İlk popüler olduğu zamanlarda Maymun'un göründüğü bölüme kadar okuyup bırakmıştım. Bu ara yine animelere sardığım için final yaptığını öğrenince bunu da bitiriverdim.
Öncelikle insanı çok yoran bir seriydi, bunu niye böyle yapıyorsunuz demekten gına geldi ama neyseki 3. sezondan sonra biraz daha düzeldi gibi işler.
Arkadaş bu pembe kafa Akashi'nin nasıl bir ağırlığı varsa Levi her konuştuğunda sürekli onu anımsadım, 4. sezonda falan alıştım nerdeyse, çok garipti.
Historia'nın Levi'ya vurması serideki en iyi mevzuydu. Ondan sonra Reiner'e; sen sözde Zırhlı Titan'sın ama önüne gelen o zırhı parçalıyor, bi rahat dur diye laf sokmaları geliyor...
Dış dünya, özgürlük, çiftlik hayvanı muhabbetlerinden sonra serinin yöneldiği tarafı hiç sevmedim, çok fantastik bir noktaya kaydı mevzu. Başladığı gibi daha insancıl seviyelerde devam edip, büyük bir keşif ve maceradan sonra bitmesini bekliyordum ama eh işte...
Serinin sonuna dair: Diğer bütün ırklar ölse yine tamamdı ama Erwin mi söylemişti tam hatırlamıyorum(Başka seriden bir söz hatırlamıyorumdur umarım.); Dünyada sadece 1 insan kalana kadar savaşlar devam edecek sözünün üzerine bu son hiç olmadı. Diğer ırkları öldürüp onun üzerinden bir son gösterseydi keşke. Bu lanet olası pisliklerin garezi Remzi ve Halil'e zaten, diyecek sözüm yok...
Anime final yapınca kaldığım yerden izleyip bu defteri kapatırım.