 şeklinde. Ama arada performans farkı nerdeyse yok deniyor.
Ama oyun oynamadığından ram o kadar önemli değil denebilir işlemcinin iyi olması daha iyi o bakımdan.
4 gb ram olması. Bilgisayarın 64 bit olması demek. Genelde programlar misal office programları 32 bit/64 bit diye ayrılır. 64 bit olması başka gereken programlar açısından 32 bit kalkması durumuna karşı iyi.
Gt 920 ekran kartı diğer 2000 tl laptoplarda kullanılan gt430 modelinden biraz daha iyi.
Yani kazıklanmamışsın ama 300 TL daha fazla verip misal canın sıkıldığında bir oyun yükleyip oynayabileceğin bir pc almış olurdun.
1 tb hardisk
8 gb ram(drr4)
4 çekirdek işlemci (ama hız olarak senin işlemci daha iyi (2,60 > 2,30))
Gt940 ekran kartı (seninki 920 modeli)
Herneyse. Hayırlı olsun.
Uzun süre işini görür diye düşünüyorum.