Otomatik açılan uygulamalara bir göz at istiyorsan. Kasma yapiyorlar genelde. C ve D disklerin doluysa o da çok etkiliyor. Ekran kartinda filan sorun yoksa ssd 10 lvl atlatiyor açılışta vsBen en iyisi bir tamirciye götüreyim.
Otomatik açılan uygulamalara bir göz at istiyorsan. Kasma yapiyorlar genelde. C ve D disklerin doluysa o da çok etkiliyor. Ekran kartinda filan sorun yoksa ssd 10 lvl atlatiyor açılışta vsBen en iyisi bir tamirciye götüreyim.
Ben hiç ramin öyle güç kaynagı voltajbfelan kullandığını duymadım o yüzden bi sorun yaşamazsın diye düşünüyorum. En çok voltajı ekran kartları kullanıyo galiba onu aşırkan güç kaynağına bak destekliyorsa al.Abimin eski bir Laptopu var 2+2 DDR2 800 mhz rami var.
Anakartın desteklediği ramlara baktım en fazla 8'e arttırılabiliyor ve en yüksek hız olarak anakartın desteklediği modeller arasında DDR3 1066 (mhz) SDRAM yazıyor. Sadece bu bilgiyle önce birini değiştirip 2+4 yapıcam sorun yaşamazsam 4+4'e çevireceğim.
Sorun şu bir yerde Ram'ın voltajı falan önemli gibi bir şey gördüm diye hatırlıyorum. Ben rastgele DDR3 1066 Mhz alsam sorun yaşar mıyım acaba? Şunu almayı düşünüyorum
hepsiofis 4gb 1066mhz Ddr3 Notebook Ram 1.5v 5 Yıl Garanti | Trendyol
Trendyol.com sayesinde hepsiofis ürününe çok özel indirimlerle sahip olabilecek ve alışveriş alışkanlıklarınızı değiştireceksiniz.www.trendyol.com
Evet voltaj önemli. 1.3 ile 1.5 çalışmaz ya da çalışmayabilir. Şu an üzerinde takılı olan neyse ondan almaya bak. Mhz çok önemli değil, 1600 bile taksan anakart maks 1066 destekliyorsa o kadarını alıyorsun.Abimin eski bir Laptopu var 2+2 DDR2 800 mhz rami var.
Anakartın desteklediği ramlara baktım en fazla 8'e arttırılabiliyor ve en yüksek hız olarak anakartın desteklediği modeller arasında DDR3 1066 (mhz) SDRAM yazıyor. Sadece bu bilgiyle önce birini değiştirip 2+4 yapıcam sorun yaşamazsam 4+4'e çevireceğim.
Sorun şu bir yerde Ram'ın voltajı falan önemli gibi bir şey gördüm diye hatırlıyorum. Ben rastgele DDR3 1066 Mhz alsam sorun yaşar mıyım acaba? Şunu almayı düşünüyorum
hepsiofis 4gb 1066mhz Ddr3 Notebook Ram 1.5v 5 Yıl Garanti | Trendyol
Trendyol.com sayesinde hepsiofis ürününe çok özel indirimlerle sahip olabilecek ve alışveriş alışkanlıklarınızı değiştireceksiniz.www.trendyol.com
Çekirdek woltajı 1.05 yazıyor. Genelde internettekil DDR3 1066'lar hep 1.5 : (Evet voltaj önemli. 1.3 ile 1.5 çalışmaz ya da çalışmayabilir. Şu an üzerinde takılı olan neyse ondan almaya bak. Mhz çok önemli değil, 1600 bile taksan anakart maks 1066 destekliyorsa o kadarını alıyorsun.
1.5'tir herhalde o. Anakartın modelden iyi bak özelliklerine.Çekirdek woltajı 1.05 yazıyor. Genelde internettekil DDR3 1066'lar hep 1.5 : (
AIDA64 İLE baktım 1.05 yazıyor. Olmadı bir de CPU-z ile bakarım : (1.5'tir herhalde o. Anakartın modelden iyi bak özelliklerine.
Modelin kendi sitesinden bak kendi sitesindenAIDA64 İLE baktım 1.05 yazıyor. Olmadı bir de CPU-z ile bakarım : (
Merhabalar.Abimin eski bir Laptopu var 2+2 DDR2 800 mhz rami var.
Merhaba hocam. Zaten anakart üzerinden bulamadım Ram voltaj bilgisini. Direk pc model ismini anakartla aynı olduğu için anakartın hakkında bile bilgi bulmak zor oluyor. Bulduklarımda da yazmıyordu. Ama dediğiniz gibi işlemci üzerinden baktım yazıyordu ama kötü haber : (Merhabalar.
RAM kontrolcüsü işlemci içerisinde yer alıyor. Dolayısıyla işlemcinizi internette aratıp hangi RAM-voltaj değerlerini desteklediğine bakmanız gerekli. Anakart için voltaj değerleri sorun değil.
Diyelim ki işlemci en fazla 1.35[V] RAM voltajını destekliyor olsun. Siz bu cihaza 1.5[V] RAM takarsanız cihaz ya açılmaz yada kararsız çalışır. Güncel donanımlarda voltaj uyumu pek bakılacak birşey değil ama eski donanımlarda bakmak gerekli malesef.
İyi geceler![]()