Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Bilgisayar Destek (Genel Başlık)

Abimin eski bir Laptopu var 2+2 DDR2 800 mhz rami var.
Anakartın desteklediği ramlara baktım en fazla 8'e arttırılabiliyor ve en yüksek hız olarak anakartın desteklediği modeller arasında DDR3 1066 (mhz) SDRAM yazıyor. Sadece bu bilgiyle önce birini değiştirip 2+4 yapıcam sorun yaşamazsam 4+4'e çevireceğim.

Sorun şu bir yerde Ram'ın voltajı falan önemli gibi bir şey gördüm diye hatırlıyorum. Ben rastgele DDR3 1066 Mhz alsam sorun yaşar mıyım acaba? Şunu almayı düşünüyorum

Anakartın desteklediği ramlara baktım en fazla 8'e arttırılabiliyor ve en yüksek hız olarak anakartın desteklediği modeller arasında DDR3 1066 (mhz) SDRAM yazıyor. Sadece bu bilgiyle önce birini değiştirip 2+4 yapıcam sorun yaşamazsam 4+4'e çevireceğim.

Sorun şu bir yerde Ram'ın voltajı falan önemli gibi bir şey gördüm diye hatırlıyorum. Ben rastgele DDR3 1066 Mhz alsam sorun yaşar mıyım acaba? Şunu almayı düşünüyorum

Ben hiç ramin öyle güç kaynagı voltajbfelan kullandığını duymadım o yüzden bi sorun yaşamazsın diye düşünüyorum. En çok voltajı ekran kartları kullanıyo galiba onu aşırkan güç kaynağına bak destekliyorsa al.

Evet voltaj önemli. 1.3 ile 1.5 çalışmaz ya da çalışmayabilir. Şu an üzerinde takılı olan neyse ondan almaya bak. Mhz çok önemli değil, 1600 bile taksan anakart maks 1066 destekliyorsa o kadarını alıyorsun.

Merhabalar.
RAM kontrolcüsü işlemci içerisinde yer alıyor. Dolayısıyla işlemcinizi internette aratıp hangi RAM-voltaj değerlerini desteklediğine bakmanız gerekli. Anakart için voltaj değerleri sorun değil.
Diyelim ki işlemci en fazla 1.35[V] RAM voltajını destekliyor olsun. Siz bu cihaza 1.5[V] RAM takarsanız cihaz ya açılmaz yada kararsız çalışır. Güncel donanımlarda voltaj uyumu pek bakılacak birşey değil ama eski donanımlarda bakmak gerekli malesef.

İyi geceler :)

Merhabalar.
RAM kontrolcüsü işlemci içerisinde yer alıyor. Dolayısıyla işlemcinizi internette aratıp hangi RAM-voltaj değerlerini desteklediğine bakmanız gerekli. Anakart için voltaj değerleri sorun değil.
Diyelim ki işlemci en fazla 1.35[V] RAM voltajını destekliyor olsun. Siz bu cihaza 1.5[V] RAM takarsanız cihaz ya açılmaz yada kararsız çalışır. Güncel donanımlarda voltaj uyumu pek bakılacak birşey değil ama eski donanımlarda bakmak gerekli malesef.

İyi geceler :)
Merhaba hocam. Zaten anakart üzerinden bulamadım Ram voltaj bilgisini. Direk pc model ismini anakartla aynı olduğu için anakartın hakkında bile bilgi bulmak zor oluyor. Bulduklarımda da yazmıyordu. Ama dediğiniz gibi işlemci üzerinden baktım yazıyordu ama kötü haber : (

Intel ® Core™ duo CPU 2.80 Ghz T9600

Bu şekilde Ram Voltaj aralığını 1.05V-1.2125V şeklinde buldum.

Benim piyasada bulduğum ramlar ise 1.5 V yani onları almamam gerekiyor sanırım. : (

Şuan Laptopta DDR2 800 MHZ 2+2 4GB var.
Desteklediği Modeller : DDR2-667, DDR2-800, DDR3-667, DDR3-800,DDR3-1066 SDRAM

Daha sonra araştırıp düşük voltajlı bulana kadar idare edeceğim artık. Bir de CL değeri var ki o da uyumsuz mevcut olan 6T yazıyor ama piyasadakiler 7. Gerçi 4+4 ikisini de 7 alsam sorun olmaz belki gecikme değeri ramla alakalı sanırım ama düşük voltajlı bulmak şart galiba : ))

İyi geceler : ))

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 5)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık